Ως πότε τα παραμύθια τους;

13/09/2013 - 23:33

Μας λένε οι τηλε-αστέρες δημοσιοκάφροι και οι πάγκαλοι πολιτικάντηδες ότι δεν παράγουμε τίποτα σα χώρα! Διαβάστε παρακάτω στοιχεία που μπορείτε να βρείτε πανεύκολα στις ιστοσελίδες της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ.λπ..

Μας λένε οι τηλε-αστέρες δημοσιοκάφροι και οι πάγκαλοι πολιτικάντηδες ότι δεν παράγουμε τίποτα σα χώρα! Διαβάστε παρακάτω στοιχεία που μπορείτε να βρείτε πανεύκολα στις ιστοσελίδες της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ.λπ..

Τις εξαγωγικές «πρωτιές» της χώρας μας: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της δυτικής Ευρώπης. Η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου.

Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βωξίτη. Δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα. Είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της!

Επίσης, είμαστε παγκοσμίως: 3η χώρα σε παραγωγή ελιάς και ελαιολάδου, 3η χώρα σε παραγωγή κρόκου, 5η χώρα σε εξαγωγές σπαραγγιών, 7η χώρα σε εξαγωγές βαμβακιού, 17η χώρα σε αφίξεις τουριστών (18,2 εκατ.) ανάμεσα σε 165 χώρες και 21η σε έσοδα. Η συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ είναι 15,9% και στην απασχόληση 18%. «Δίνει» στην εθνική οικονομία περισσότερα από 38 δισ. ετησίως, όσα η βιομηχανία σε χώρες όπως η Αυστρία και η Ολλανδία και η Δανία!

Ακόμη, 16η χώρα σε εξαγωγές τυροκομικών προϊόντων και φυσικά, μέχρι το 2009, ήταν πρώτη στον παγκόσμιο εμπορικό στόλο. Το 2010 έγινε δεύτερη, κατέχοντας το 14,8% του συνόλου της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας. Ο υπό ελληνική σημαία στόλος είναι πέμπτη δύναμη στον κόσμο και πρώτος στην Ε.Ε., κατέχοντας το 39,7% του συνόλου. Βέβαια υπάρχουν και οι υπεράκτιες (off-shore) εταιρείες: Ένας ολόκληρος ανεξέλεγκτος κόσμος επιχειρήσεων! Δρουν ασύδοτα, με την ανοχή ή και κάλυψη των κυβερνήσεων, προστατεύοντας τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας από τη φορολόγηση, ξεπλένοντας «βρόμικο» χρήμα από τομείς μαφιόζικης καπιταλιστικής δραστηριότητας (ναρκωτικά, όπλα, trafficking κ.λπ.)...

Όλα της τα τερματικά αλλά και το λογισμικό, της INTRALOT είναι ελληνικής τεχνολογίας και παράγονται από την INTRACOM των 2.500 εργαζομένων. Η 3Ε COCA COLA είναι η δεύτερη σε κύκλο εργασιών μετά την πρώτη στις ΗΠΑ. Οι ελληνικές χαλυβουργίες παράγουν πάνω από 2,5 εκατ. τόνους χάλυβα το χρόνο!
«Καταναλώνουμε περισσότερα από ό,τι παράγουμε»; Προφανώς όχι! Η «παραγωγή πλούτου» στη χώρα δε γίνεται με σκοπό την κάλυψη των αναγκών μας, αλλά την παραγωγή κέρδους! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια σειρά από ανάγκες να μην καλύπτονται και έτσι να εμφανίζονται ελλείμματα που καλύπτονται με τις εισαγωγές. «Γιατί όμως δεν παράγονται αυτά τα προϊόντα;» θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος καλοπροαίρετα. Γιατί η εισαγωγή αποφέρει περισσότερα κέρδη και από τη στιγμή που ο κεφαλαιούχος μπορεί να κερδίσει περισσότερα με αυτόν τον τρόπο, γιατί να μπει στη διαδικασία να παράγει;

Τελικά «μαζί τα φάγαμε»; Από το 1997 μέχρι το 2007, η Ελλάδα είχε κατακόρυφη αύξηση του ΑΕΠ κατά 44%. Με σταθερούς τους υπόλοιπους παράγοντες, έπρεπε να επέλθει σημαντική μείωση του χρέους σαν ποσοστό % τού ΑΕΠ. Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη, λόγω της τεράστιας μείωσης των φορολογικών συντελεστών στα κέρδη του κεφαλαίου και στη μεγάλη περιουσία, με τη φορολογία επί των αδιανέμητων κερδών να μειώνεται από 40 - 45% το 1981, σε 35% το 2004, σε 24% το 2009 και 20% σήμερα, και την εισαγωγή μιας πλειάδας τεράστιων φοροαπαλλαγών π.χ. για εφοπλιστές κ.λπ.. Την ίδια περίοδο, οι φόροι που πλήρωσαν οι μισθωτοί και τα άλλα φυσικά πρόσωπα αυξήθηκαν από 5,6 δισ. ευρώ το 2004, στα 11 δισ. ευρώ το 2008. Οι ανώνυμες εταιρείες και τα άλλα νομικά πρόσωπα πλήρωσαν το 2004 4,8 δισ. ευρώ και το 2008 4,7 δισ. ευρώ. Αν η άμεση φορολογία στην Ελλάδα βρισκόταν απλά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο κατά την περίοδο 2000 - 2008, το Δημόσιο θα είχε εισπράξει στο διάστημα αυτό φορολογικά έσοδα της τάξεως των 95 δισ. ευρώ. Συνυπολογίζοντας και τα έτη 2009 και 2010, προκύπτει ότι το Ελληνικό Δημόσιο... παραιτήθηκε υπέρ των υψηλών εισοδημάτων, από έσοδα που αντιστοιχούν στο δάνειο που έλαβε η χώρα από την Τρόικα!

Τέρμα πια τα παραμύθια για την «Ελλάδα που δεν παράγει», για το «καταναλώνουμε περισσότερα από ό,τι παράγουμε» και για το «μαζί τα φάγαμε»! Τα παραμύθια τους πρέπει να τα σταματήσουμε! Μέσα από τον οικονομικό λάκκο των λεόντων,

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey