«Τα λάθη της Τροχαίας Μυτιλήνης»

10/05/2022 - 10:11 Ενημερώθηκε 10/05/2022 - 10:48

Διάβασα στο "ΕΜΠΡΟΣ" της Μ. Παρασκευής 22/4/2022 με τίτλο: «Τα λάθη της Τροχαίας Μυτιλήνης», που υπογράφει η Α. Κου. συντάκτρια της εφημερίδας: 

Α. «Χωρίς δίπλωμα οδηγούσε στους δρόμους του νησιού 28χρονη οδηγός η οποία ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο, που στοίχισε τη ζωή σ' έναν 58χρονο συμπολίτη μας... 

Β. στη δεύτερη περίπτωση η Τροχαία απέκρυψε στοιχεία εμπλεκομένου »...κλπ. κλπ. κλπ. 

Επειδή θεωρώ το σχόλιο της συντάκτριας λίαν σοβαρό συνιστώ στον Αστυνομικό Διευθυντή Λέσβου, ως πολίτης, να το ξαναδιαβάσει. Επίσης και κάποιος κ. Εισαγγελεύς να το ρίξει ερευνητική ματιά. Το νησί μας χρόνια βρίσκεται πρωταθλητής σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα, για τα οποία ευθύνονται κατά σειρά αξιολόγησης οι οδηγοί το πρώτον, οι ελλιπείς έλεγχοι της αστυνομίας και το οδικό δίκτυο. Τα γεγονότα με το όνομά τους. 

Αξιολόγηση Πανεπιστημίων παγκοσμίως 

Διεθνής αξιολογικός Οργανισμός κάθε χρόνο δίνει στη δημοσιότητα τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, κατά σειρά αξιολόγησης. Εφέτος τα πανεπιστήμια μας υποβαθμίστηκαν κατά τι, συγκριτικά με πέρυσι. Αναλυτικά: Αξιολογήθηκαν παγκοσμίως 19.788 Πανεπιστήμια και επιλέχτηκαν τα 2000 καλύτερα με πρώτο το Χάρβαρντ. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατέλαβε την 709 θέση ανάμεσα στα 2.000, το Κρήτης την 736 θέση, το Πάτρας την 800 θέση, το Θεσσαλονίκης ΑΠΘ την 1.059, το Δημοκρίτειο Θράκης την 1.357, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου την 1378, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών την 1.652, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο την 1674, το Πολυτεχνείο Κρήτης την 1.854, το Πολυτεχνείο Αθηνών ΕΜΠ την 558 θέση και το Πανεπιστήμιο Αθηνών την 275 θέση. 

Έλληνες πολιτικοί απόφοιτοι του Χάρβαρντ 

Σας παραθέτω ονόματα ελλήνων πολιτών, πολιτικών και μη, που τελείωσαν το καλύτερο Πανεπιστήμιο του κόσμου. Συμπεριλαμβάνονται ονόματα τα οποία δεν ήταν εύκολο να υποψιαστεί κάποιος. 

Μητροπολίτης Λαυρεωτικής Νικόλαος, Νάντια Κοντογιώργη-ηθοποιός, Δημήτριος Τριχόπουλος-καθηγητής Πανεπιστήμιου, Χάρης Κονιδάρης, Ευθύμιος Βιδάλης, Δημήτριος Παπαλεξόπουλος, Αλέξανδρος Μακρίδης, Πέτρος Κόκκαλης, Μίνωας Ζομπανάκος, Στέφανος Μάνος, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Νικόλαος Γιατρομανωλάκης, Κρίτων Αρσένης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Γκίκας Χαρδούβελης, Παύλος Γερουλάνος,Γ. Σταθάκης, Γαβρόγλου, Νίκη Κεραμέως, Κεφαλογιάννης Γιάννης, Κώστας Καραγκούνης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αντώνης και ο αδελφός του Σαμαράς, Γ. Α. Παπανδρέου και άλλοι. 

Διοικητή της ΔΕΗ 

Ως γνωστόν η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) έπαψε να είναι σκέτη δημόσια επιχείρηση πια. Ως δημόσια δοκιμάσαμε κατά καιρούς τις συχνές διακοπές ρεύματος εξ' αιτίας των συνδικαλιστών τα προνόμια τους, τις υψηλές αποδοχές των εργαζομένων και τα εξωφρενικά εφάπαξ, τους ανεξόφλητους λογαριασμούς των μεγαλόσχημων και εργοστασιαρχών, τις πελατειακές σχέσεις εργαζομένων και πολιτικών και τέλος την χρεοκοπία της ΔΕΗ. Ως ιδιωτική επιχείρηση παρατηρούμε εσχάτως εξακόντιση των τιμολογίων ρεύματος στα ύψη. Προσωπικά δεν έχω λάβει ακόμα ένα τέτοιο τιμολόγιο. Το περιμένω. Και σα να μην έφταναν αυτά ο Διοικητής της επιχείρησης, που διόρισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη αμείβεται με 360.000 ευρώ το χρόνο, τουτέστιν 30.000 ευρώ το μήνα, τουτέστιν 1.000 ευρώ την ημέρα... 

Και να ακούς τους κυβερνητικούς τρομάρα τους, να ισχυρίζονται ότι δικαιούται αυτές τις αμοιβές γιατί εξυγίανε την επιχείρηση! Τι να πω! Εδώ σταματά ο νους του απλού πολίτη. 

ΣΑΡΑ ΜΑΡΙΝ- Φιλανδία 

Επισκέφτηκε τη χώρα μας ύστερα από πρόσκληση του κ. Πρωθυπουργού, η πρωθυπουργός της Φιλανδίας κ. Σάρα Μαρίν. Η Φιλανδία των 5.531.000 κατοίκων χαρακτηρίστηκε από τον ΟΗΕ, επί τρία συνεχή χρόνια, «η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο». Αυτή τη μικρή χώρα κυβερνά από το 2019, η Σάρα Μαρίν, 34 ετών, η νεώτερη αρχηγός κράτους στον κόσμο. Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν μικρή, γιατί ο πατέρας της ήταν αλκοολικός. Έζησε με τη μητέρα και την σύντροφο της μητέρας της. Δεν είχαμε πολλά χρήματα, αλλά είχαμε άφθονη αγάπη, όπως δήλωσε. Η Σουηδία και η Φιλανδία είναι χώρες εκτός του ΝΑΤΟ, για να μην «δυσαρεστήσουν» τη γείτονα Ρωσία. Επειδή προβλέπονται σύντομα εξελίξεις στον τομέα αυτόν, καλό θα είναι να είστε ενήμεροι. 

Οι «Πολάκηδες» της Λέσβου 

Πληροφορήθηκα, κάπως καθυστερημένα, ότι κατά τις προσυνεδριακές συγκεντρώσεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ το πρόσωπο που χειροκροτήθηκε περισσότερο και από τον κ. Τσίπρα, ήταν ο γιατρός κ. Πολάκης. Δεν μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση γιατί επί των «ενδόξων ημερών» του ΠΑΣΟΚ το πρόσωπο που αφιόνιζε τα λαϊκά μέλη του κόμματος ήταν ο Κουτσόγιωργας και ο Κουρής της «Αυριανής». Εντύπωση έκαναν αυτοί οι σύνεδροι που χειροκροτούσαν όρθιοι κάθε φορά που ακουγόταν το όνομα του Πολάκη. Ήταν αυτοί οι πρώην Πασόκοι που μεταγράφηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Κουρουπλής. Πάντα χειροκροτεί όρθιος και με φανατισμό τον κ Τσίπρα. Λυπάμαι γιατί ο Συνασπισμός του 3-4% είχε συγκροτημένους και σοβαρούς ανθρώπους. Ακόμα και αυτοί που δεν μας ψήφιζαν μας άκουγαν με προσοχή και μας σέβονταν. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey