Λίγα απ΄όλα

20/12/2018 - 16:26 Ενημερώθηκε 20/12/2018 - 16:33

Βροχές, βροχές…

«Άνοιξαν αι καταρράκται του ουρανού και έβρεχεν επί σαράντα ημέραι και σαράντα νύκται». Βίβλος.

Βρίσκομαι μόνιμα στον τόπο καταγωγής μου από τον Ιούνιο του 1983. Τόσες βροχοπτώσεις στους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο δεν είχαν σημειωθεί. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρυσι από Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο είχαμε 27 ίντσες μόνον. Ξαναθυμίζω ότι οι τρεις βασικές καλλιέργειες της ελιάς είναι: νερό, κλάδεμα και μετά όλα τα άλλα (όργωμα, λίπασμα, βοτάνισμα, ραντίσματα).

Σήμερα που γράφω (10/12) το βροχόμετρο στον Παπάδο δείχνει 19 ίντσες. Πηγαίνουμε πολύ καλά, αλλά περιμένουμε και λίγο χιονάκι….

 

Μπράβο Μαρίνε Ορφανέ

Διάβασα το Σάββατο (1/12) άρθρο σου με τίτλο: «Ο Μπουτάρης που δεν είχαμε» και σε συγχαίρω γιατί άγγιξες τις μύχιες σκέψεις και ικανότητες ενός διορατικού ανδρός που δεν δίστασε να πει και να κάνει πράξη ιδέες και οράματα κόντρα στο σύνολο σχεδόν των δημοτών της Θεσσαλονίκης. Και ν’ αποστρατευτεί πριν τον βαρεθούν! Ο αείμνηστος Σεραφείμ Φυντανίδης της «Ελευθεροτυπίας» όταν κάποτε τον ρώτησαν ποια πρέπει να είναι τα προσόντα του δημοσιογράφου απάντησε: «Να τελειώσει μια οποιαδήποτε Πανεπιστημιακή Σχολή και να διαβάζει συνεχώς». Ξανά μπράβο και συνέχισε κόντρα στην πεπατημένη. Έχεις όλα τα προσόντα.

 

Βιταμίνη Β

Αν μουδιάζουν τα χέρια και το στόμα, αν παρατηρείται αστάθεια στο βάδισμα, αν έχετε προβλήματα στα αυτιά (βούισμα), αν έχετε ξηροφθαλμία, ευαίσθητα ούλα, πιθανόν να έχετε έλλειψη βιταμινών Β όλου του φάσματος. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β είναι: τα πράσινα λαχανικά, πατάτες, καρύδια, κρόκος αυγού, δημητριακά, λιπαρά ψάρια κ.α.

 

Πότε θα δίνουν εκλογές;

Οι Τσιπροκαμμένοι αν μπορούσαν να μην κάνουν ποτέ εκλογές θα το έκαναν! Ωστόσο το Μάιο 2019 πρέπει να γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές και τον Οκτώβριο του 2019 υποχρεωτικά οι εθνικές εκλογές. Το αργότερο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις έρχονται δεύτεροι και στις τρεις περιπτώσεις. Φαντάζεστε το Μάιο του 2019 να χάσουν τις αυτοδιοικητικες και ευρωεκλογές τι δυσάρεστο κλίμα δημιουργείται για τον ΣΥΡΙΖΑ; Αν ο κ. Τσίπρας δεν καταφέρει ν’ αλλάξει το αρνητικό κλίμα για το κόμμα του, πιθανόν να έχουμε τον Μάιο τριπλές κάλπες. Αυτή είναι η γνώμη μου. Λάβετε υπόψη ότι οι αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές γίνονται υποχρεωτικά κάθε πέντε χρόνια σήμερα. Οι εθνικές ή βουλευτικές εκλογές είναι τετραετούς θητείας αλλά έχει το δικαίωμα η εκάστοτε κυβέρνηση να τις προκηρύξει όποτε νομίζει ότι θα τις κερδίσει…

 

Ψυχολόγοι στη Μέση Εκπαίδευση

Στα ευρωπαϊκά σχολεία υπάρχουν κρατικοί ψυχολόγοι από τον Παιδικό σταθμό μέχρι το Πανεπιστήμιο. Το ίδιο ισχύει και για τους κοινωνιολόγους. Όταν κάποιο παιδί παρουσιάζει «εκτροπή» από τη φυσιολογική συμπεριφορά, υπερκινητικότητα, αντικοινωνική συμπεριφορά, αριστεροχειρία, κατάθλιψη, μπούλινγκ, χρειάζονται τρεις συνιστώσες για να αντιμετωπιστεί η «εκτροπή». Το παιδί, οι γονείς, ο ψυχολόγος. Αυτή είναι η πρώτη φάση. Αν χρειαστεί περαιτέρω διερεύνηση του θέματος τότε εμπλέκονται ειδικοί επιστήμονες. Στη χώρα μας με τόσες αυτοκτονίες εφήβων, μπούλινγκ σχολικά, μελαγχολίες κ.λπ. δεν ιδρώνει το αυτί αρμοδίου. Από παλιά και τώρα. Τι να πει κανείς!

 

Οι «άριστοι» της Μέσης Εκπαιδεύσεως

Όταν φοιτούσα στην 8η τάξη (Γ΄ Λυκείου) τον καιρό εκείνο, με δεκαοχτώ (18) και κάτι αποφοίτησαν τρεις συμμαθητές μου. Η τάξη μας στο Β΄ Γυμνάσιο Μυτιλήνης είχε 40 μαθητές. Τότε μέναμε στην ίδια τάξη, είχαμε μεταξεταστέους, φροντιστήρια. Αλλά οι φροντιστές ήταν αδιόριστοι καθηγητές, όχι εν ενεργεία… Τώρα απ’ ότι ακούω και ερευνώ τα δεκαοχτάρια και δεκαεννιά είναι πάρα πολλά, αλλά αυτοί οι «άριστοι» στις Πανελλήνιες εξετάσεις γράφουν οι περισσότεροι κάτω του δέκα ή λίγο πιο πάνω! Τις πταίει; Πρώτα οι καθηγητές με τις απλοχεριές τους. Δεύτερο οι γονείς που πιέζουν. Τρίτον οι Σχολικοί Σύμβουλοι όλων των ειδικοτήτων που δεν κάνουν όπως πρέπει τη δουλειά τους. Πάντως αυτό το αίσχος της υπερβαθμολογίας πρέπει να σταματήσει. Αυτό βέβαια το φαινόμενο είναι παρανυχίδα για το μεγάλο ασθενή του εκπαιδευτικού συστήματος.

 

Ας χαρούμε λίγο…

Μαύρισε η καρδούλα μας από τον ζόφο των δέκα τελευταίων ετών. Αυτούς που επιλέξαμε να μας κυβερνήσουν με τις ανεπάρκειες και την ανευθυνότητα χρεοκόπησαν τη χώρα. Ο κ. «Ζορό» που υποσχέθηκε να μας σώσει με μαγικό τρόπο μας φλόμωσε στα ψέματα! Παρ’ όλα αυτά οι Έλληνες πλοιοκτήτες έκαναν τη ναυτιλία μας πρώτη στον κόσμο και τρίτη σε θαλαμηγούς άνω των 40 μέτρων. Ακόμα οι ελληνικές θάλασσες είναι ο τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός των θαλαμηγών παγκοσμίως με άνω των 100 σκαφών ετησίως άνω των 80 μ. Κάτι είναι κι αυτό!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey