Λίγα απ’ όλα

14/09/2017 - 13:36

Αχ μωρέ Μάρω!

Διάβασα στο «Εμπρός» της Πέμπτης 31-8-2017, παρέμβαση της κ. Μάρως Φραγγεδάκη-Μπουρνού, που πολλά μου θύμισε από το παρελθόν!

Δεν θα διαφωνήσω με την άποψη της Μάρως ότι πρέπει να επέλθει κάθαρση και «το τέλος εποχής σ’ ένα νησί που δεκαετίες εξέθρεψε και έθρεψε με τις ευλογίες των εναλλασσόμενων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, μια κάστα ανθρώπων που διαφέντεψαν τις τύχες αυτού του Νομού».

Ξέχασες Μάρω να συμπεριλάβεις και τις μικρές ή μεγάλες ευθύνες της Αριστεράς, που με τις στείρες αρνήσεις της, έδιωξε απ’ αυτό το νησί επενδύσεις και ενθάρρυνε την ασυδοσία των συντεχνιών και των «συνδικαλιστών».

Ξέχασες ακόμα ν’ αναφέρεις ότι μ’ αυτή την «κάστα των ανθρώπων» κάναμε παρέες, ήπιαμε ουίσκι και κάναμε ακόμα πολιτικές κολιγιές…

Τέλος, κοντά στη Συνεταιριστική, στο «LesvoShop», ξέχασες να προσθέσεις τη ΝΕΛ και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Όσο για τη δικαιοσύνη, μπορεί να καθυστερεί να εκδώσει ετυμηγορίες, αλλά δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου να «σκεπάζει υποθέσεις».

 

Καθαρισμός χειμάρρων

Διάβασα στον τοπικό Τύπο ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υπέγραψε σχετικές συμβάσεις ύψους 715.000 ευρώ για τον καθαρισμό των χειμάρρων και άλλων τινών εργασιών.

Στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, κ. Καλογήρου, υπάρχει η αρχή «όταν δίνεις μία διαταγή να ελέγχεις αν εκτελείται».

Και τα προηγούμενα χρόνια έχουν διατεθεί κονδύλια για τον καθαρισμό των χειμάρρων αλλά έργο δεν έγινε. Και αναφέρομαι στο χείμαρρο Μυχούς - Κάτω Τρίτους και στους χειμάρρους της Γέρας.

Επειδή πριν χρόνια δεν είχαν καθαριστεί οι χείμαρροι, και πλημμύρισαν τα ελαιοκτήματα στην περιοχή Κάτω Τρίτους με μεγάλες ζημιές, εφέτος σκοπεύω να απευθυνθώ στον εισαγγελέα. Το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη.

 

Στάλιν - Χίτλερ

Και οι δύο αιμοσταγείς δικτάτορες και διαταραγμένες προσωπικότητες.

Ο πρώτος έστρεψε τις ανασφάλειες του στην εργατική τάξη των κομμουνιστών και αντικαθεστωτικών, ο δεύτερος στη φυλή των Εβραίων και Αθίγγανων.

Ο Στάλιν γεννήθηκε με ενωμένα τα δάκτυλα του αριστερού του ποδιού και αγκύλωση στον αγκώνα του χεριού του, ο Χίτλερ ήταν κρυφοομοφυλόφιλος, με εβραϊκό αίμα στις φλέβες του και εφηβικά τραύματα.

Η Εσθονία κ. Κοντονή, υπουργέ της Δικαιοσύνης, έζησε το Ναζισμό από το 1941-44 και τον Κομμουνισμό από το 1944-1991, επομένως γνωρίζει και τους δύο φασισμούς καλύτερα από εσάς. Όλα τα υπόλοιπα που χρησιμοποιήσατε για να δικαιολογήσετε το πολιτικό ολίσθημα σας, χωρίς αντίκρισμα.

 

Μάθετε και τούτο

- «Το 1952 λήγουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Γερμανίας στο Λουξεμβούργο. Η Γερμανία υποχρεώθηκε να καταβάλει στους Εβραίους 3 δισεκατομμύρια μάρκα, πολεμικές αποζημιώσεις».

- «Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή χρωστά στις τράπεζες 199 εκατομμύρια ευρώ», κύριε Λαλιώτη. Πού σπαταλήθηκαν αυτά τα χρήματα;

- «Αν θέλεις να κερδίσεις τη συμπάθεια των μαζών, πρέπει να τους λες τα πιο ηλίθια και χυδαία πράγματα», Αδόλφος Χίτλερ.

- «Τους ατέλειωτους σκοτεινούς χειμώνες, οι Δανοί το ρίχνουν στο φαί, οι Φιλανδοί στο πιοτό και οι Σουηδοί στο κουτσομπολιό».

- «Σήμερα στην Ελλάδα ζουν 100.000 μουσουλμάνοι, υπάρχουν 80 παράνομα Τζαμιά και ένα Τέμενος».

- «Οι μέτριοι είναι η ισχυρότερη κοινωνική τάξη στην Ελλάδα, ένα αδίστακτο κρεβάτι του Προκρούστη», Γιάν. Τσαρούχης.

 

Η Κεντροαριστερά

Είναι θετικό ότι η εκλογή του αρχηγού θα γίνει από τη βάση, το λαό. Είναι θετικό ότι οι υποψήφιοι είναι ο Ανδρουλάκης, ο Θεοδωράκης και ο Καμίνης. Αναφέρω μόνο αυτούς τους τρεις υποψήφιους διότι κατά τη γνώμη μου, αντιπροσωπεύουν την ανανέωση στο νέο κομματικό φορέα.

Οι Λαλιώτηδες, Σηφουνάκηδες, Γείτονες, Κουκουλόπουλοι κλπ., εκπλήρωσαν την αποστολή τους και απήλθαν οριστικά.

Έχω πολλές επιφυλάξεις πώς ο νέος αρχηγός θα στελεχώσει το νέο πολιτικό σχήμα και ποιους στόχους θα θέσει.

Η πολιτική ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ εξαρτάται εν πολλοίς από το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς και την απήχηση που θα έχει στο λαό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey