Λίγα απ΄όλα

12/02/2019 - 15:07 Ενημερώθηκε 18/02/2019 - 15:09

Διόρθωση

Σε προηγούμενο φύλλο του «Εμπρός» και στο σχόλιο «Ζωγράφος Θεόφιλος και Τεριάντ» παραλείφθηκε η φράση «δεν έχω γνώσεις κριτικού έργων τέχνης γι’ αυτό δεν διεκδικώ από τους αναγνώστες να λάβουν σοβαρά τις απόψεις μου». Θεωρώ σοβαρή την παράλειψη γι’ αυτό επανήλθα.

Το ύψος της βροχής

Μετρώ τις βροχοπτώσεις που σημειώνονται στον Παπάδο από το 1983 που εγκαταστάθηκα στο χωριό μόνιμα. Αυτό το κάνω για προσωπική μου ενημέρωση και για τους αναγνώστες του «Εμπρός».

Τοποθετούσα το βροχόμετρο από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους. Εφέτος το βροχόμετρο τοποθετήθηκε για πρώτη φορά από την 1η Σεπτεμβρίου, ένα μήνα νωρίτερα. στα τριάντα έξι χρόνια που μετρώ τις βροχοπτώσεις έχω σημειώσει το ανώτερο 37 και το κατώτερο 11 ίντσες! Εφέτος, αυτή την ώρα που γράφω το βροχόμετρο δείχνει 41 ίντσες! Και έχουμε δύο μήνες ακόμα.

Ποιους θα ήθελα υποψηφίους

Είχα γράψει πριν αρκετόν καιρό ότι όσοι απ’ τους συμπατριώτες μας εκλέχτηκαν στην τοπική αυτοδιοίκηση ή στη βουλή των Ελλήνων, μετά τη μεταπολίτευση δεν ήταν ό,τι καλύτερο διέθετε το νησί. Πλην ολίγων εξαιρέσεων. Πιστεύω ότι όποιος επιθυμεί ν’ ασχοληθεί με τα κοινά πρέπει να είναι επιτυχημένος στο κύριο επάγγελμά του. Απορρίπτω συλλήβδην τους επαγγελματίες πολιτικούς, διότι εκ των πραγμάτων απεδείχθη ότι δεν διαθέτουν ικανότητες για δημιουργικό έργο. Ακολουθούν την πεπατημένη οδό.

Ποιους θα ήθελα υποψήφιους (2)

Ως πολίτης αυτής της χώρας και ως δημότης του Δήμου Λέσβου θα ήθελα ν’ ασχοληθούν με τα κοινά οι συμπολίτες μας: Βαλτάς φαρμακοποιός, Κάκκαρος επιχειρηματίας, Παπαρίσβας του Επιμελητηρίου, Σελάχας επιχειρηματίας Καλλονή, Πουλέλλης οπτικός, Αφοί Κόρακα επιχειρηματίες, Μαϊστρέλλης αστυνομικός, Ζούρος του απολιθωμένου, Πετρέλλης πατήρ δικηγόρος, Μπαϊραμίδης ιατρός, Προδρόμου επιχειρηματίας Καλλονή, Αντώνης Γκίκας Λιμενικός Πέραμα. Τους περισσότερους από τους παραπάνω δεν τους γνωρίζω προσωπικά. Γνωρίζω όμως το έργο και τις δραστηριότητες τους, γι’ αυτό τους θερμοπαρακαλώ ν’ ασχοληθούν με τα κοινά. Τότε ο τόπος θα αναβαθμιστεί. Θα επακολουθήσουν μέχρι το Μάιο και άλλα ονόματα δημοτών, που κατά τη γνώμη μας μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο μας.

Βιβλίο που έλαβα

Από το φίλο συγγραφέα Κώστα Μίσσιο έλαβα το βιβλίο με τίτλο «Ποδοσφαιρικός Γυμναστικός Σύλλογος «Αχιλλέας». Η ιστορία του». Θα ξυπνήσει ευχάριστα περασμένα γεγονότα. Κωστή, περισσότερα, λίαν προσεχώς.

Το «Ποτάμι»

Όταν ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης απεφάσισε να δημιουργήσει το «ΠΟΤΑΜΙ» θέλησε να καλύψει πολιτικά ένα χώρο ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και αργότερα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ίδρυσή του συσπείρωσε τον καλύτερο κόσμο, την αφρόκρεμα της κοινωνίας, τα λαμπρότερα μυαλά, χωρίς υπερβολή. Στις πρώτες εκλογές μετά την ίδρυσή του πήρε 7%, ψηφίστηκε από 300.000 Έλληνες και εξέλεξε 17 βουλευτές. Γιατί διαλύθηκε; Γιατί δεν είχε μια σταθερή πολιτική κατεύθυνση. Γιατί οι περισσότεροι των εκλεγμένων βουλευτών έβαλαν το προσωπικό βόλεμα πάνω από τους στόχους του κόμματος. Γιατί ο ψηφοφόρος δεν συγχωρεί τις παλινωδίες του κόμματος, τουτέστιν το μπες βγες στο ΚΙΝΑΛ. Το ίδιο έπαθε και η ΔΗΜΑΡ όταν ο Κουβέλης αποχώρησε από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Γιατί τέλος ο κόσμος που ψήφισε «Ποτάμι» δεν μπορούσε ν’ αντέξει τους χαριεντισμούς του Σταύρου με τους Τσιπροκαμμένους. Ο γράφων λυπήθηκε σφόδρα για το άδοξο τέλος του «Ποταμιού». Αλλά ελπίζει…

Το Σκοπιανό

Με την έξωθεν και έσωθεν πολιτική βοήθεια και χωρίς να υπολογίσει η κυβέρνηση το πολιτικό κόστος επικύρωσε η ελληνική βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών με 152 θετικές ψήφους. Πως θα «περπατήσει» όμως μια συμφωνία όταν το 65% και πάνω του ελληνικού και σκοπιανού λαού αντιτίθεται στη συμφωνία; Ο χρόνος θα δείξει αν οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπήρξαν άτολμες και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ρηξικέλευθη. Το κλείσιμο του προβλήματος των Σκοπίων επεδίωκαν πάση θυσία οι ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση για τους δικούς τους λόγους και αντιστρατεύονταν τη συμφωνία η Ρωσία και η Τουρκία για τους δικούς τους λόγους. Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι δεν υπάρχουν φιλίες μεταξύ των λαών παρά μόνο συμφέροντα. Ο Ζάεφ μετά τη συμφωνία εξακολουθεί ν’ αποκαλεί τη χώρα του «Μακεδονία»!

Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Τσιτσιπάς είναι εγγονός του μεγάλου Σοβιετικού ποδοσφαιριστή Σεργκέι Σαλνίκοφ, γιος της Τζούλιας Σαλνίκοφ πρωταθλήτριας του τένις και του Απόστολου Τσιτσιπά προπονητή του τένις. Το μήλο λοιπόν κάτω από τη μηλιά. Άλλο όμως είναι το θέμα μας. Το τένις δεν είναι απ’ τα γνωστά και αγαπημένα σπορ του Έλληνα. Ο Έλληνας παθιάζεται με το ποδόσφαιρο και ύστερα με το μπάσκετ. Κι όμως τα γεροντάκια με τις μαγκούρες και τα σκαμμένα πρόσωπα στο χωριό του πατέρα του αθλητή, παρακολουθούσαν με θρησκευτική κατάνυξη το Στέφανό τους που αγωνιζόταν στη μακρινή Αυστραλία. Όπως και όλη η Ελλάδα. Τι να πεις!

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey