Ένας μικρός ηγέτης

22/11/2022 - 10:30

Μια δασκάλα σ' ένα σχολείο της χώρας μας ζήτησε από τους μαθητές της Τρίτης Δημοτικού να γράψουν έναν προεκλογικό λόγο, πριν στηθούν οι κάλπες στην τάξη. Οι μικροί μαθητές θα ψήφιζαν τον Πρόεδρό τους και το Διοικητικό Συμβούλιο. Σας μεταφέρω αυτούσιο τον προεκλογικό λόγο που ξεχώρισε:

«Αγαπητοί συμμαθήτριες και συμμαθητές. Εγώ ο «Λευτέρης» άμα γίνω Πρόεδρος της τάξης μας θα προσπαθήσω να βρίσκω λύσεις στα προβλήματα μας. Δεν θα σας λέω τι να κάνετε, αλλά θα είμαστε όλοι ίσοι. Το μυστικό όμως φίλοι μου είναι να είμαστε ενωμένοι. Αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα μαζί. Σας ευχαριστώ πολύ».

Πρώτα αξίζει μέγας έπαινος στην πρωτοποριακή δασκάλα για την πρωτοβουλία της να εκδηλώσουν οι μαθητές της την αντίληψη που έχουν για τα κοινά. Δεύτερον να θαυμάσουμε τον μελλοντικό ηγέτη που εκκολάπτεται.

Βοτανολογία για προστάτη και ουροδόχο κύστη

Στο διαδίκτυο την ονομάζει «η συνταγή του παππού»: Παίρνουμε τρία με τέσσερα μεγάλα κρεμμύδια και αφού τα καθαρίσουμε ξεχωρίζουμε τα εξωτερικά (κόκκινα) φύλλα. Αφού τα ξεπλύνουμε για να φύγουν οι σκόνες τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα προσθέτοντας 600 γραμμάρια νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν αρκετά και αφού τα σουρώσουμε προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας μέλι. Αυτό το κόκκινο μείγμα το πίνουμε όπως το τσάι σε μικρό φλιτζάνι. Κάνει καλό στον προστάτη και στην ουροδόχο κύστη. Αν θέλετε το δοκιμάζετε. Κατά προτίμηση το βράδυ.

Υπερτυχερός Αμερικάνος

Ένας Αμερικάνος κέρδισε στο "τζόκερ" το ασύλληπτο ποσό των 2,04 δισεκατομμυρίων δολαρίων ύστερα από 40 τζάκποτ. Ο υπερτυχερός είναι από την Καλιφόρνια και αν θελήσει να εισπράξει το ποσό αμέσως θα λάβει 997 εκατ. δολάρια και θα πληρώσει 30% φόρο από κρατήσεις. Αν θέλει όμως να εισπράξει ολόκληρο το ποσό των 2,04 δις πρέπει να περιμένει 29 χρόνια και θα εισπράττει κάθε χρόνο μια δόση. Σχεδόν όλοι προτιμούν να εισπράξουν τα 997 εκατ. αμέσως, γιατί τα 29 χρόνια είναι πολλά...

Είπε ο κ. Τσίπρας υποσχόμενος

Όταν κερδίσουμε τις εκλογές θα επαναφέρουμε την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ), θα κάνουμε ξανά τη ΔΕΗ δημόσιο οργανισμό, θα εθνικοποιήσουμε, αφού εξαγοράσουμε, την Εθνική Τράπεζα. Όλα καλά! Μου θύμισε το αμίμητο πριν γίνει κυβέρνηση ότι «θα βαράμε το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν».... Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

Την ΑΤΑ την εφάρμοσε για πρώτη φορά ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν ο πληθωρισμός ήταν 21,3% δινόταν κάθε 4μηνο στους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους. Την κατάργησε ο κ. Σημίτης λίγο καιρό αργότερα γιατί βαδίζαμε ολοταχώς για πτώχευση ως υπουργός Οικονομικών.

ΔΕΗ: Η ΔΕΗ πριν απ' τη σημερινή της εταιρική μορφή ανήκε στο Δημόσιο, ΙΚΑ και ΤΑΙΠΕΔ σύνολο 55%. Τον Σεπτέμβριο του 2014, πριν ΣΥΡΙΖΑ, η αξία της ΔΕΗ εκτιμήθηκε 2,616 δις ευρώ. Επί των ένδοξων ημερών του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμήθηκε 612 εκατ. ευρώ και πήγαινε προς πτώχευση με την ανερμάτιστη πολιτική του κ. Σκουρλέτη. Η Αγροτική Τράπεζα ήταν κρατική και εξαγοράστηκε απ' την Πειραιώς ως διαλυμένη. Τα περισσότερα κόμματα, πλην ΚΚΕ, είχαν λάβει δάνεια αγύριστα... εκατομμυρίων! Όταν έλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ θα εθνικοποιήσει την Εθνική Τράπεζα. Φαίνεται ότι εδώ η ιστορία δεν διδάσκει. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Παρακολουθήσεις-NOVARTIS

Ανακοινώθηκε λίστα ονομάτων πολιτικών, επιχειρηματιών κλπ. από την εφημερίδα «Ντοκουμέντο» του συμπατριώτη μας κ. Βαξεβάνη, τα τηλέφωνα των οποίων παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ. Δεν έχω στοιχεία για να διαψεύσω ή να επιβεβαιώσω τα καταγγελλόμενα. Περιμένω από την Κυβέρνηση, ως αρμόδια να το κάνει επισήμως στην Βουλή. Ωστόσο όμως διατηρώ τις επιφυλάξεις μου γιατί και με την NOVARTIS κατηγορήθηκαν για χρηματισμό οι κ.κ. Πικραμένος, Σαμαράς, Βενιζέλος. Λοβέρδος κλπ. και η δικαιοσύνη τους απάλλαξε. Βέβαια η δικαιοσύνη έδωσε απαλλαγή και σε άλλη κατηγορία κατηγορουμένων για την ίδια υπόθεση. Ένα μπορώ να πω ακούγοντας τον περίγυρό μου. Το τοξικό κλίμα δεν ωφελεί αυτούς που το καλλιεργούν.

Ευχαριστώ πολύ

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όσους είχαν την καλοσύνη να μου απευθύνουν ευχές για την ονομαστική μου γιορτή στις 8 Νοεμβρίου. Τους υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω, όσο βρίσκομαι στη ζωή, να εκφράζομαι ελεύθερα και όσο μπορώ αντικειμενικά μέσω αυτής της στήλης. Το τελευταίο αφορά τους αναγνώστες που οι περισσότεροι μας είναι άγνωστοι.

Οι βιβλιοπώλες της Μυτιλήνης

Διάβασα στα "ΝΕΑ" του Σαββάτου (12-13 Νοεμβρίου) άρθρο της κ. Βάλιας Μπαρμπατιώτη και πληροφορήθηκα ότι απέσυρε απ' τις προθήκες του βιβλιοπωλείου της τα βιβλία του προφυλακισμένου Βασίλη Παπαθεοδώρου. Αυτός ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων είναι ανάμεσα στους έξι παιδόφιλους παγκοσμίως που διακινούσαν στο διαδίκτυο παιδική πορνογραφία. «Κατέβασα την ίδια μέρα από τα ράφια του βιβλιοπωλείου τα βιβλία του Βασίλη Παπαθεοδώρου γιατί έχω ευθύνη όταν προτείνω». Πληροφορήθηκα ότι και άλλα βιβλιοπωλεία της πόλης μας έκαναν το ίδιο. Άπαντες έχουν τον «έπαινο του Δήμου και των σοφιστών», όπως λέει ο ποιητής.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey