Σταράτες κουβέντες

25/02/2016 - 15:01

«Κερασιά, μίλησέ μου για το Θεό. Και η κερασιά άνθισε». Γιαπωνέζικο χαϊκάι. Το θυμήθηκα όταν η μυγδαλιά που συναντώ στο δρόμο μου κάθε μέρα άνθισε. Και με γέμισε αισιοδοξία το γέροντα!

«Κερασιά, μίλησέ μου για το Θεό. Και η κερασιά άνθισε». Γιαπωνέζικο χαϊκάι. Το θυμήθηκα όταν η μυγδαλιά που συναντώ στο δρόμο μου κάθε μέρα άνθισε. Και με γέμισε αισιοδοξία το γέροντα!

Δικά μας
Οι αναγνώστες της στήλης απ’ τα παλιά γνωρίζουν ότι μερικά θέματα και τσιτάτα επαναλαμβάνονται συχνά πυκνά, μερικές φορές δε γίνονται βαρετά. Όταν τα θέματα που έχουν γενικότερο ενδιαφέρον γίνονται προβλήματα και παραμένουν προβλήματα, θα επαναλαμβάνονται μέχρι να βρουν τη λύση τους.
Ο σοφιστής Ιππίας θέλησε κάποτε να πειράξει το Σωκράτη, γιατί πολλές φορές τον άκουσε να λέει τα ίδια και τα ίδια.
Σωκράτης: «Κάτι χειρότερο, Ιππία, δε λέγω μόνο τα ίδια και τα ίδια, αλλά μιλώ και για τα ίδια πράγματα».
Όλα αυτά προς γνώσιν των νέων αναγνωστών της στήλης.

Ναπολέων - Τσόμσκι
Ο Τσόμσκι, Αμερικανός διανοούμενος παγκόσμιας εμβέλειας, είπε: «Έλληνες, σταματήστε να είστε το κράτος όπου οι πλούσιοι δεν πληρώνουν φόρους και δεν έχουν καμία υποχρέωση. Στα κράτη στα οποία ίσχυσε αυτό ήρθε η καταστροφή. Επίσης, πρέπει και ολόκληρη η κοινωνία να ξαναδεί τις υποχρεώσεις της».

Ο Μέγας Ναπολέων Βοναπάρτης, ο μεγαλύτερος στρατηλάτης μετά το Μέγα Αλέξανδρο, είπε: «Τον έξυπνο και τεμπέλη τον κάνεις αρχηγό, τον έξυπνο και εργατικό επιτελάρχη, το βλάκα και τεμπέλη στρατιώτη, το βλάκα και εργατικό τον εκτελείς επί τόπου».

Νεοφιλελευθερισμός
Πριν από λίγο καιρό, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας απεκάλεσε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη νεοφιλελεύθερο. Ας απλουστεύσουμε τον όρο προς ευρεία κατανόηση. Νεοφιλελευθερισμός: Συνώνυμο του Θατσερισμού. Η αντίληψη σύμφωνα με την οποία το κράτος πρέπει να συρρικνωθεί μέσω ιδιωτικοποιήσεων και έτσι να απελευθερωθεί πλήρως η αγορά. Ο νεοφιλελευθερισμός καταργεί στην ουσία το κοινωνικό κράτος (επιδόματα σε φτωχούς, πολύτεκνους, αναπήρους) και εξυπηρετεί το κεφάλαιο.
Στην Ελλάδα δεν εφαρμόστηκε ποτέ ο νεοφιλελευθερισμός ούτε θα εφαρμοστεί στο μέλλον, λόγω του υπέρμετρου κρατισμού και της ανελεύθερης και μικρής αγοράς.

Της ΔΕΗ
Συχνά πυκνά η μέτρηση των ρολογιών της ΔΕΗ δε γίνεται στην ημερομηνία που αναγράφεται στους λογαριασμούς, με αποτέλεσμα να χρεώνονται οι καταναλωτές με ποσά που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Και να εξοργίζονται, μέρες που είναι. Καλά θα κάνει η ΔΕΗ να εισπράξει τους ανεξόφλητους λογαριασμούς των πελατών της και να αρχίσει να σέβεται τους καλοπληρωτές πελάτες της! Γιατί άρχισαν να φυτρώνουν και άλλες πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια... Το τελευταίο ως απειλή!
Βέβαια, υπάρχουν και ρολόγια που δεν είναι προσβάσιμα στους ελεγκτές της κατανάλωσης. Σ’ αυτήν την περίπτωση, άλλοτε άφηναν προειδοποίηση για επικοινωνία. Τελευταία και αυτό το κατήργησαν.
Επί τη ευκαιρία, οι ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος δε χρεώνουν πάγιο.

Το ύψος της βροχής
Στις 25,5 ίντσες έφτασε το βροχόμετρο στον Παπάδο. Θέλουμε και άλλο.

Ένας υπουργός διορίζει το συγγενή του
Αυτοί που μας κυβερνούν δεν είναι η Αριστερά που πίστεψαν οι χιλιάδες αγωνιστές, όπου μερικοί θυσίασαν και τη ζωή τους ακόμα.
Αυτή η Αριστερά δε διαφέρει σε τίποτα από τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα τόσα χρόνια και την οδήγησαν στις αγκάλες του κ. Τσίπρα. Ακόμα και στους μετακλητούς διορισμούς ξεπέρασαν τους πρώτους διδάξαντες.

Ο κ. Κουρουμπλής, πρώην ΠΑΣΟΚ, διόρισε στο Υπουργείο του την εικοσάχρονη ανιψιά του, Παναγιώτα Φασούλα. Ο ίδιος «αδέκαστος» υπουργός διόρισε στο Υπουργείο του τη γυναίκα του Νίκου Βούτση, Αγγελική Παπάζογλου, κατά 22 χρόνια μικρότερη του κ. Βούτση.
Ο ένας υπουργός διορίζει το συγγενή του στο γραφείο του άλλου. Και συ, λαέ βασανισμένε, πίστευε και μη ερεύνα... 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey