Σταράτες κουβέντες

28/01/2016 - 15:28

Από το 2012 είχαν διαβιβαστεί στις ελληνικές κυβερνήσεις λίστες και τεχνικές για την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν ανταποκρίθηκαν, διότι δεν υπήρχε η πολιτική βούληση. Αυτό είπε πρόσφατα αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά την εκτίμηση των ιθυνόντων, τα χρήματα που έχουν φυγαδευτεί στο εξωτερικό από Έλληνες φθάνουν τα 8 δις ευρώ. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και συμπατριώτες μας!

Δικά μας προλογικά
Για όσους με ρωτούν απαντώ: Θα γράφω κάθε Πέμπτη, όπως παλιά.
Φοράμε κράνος και ζώνη όχι για το φόβο του χωροφύλακα, αλλά γιατί σώζουν αποδεδειγμένα ζωές.
Προσέχετε το νερό. Μην το σπαταλάτε ασκόπως. Δεν είναι ατελείωτο.
Δίνετε προτεραιότητα στα οχήματα των επαγγελματιών (ταξί, φορτηγά κ.λπ.). Αυτά για σήμερα.

Το ύψος της βροχής
Μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις, το βροχόμετρο στον Παπάδο έδειξε 23 ίντσες συν το χιόνι. Το χιόνι δε μπορεί να μετρηθεί από το βροχόμετρο, αλλά για τη γη είναι πλέον απορροφητικό από τη βροχή, γιατί δεν περισσεύει τίποτα για τη θάλασσα...

Εδώ και αλλού
Στις 34 χώρες του ΟΟΣΑ οι Έλληνες καθηγητές έχουν τις λιγότερες ώρες διδασκαλίας ετησίως. Στις ΗΠΑ οι καθηγητές βρίσκονται μέσα στην τάξη 1.068 ώρες ετησίως. Ο μέσος όρος στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 704 ώρες. Οι Έλληνες καθηγητές εργάζονται 415 ώρες το χρόνο. Χωρίς σχόλια.

Τα «φακελάκια» και οι πολίτες (1)
Κατά την άποψή μας, όποιοι γιατροί, εφοριακοί, υπάλληλοι Πολεοδομίας, Γεωργίας, Υπουργείου Οικονομικών, άπαντες δημόσιοι υπάλληλοι, απαιτούν ή δέχονται «φακελάκι» δεν έχουν αξιοπρέπεια.
Εργάζονται στο δημόσιο, πληρώνονται απ’ αυτό και είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τη δουλειά τους. Αν δεν τους ικανοποιεί η εργασία τους, παραιτούνται, γίνονται ελεύθεροι επαγγελματίες και τότε βλέπουν «πόσα απίδια βάζει ο σάκος...».
Οι «φακελάκηδες» χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Αυτοί που θρασύτατα απαιτούν το «δωράκι» τους για να σε εξυπηρετήσουν και οι άλλοι που δέχονται το «φακελάκι» όταν το προσφέρεις...
Τελευταία η πρώτη κατηγορία των θρασυτάτων έχει περιοριστεί για το φόβο των Ιουδαίων, αλλά όλοι εξακολουθούν να δέχονται τα «δωράκια», πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Υπήρχαν και θα υπάρχουν και τέτοιοι. Ευτυχώς!

Τα «φακελάκια» και οι πολίτες (2)
Τελευταία, επειδή το χρήμα λιγόστεψε και οι έλεγχοι έγιναν πιο εντατικοί, οι «πιασάκηδες» έριξαν τις τιμές! Χρησιμοποιούν δε έμμεσους τρόπους και χίλια τερτίπια για να σε αναγκάσουν να ενδώσεις.
Τι πρέπει να κάνει ο πολίτης; Να μην ενδίδει σε πιέσεις και να καταγγέλλει τους επίορκους στην Αστυνομία, στο ΣΔΟΕ, στις δικαστικές αρχές. Αν δε «βελτιωθούμε» εμείς οι πολίτες και δεν πάψουμε να υποχωρούμε στις παράνομες απαιτήσεις, το κακό θα συνεχίζεται και τα λαμόγια θα κυριαρχούν.
Τέλος, μη νομίσετε πολίτες ότι αν δώσετε «φακελάκι» θα έχετε καλύτερη ή πιο γρήγορη εξυπηρέτηση. Προσωπικά, δε μου ζητήθηκε ούτε έδωσα ποτέ επιμίσθιο σε εργαζόμενο στο Δημόσιο.

Πολιτική βούληση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Από το 2012 είχαν διαβιβαστεί στις ελληνικές κυβερνήσεις λίστες και τεχνικές για την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν ανταποκρίθηκαν, διότι δεν υπήρχε η πολιτική βούληση. Αυτό είπε πρόσφατα αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά την εκτίμηση των ιθυνόντων, τα χρήματα που έχουν φυγαδευτεί στο εξωτερικό από Έλληνες φθάνουν τα 8 δις ευρώ. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και συμπατριώτες μας!

Ιστορικά ανέκδοτα
Το 1964 ο τότε Πρωθυπουργός Γεώργιος Α. Παπανδρέου (Γέρος) επισκέφθηκε τις ΗΠΑ ως επίσημος προσκεκλημένος. Την ίδια εποχή βρισκόταν στις ΗΠΑ και ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας και στενός συνεργάτης του Κεμάλ Ατατούρκ Ισμέτ Ινονού. Ο Ινονού ζήτησε να συναντηθεί με το Γ. Παπανδρέου. Ο «Γέρος» έκρινε ότι η συνάντηση αυτή δεν εξυπηρετούσε την πολιτική του.
Δημοσιογράφος: -Γιατί, κύριε πρόεδρε, αρνηθήκατε να συναντήσετε τον κ. Ινονού;
Παπανδρέου: -Παιδί μου, Γιώργο. Είναι γέρων, κωφός και κοντός.

Ιστορικά για να ξαναδιαβαστούν
Οι Σουλιώτισσες έπεσαν στο γκρεμό του Ζαλόγγου το 1803 για να μην πέσουν στα χέρια των Τουρκαλβανών, τραγουδώντας το γνωστό «Έχε γεια καημένε κόσμε, έχε γεια γλυκιά ζωή...».
Το παραπάνω θρηνητικό άσμα γράφτηκε το 1908 και οι Σουλιώτισσες είχαν βασική γλώσσα τα Αρβανίτικα (Αλβανικά). Ήταν Αρβανίτισσες και ορθόδοξες χριστιανές. Ο τότε αγώνας ήταν εθνικός αλλά και θρησκευτικός εναντίον των Οθωμανών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey