«Αντρέα, ζεις, εσύ μας οδηγείς»!

18/12/2013 - 13:47

Ο Αλέξης (που μοιάζει καταπληκτικά στον Αντρέα, διότι και αυτουνού το... όνομα αρχίζει από Α) παρουσιάζοντας στη Βουλή το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014 μας γύρισε 32 χρόνια πίσω στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο κέρδισε ο Αντρέας τις εκλογές τού 1981 και μας έφερε... το σοσιαλισμό στις 18 του Οκτώβρη!

Ο απελπισμένος καρκινοπαθής μπορεί να πιστέψει ακόμα και τον... «Καματερό» με το θαυματουργό νερό του!

Ο Αλέξης (που μοιάζει καταπληκτικά στον Αντρέα, διότι και αυτουνού το... όνομα αρχίζει από Α) παρουσιάζοντας στη Βουλή το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014 μας γύρισε 32 χρόνια πίσω στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο κέρδισε ο Αντρέας τις εκλογές τού 1981 και μας έφερε... το σοσιαλισμό στις 18 του Οκτώβρη! Στο δρόμο της «ΑΛΛΑΓΗΣ» ο Αντρέας, κόντρα στο «παλαιοκομματικό κατεστημένο»· στο «δρόμο της σύγκρουσης με το φθαρμένο πολιτικό σύστημα» και «της άρνησης στη συνταγή τής Μέρκελ» και ο Αλέξης.

«Θα επαναδιαπραγματευτούμε τους όρους της ένταξής μας στην ΕΟΚ», έλεγε ο Αντρέας· «θα καταργήσουμε τα μνημόνια και θα διαπραγματευτούμε μια βιώσιμη λύση για το χρέος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που σημαίνει διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους», διακηρύσσει και ο Αλέξης.

Με την «κοινωνικοποίηση» των στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεων: ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ και των «προβληματικών»: ΠΥΡΚΑΛ, ΛΑΡΚΟ, «ΑΓΕΤ Ηρακλής», Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, «Πειραϊκή-Πατραϊκή», «Χαλυβουργία», «ΕΣΣΟ Πάπας» - που τις εμπιστεύτηκε στα «άξια χέρια των εργαζομένων» - και «τις επενδύσεις του δημόσιου τομέα», οραματιζόταν ο Αντρέας ότι «θα μπουν οι βάσεις για την αυτοδύναμη ανάπτυξη της πατρίδας μας»· τα ίδια φαντασιώνεται και ο Αλέξης - κι ας πέρασαν από τότε 32 ολόκληρα χρόνια πικρής μαθητείας: «οι τράπεζες θα τεθούν υπό τον έλεγχο του κράτους», «βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας με δημόσιες επενδύσεις σε συνδυασμό με την αναδιανομή του εισοδήματος και την ανασυγκρότηση της διαλυμένης, αλλά υπαρκτής παραγωγικής δομής της χώρας».

Αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος προς όφελος των «μη προνομιούχων Ελλήνων», στήριξη της «Αγροτιάς» και «των περήφανων γηρατειών», υποσχόταν ο Αντρέας; Και κάτι παραπάνω βάζει ο Αλέξης: «κούρεμα των δανείων», «διασφάλιση στέγης, τροφής, ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, τηλεπικοινωνίας, θέρμανσης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους». Όλα τσάμπα και χωρίς να έχει σιγουρέψει, όπως ο Αντρέας, ένα νέο... «πακέτο Ντελόρ»!

Και το πρόγραμμα-«ξεπατικωσούρα» ολοκληρώνεται με τη «φορολόγηση των εφοπλιστών», τη «στήριξη του δημόσιου χώρου της εκπαίδευσης και της έρευνας» (εδώ, φαίνεται να έβαλε τη σφραγίδα του και ο γνωστός θεατρικός πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας), τη «δημιουργία των νέων αγροτικών συνεταιρισμών και τη χρηματοδότησή τους από ειδική δημόσια τράπεζα», την «αξιοποίηση της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας» κ.ά..

Η ομοιότητα της πολιτικής των δύο ανδρών έχει την... βαθιά ιστορική της εξήγηση: όπως συνέβη στα χρόνια λίγο πριν από την άλωση της Πόλης που οι Βυζαντινοί λόγιοι κατέφυγαν στη Δύση συναποκομίζοντας και τα πολύτιμα χειρόγραφα της αρχαίας σοφίας του Βυζαντίου, με τα οποία οδηγήθηκε στην Αναγέννησή της η Ευρώπη, έτσι και τώρα οι πλέον πεφωτισμένοι του... «βαθέος σοσιαλισμού», που έφυγαν μόλις άρχισε να βουλιάζει το ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ και βρήκαν φιλόξενη στέγη στο ΣΥΡΙΖΑ, κουβάλησαν μαζί τους και το... θησαυρό της σοσιαλιστικής σοφίας, αυτής που εφαρμόστηκε επί Αντρέα κι αυτής που δεν πρόλαβε να εφαρμοστεί. Έτσι εμπλουτίστηκε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με τις αρχαίες γραφές και τα σχέδια που ξεσκόνισαν οι προγραμματοποιοί του Αλέξη (όχι, ο Λαφαζάνης αντλεί από άλλη πηγή τις προτάσεις τού δικού του προγράμματος: κατευθείαν από την αστείρευτη βρυσομάνα τού «Λενινισμού»!).

Μετά τη δημοσιοποίηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνο που απομένει να δούμε είναι εάν η ιστορία θα έρθει στο «ραντεβού» της με τον Αλέξη ή θα τον... «στήσει» να περιμένει, όπως έκανε με τον Αντρέα. Και αν για δεύτερη φορά συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι άδικο, γιατί ο Αλέξης έχει ένα... αναγνωρισμένο διεθνώς επιστημονικό background, ανώτερο από του Αντρέα. Εξάλλου ο Αντρέας από φίλους, που τον ενέπνεαν με τη σκέψη τους, είχε μόνο το διάσημο οικονομολόγο Τζον Κένεθ Γκάλμπρεϊθ· δεν είχε φίλους ούτε φιλοσόφους του... βάθους τού Σλαβόι Ζίζεκ («όσοι διαφωνούν, θα πάνε στα Γκουλάγκ») ούτε σαν τη Γερμανίδα κομμουνίστρια Γκαμπριέλε Τσίμερ, τη γνωστή αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, φίλη του Αλέξη και «φίλη» της Ελλάδας, η οποία μας συμβούλεψε «να κάνουμε τα μαθήματά μας» (εδώ ισχύει το θυμόσοφον: πες μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι).

Και όσον αφορά τα στελέχη του κόμματός του, και μόνον η... απερίγραπτη Ζωή και ο «ηρωικός» Στάθης (καλά, Αλέκο, εσύ σκοτώθηκες νωρίς!) ισοδυναμούν με δέκα Μελίνες και δέκα Γεννηματάδες! Γι’ αυτό είναι μάλλον βέβαιο πως αυτήν τη φορά θα γίνει πραγματικότητα το όραμα: «ΛΑΟΣ ΠΑΣΟΚ (του ΣΥΡΙΖΑ) ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ»!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey