×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου

27/04/2012 - 20:53

Κυριακή βράδυ: όλη η παρέα προσπαθεί να βολευτεί στο μεγάλο καναπέ, η τηλεόραση συνδεδεμένη με το DVD προβάλλει άσχετα πράγματα με την επικαιρότητα κι όλοι μας κοροϊδεύουμε φίλη, η οποία πήγε να ψηφίσει Βενιζέλο και πλήρωσε δύο ολόκληρα ευρώ.

Κυριακή βράδυ: όλη η παρέα προσπαθεί να βολευτεί στο μεγάλο καναπέ, η τηλεόραση συνδεδεμένη με το DVD προβάλλει άσχετα πράγματα με την επικαιρότητα κι όλοι μας κοροϊδεύουμε φίλη, η οποία πήγε να ψηφίσει Βενιζέλο και πλήρωσε δύο ολόκληρα ευρώ. Η ίδια αμύνεται προβάλλοντας επιχειρήματα περί ενεργού πολίτη και παρόντος στις ιστορικές εξελίξεις, ώσπου η Μάγδα που έχει ήδη κατεβάσει τα κρασάκια της, πραγματοποιεί επίθεση κατά μέτωπον:

- Δε μου λέτε, ενεργή πολίτη, εσείς δεν ντραπήκατε κοτζάμ γυναίκα να πάτε και να ψηφίσετε αυτόν που μας κούρεψε τους μισθούς και μας οδήγησε στην ανέχεια που βιώνουμε σήμερα; Έχει, καλέ, η ζωή μας την παραμικρή σχέση με τη ζωή μας πριν 10, 15 χρόνια;
- Σας βλέπω κι εσάς τους αριστερούς! Όλο κριτική είστε, ποτέ προτάσεις δεν έχετε κι όλο βολεύεστε, ας είναι καλά το ΠΑΣΟΚ!

- Ποιο ΠΑΣΟΚ; Τι έμεινε από το ΠΑΣΟΚ; Ούτε το σύμβολο δεν υπάρχει πια, άσε το όνομα της οικογένειας που το δημιούργησε: αυτό έχει αποκαθηλωθεί με το χειρότερο τρόπο!

- Ρε Μάγδα, εσύ αριστερή περνιέσαι, στην Ευρώπη σπούδασες, κόρη γιατρού είσαι, σε ανταγωνιστικό καπιταλιστικό περιβάλλον δουλεύεις, σε πολυεθνική πουλάς τον πνευματικό σου μόχθο, με ξένα πανεπιστήμια συνεργάζεσαι και τολμάς να υπαινιχθείς ότι θες να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

- Πρώτον: ο πατέρας μου πήγε εξορία, έχει νοσηλεύσει και τον Κατράκη! Δεύτερον: δουλεύω και πληρώνομαι. Τρίτον: η γνώση είναι οικουμενική. Τέταρτον: εγώ τουλάχιστον έχω και δυο σελίδες βιογραφικό σημείωμα. Οι περισσότεροι ΠΑΣΟΚοι είχατε τα χιλιόμετρα αφίσες που κολλήσατε. Και τελευταίο: δεν μπορώ να ζω την κακομοιριά που με αναγκάζουν να ζήσω. Δεν μπορώ να ζήσω από τη δουλειά μου! Και δεν έκλεψα κανέναν τονίζω!

- Και στο πανεπιστήμιο πώς μπήκες; Χωρίς μέσον;

- Κρίθηκα, εντάξει!

- Γνωστό δεν είχες; Άντε μην αρχίσω...

- Δηλαδή τι υπονοείς; Ότι δεν έχω αξία; Ναι, ρε, είχα γνωστό, αλλά αν δε φτιάχνατε το σύστημα έτσι, ώστε να βολεύονται οι δικοί σας, δε θα χρειαζόταν να ψάξω να βρω κανέναν! Άι σιχτίρ, που μιλάς κι εσύ, που πριν να διοριστείς στην Εφορία δεν άφησες σπίτι για σπίτι που να μην παραστείς σε κομματική συγκέντρωση. Καλά να τα πάθεις τώρα που σας κόψανε τα μισθά.

- Ρε Μάγδα!

- Όχι, να τα κόψουν! Γιατί δηλαδή; Φίλοι - φίλοι, αλλά όχι και να μου τη λέει ξαφνικά! Εγώ, κυρία μου, δεν έπαιρνα 3.000 το μήνα με απολυτήριο λυκείου. Δε βγήκα όσο ήθελα, δε διασκέδασα όσο ήθελα. Καθόμουν πάνω από ένα βιβλίο ως τα χαράματα που γυρνούσαν αυτές οι κυρίες (η Μαρία κι εγώ) από τα μπαρ, βαμμένες, στολισμένες, αυτές ποτό και γκόμενους, εγώ διάβασμα και μελέτες.

- Για κόψε κάτι, πετάχτηκα. Κι εγώ έχω καλό βιογραφικό, κι ας έχω βγει στη ζωή μου! Και παίρνω επίσης τρεις κι εξήντα!

- Αυτή, πάντως, μονολογεί η Μάγδα και με κοιτά, δεν τόλμησε σήμερα το πρωί ούτε να συζητήσει ότι ήθελε να πάει να ψηφίσει Βαγγέλα! Κι έλεγα πότε θα χτυπήσει το τηλέφωνο να ξεκινήσει αυτή τους προβληματισμούς κι εγώ το κράξιμο! Έβαλε μυαλό το πουλάκι μου!

- Καλά, θα δούμε τι θα κάνει στις εκλογές! Κυριακή κοντή γιορτή!

- Η δική μου η κοντή, πάντως, δε θα κάνει το παραμικρό!

- Παρακαλώ, παρενέβην, απλώς μικροκαμωμένη!
- Λοιπόν, την Κυριακή των εκλογών θα γίνεις ωραία κοιμωμένη! Θα σε συνοδεύσω στο εκλογικό κέντρο και θα ψηφίσεις φανερά. Διαφορετικά, ούτε να διανοηθείς να μου ξαναπείς καλημέρα. Και μην τολμήσεις ούτε να δεχτείς να παραλάβεις ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, θα θεωρηθεί ακόμη κι αυτό casus belli.

- Μήπως είσαι λίγο αυστηρή;

- Για να μην το ξαναπώ: ή Αριστερά ή λευκό, ή γράφεις σκατά και το ρίχνεις, ή το κόμμα των κυνηγών ή δεν ψηφίζεις, σε παίρνω και πηγαίνουμε Ραφήνα και πίνουμε ουζάκι στην παραλία, όπως Μενεγάκη!

- Αυτό θα πει αριστερή πολιτική του αποκλεισμού, πετάχτηκε η ψηφοφόρος του Βαγγέλα! Η δικτατορία του αστικού προλεταριάτου!

Ένα τασάκι εκσφενδονίστηκε πάνω από τα κεφάλια μας. Ακριβό, από την εποχή των παχιών αγελάδων, αναντικατάστατο, όπως η ιδεολογία των παλιών εκείνων ημερών...

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey