Δέσμευση Πλεύρη σε Αθανασίου και Καμπούρη

Στο Ταμείο Ανάκαμψης η κτιριακή αναβάθμιση της Ψυχιατρικής του ΒΟΣΤΑΝΕΙΟΥ

26/05/2022 - 20:56 Ενημερώθηκε 27/05/2022 - 15:56

Δύο ειδήσεις που σηματοδοτούν την αναβάθμιση του ΒΟΣΤΑΝΕΙΟΥ Νοσοκομείου Μυτιλήνης γνωστοποιήθηκαν λίγο πριν το τέλος του Μαΐου του 2022. Η πρώτη έχει να κάνει με την τροποποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου, από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών - ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ, που ανοίγει οδούς και δρόμους για δημιουργία κλινικών, προσλήψεις προσωπικού και προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Η δεύτερη αποτυπώνεται στην δέσμευση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, στον Διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργου Καμπούρη και του βουλευτή του Κυβερνώντος κόμματος Χαράλαμπου Αθανασίου για ένταξη της κτιριακής αναβάθμισης της Ψυχιατρικής Κλινικής στο Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να προχωρήσουν τα έργα.  

Οι δύο αυτές εξελίξεις αποτελούσαν για πολλά χρόνια βασικά αιτήματα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης που επιτέλους φαίνεται να δρομολογούνται.  

Με την τροποποίηση του Οργανισμού, από 250 σε 299 αυξάνονται οι κλίνες στο Βοστάνειο Νοσοκομείο γεγονός που επιτρέπει την σύσταση νέων τμημάτων που μέχρι τούδε δεν ήταν δυνατόν να ζητηθούν λόγω του περιορισμένου αριθμού των κλινών. Επίσης εντάσσονται τμήματα, όπως το Ογκολογικό, που λειτουργούσαν αλλά δεν είχαν αποτυπωθεί στον Οργανισμό το 2012. Η ένταξη των μονάδων σημαίνει ότι θα επιτρέψει την αύξηση του αριθμού των προβλεπόμενων μόνιμων θέσεων ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και την έγκριση επιχορηγήσεων για την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με απώτερο στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.  

Καμπούρης: «Τώρα μπορούμε να προκηρύξουμε νέες θέσεις ιατρών» 

«Αυτό σημαίνει πλήρη αναβάθμιση των δυνατοτήτων ενός Νοσοκομείου που βρίσκεται σε ακριτικό νησί» είπε σε δήλωσή του στο «Ε» ο Γιώργος Καμπούρης. Μάλιστα σχολιάζοντας τις εξελίξεις σε ότι έχει να κάνει με την τροποποίηση του Οργανισμού τόνισε ότι πλέον του δίνεται η δυνατότητα να προκηρύξει νέες θέσεις ιατρών που μέχρι πρότινος δεν γινόταν και εξηγεί: «Όταν ζητούσα επεμβατικό καρδιολόγο για την λειτουργία του αιμοδυναμικού, μου έλεγαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες - όχι οι πολιτικοί- πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον Οργανισμό. Αυτή τη στιγμή μπορώ να προκηρύξω δεύτερη θέση Ογκολόγου που πραγματικά χρειάζεται. Θα την προκηρύξω και θα την πάρω άμεσα». Ακόμη στις δηλώσεις τόνισε ότι κάποια τμήματα που λειτουργούσαν ωστόσο δεν υπήρχαν στον Οργανισμό «δανείζονταν» ειδικότητες από άλλα τμήματα προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις. «Τώρα με την τροποποίηση του Οργανισμού διεκδικούμε την στελέχωση αυτών των μονάδων και την εύρυθμη λειτουργία».  

Τα σημεία της τροποποίησης  

Τα κυριότερα σημεία της τροποποίησης είναι η αύξηση των κλινών από 250 σε 299, γεγονός που θα επιτρέψει τη σύσταση νέων τμημάτων, που μέχρι σήμερα λόγω του αριθμού των κλινών δεν ήταν δυνατό να ζητηθούν. Ένταξη εννέα ειδικών μονάδων στο πλαίσιο ιατρικών τμημάτων (εκ των οποίων κάποια λειτουργούσαν χωρίς να έχουν αποτυπωθεί το 2012 στον Οργανισμό), όπως το Αιματολογικό, Ογκολογικό, Λοιμώξεων, Αιμοδυναμικό, Νεογνολογικό, Μετανασθαιτικής Φροντίδας και Αυξημένης Φροντίδας. Η μονάδα που δημιουργείται είναι αυτόνομη μονάδα Ύπνου.  

Η τροποποίηση του οργανισμού αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα του νοσοκομείου, καθώς ο υφιστάμενος υπήρχε από το 2012. Στον νέο Οργανισμό περιλαμβάνονται ιατρικές Μονάδες που ήδη είχαν συσταθεί και λειτουργούσαν στο Νοσοκομείο αλλά δεν είχε αποτυπωθεί η οργανική τους υπόσταση. Ανοίγεται, έτσι, ο δρόμος για την περαιτέρω ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους του ακριτικού νησιού με ορίζοντα την επόμενη δεκαετία. 

Τα επόμενα βήματα σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης είναι η σύνταξη και στελέχωση του Νέου Οργανισμού. Ενδεικτικά αναφέρονται ότι ειδικότητες που λείπουν από το Νοσοκομείου και πρόκειται να ζητηθούν είναι Νεφρολόγος, Παιδοψυχιάτρος, Ψυχίατρος, Επεμβατικός Καρδιολόγος, Νευροχειρουργός.  

«Από πέρυσι είχε σταλεί σχετικό αίτημα τροποποίησης του Οργανισμού στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια και συνεχώς πιέζαμε για την υλοποίησή του» είπε ο κ. Καμπούρης και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε με σχέδιο και με όραμα για τον τόπο μας με στόχο να εδραιώσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης του κόσμου προς το μοναδικό Νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού και να μην χρειάζεται οι κάτοικοι του νησιού μας να προστρέχουν στην Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού προκειμένου να επιλύσουν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν».  

Παράλληλα δεν παρέλειψε, με ανακοίνωσή του, να εκφράσει τις ευχαριστίες όλου του Διοικητικού Συμβουλίου του Βοστάνειου προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και ιδιαίτερα τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτή Νομού Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, που συνέβαλαν καθοριστικά, όπως σημειώνεται, στην επίτευξη ενός από τους κυριότερους στόχους του νοσοκομείου για την περαιτέρω ανάπτυξή του και την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey