«Η Πρόληψη Απο-Τιμά και Αξιο-Ποιεί, όσα φέρνει η Ζωή»

Στην 13η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης το Κέντρο Πρόληψης ΠΝΟΗ Λέσβου

15/09/2022 - 14:00 Ενημερώθηκε 15/09/2022 - 16:11

Το Κέντρο Πρόληψης ΠΝΟΗ Λέσβου θα συμμετέχει στην 13η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης που συνδιοργανώνουν το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, το Κέντρο Πρόληψης Κέρκυρας ΔΗΜΟΠ «Ν.ΜΩΡΟΣ» και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στη Κέρκυρα, από 28 Σεπτεμβρίου έως 01 Οκτωβρίου 2022, με κεντρικό μήνυμα «Η Πρόληψη Απο-Τιμά και Αξιο-Ποιεί, όσα φέρνει η Ζωή» - γιατί πρόληψη είναι η ίδια η ζωή.

Το Κέντρο Πρόληψης ΠΝΟΗ Λέσβου θα συμμετέχει στη διοργάνωση με τη φυσική παρουσία πέντε στελεχών και δύο ανακοινώσεις.

Η πρώτη προφορική ανακοίνωση έχει τον τίτλο «Το Σεμινάριο της Ντροπής: ένα πιλοτικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης ενηλίκων την εποχή της πανδημίας και του #metoo» και εισηγήτρια  την  κ. Ελένη Καραγεωργίου Ι Κλινική και Kοινωνική Ψυχολόγο και Αφηγηματική Ψυχοθεραπεύτρια.

Η δεύτερη αναρτημένη ανακοίνωση  για την παρουσίαση του βιωματικού υλικού για την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με  τον τίτλο «Βία–Θυμός,Συγχώρεση». Το υλικό δημιουργήθηκε και θα παρουσιαστεί από  την κ. Δέσποινα Σαμοθρακή Ι Κοινωνική Λειτουργό.

Η διοργάνωση της 13ης Πανελλήνιας Συνάντησης πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Συντονιστή για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών και με  την υποστήριξη του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης συνιστά μία μορφή σύνδεσης Φορέων που αναπτύσσουν Προγράμματα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας σε Ελλάδα και Κύπρο. Ξεκίνησε πριν από 29 χρόνια, από την ανθρώπινη ανάγκη για συνάντηση, ανταλλαγή εμπειρίας και αλληλοϋποστήριξη ανθρώπων και Φορέων που πίστεψαν στο όραμα  μιας συνεργατικής ανάπτυξης της Πρόληψης στη χώρα μας κι έγινε ένα πρότυπο παράδειγμα λειτουργικής Δικτύωσης. Η πορεία του Δικτύου είναι παράλληλη με την ιστορική διαδρομή της Πρόληψης στην Ελλάδα συμβάλλοντας και συνδιαμορφώνοντας την εξέλιξή της. Αποτελεί ένα σταθερό σημείο αναφοράς μέσα σε μια πραγματικότητα που συνεχώς αλλάζει.

Κάθε δύο χρόνια διοργανώνει μια τετραήμερη Πανελλήνια Συνάντηση, προκειμένου φορείς, επαγγελματίες και εθελοντές να βρίσκονται σε ένα διαρκή διάλογο και αναστοχασμό αναφορικά με το κοινωνικό γίγνεσθαι μέσα στο οποίο λαμβάνουν χώρα οι παρεχόμενες υπηρεσίες τους, με σκοπό την ανάπτυξη αποτελεσματικών παρεμβάσεων στην κοινότητα εμβέλειας τους.

Η πανδημία ανέδειξε με μεγαλύτερη ένταση από ποτέ τις ρωγμές της κοινωνίας μας και τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, προ (σ)καλώντας μας σε έναν αναστοχασμό για την κατανόηση και νοηματοδότηση της νέας πραγματικότητας. Οι συνθήκες μας προ(σ)καλούν να επανατοποθετηθούμε, να ξανασυστηθούμε ως πρόσωπα, ομάδες και κοινότητες και να προσδιορίσουμε το νέο βηματισμό της πρόληψης στη μετά- covid εποχή.

Στην πόλη της Κέρκυρας μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εργασιών περισσότεροι από 200 επαγγελματίες και εθελοντές από φορείς πρόληψης στην Ελλάδα και την Κύπρο θα συνομιλήσουν, θα αξιοποιήσουν σε αυτή τη δημιουργική αναζήτηση την τέχνη, τον πολιτισμό και την οικολογία, θα αλληλεπιδράσουν με την τοπική κοινότητα και θα εμπνευστούν δίνοντας μία νέα προοπτική και προωθητική δύναμη στην  πρόληψη.  

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα των εργασιών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση                                                                                    https://diktyoorg.wordpress.com/13h_panellhnia_synanthsh/

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey