Καμπούρης: «Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε»

Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες στεφανιογραφίες και αγγειοπλαστική στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

23/09/2021 - 14:04 Ενημερώθηκε 23/09/2021 - 14:20

«Συνεχίζεται η προσπάθεια μας ώστε οι υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους του ακριτικού νησιού μας, να είναι συνεχώς βελτιούμενες, ασφαλείς και προσβάσιμες από όλους» αναφέρει σε δήλωσή του στο «Ε» ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνη, Γιώργος Καμπούρης με αφορμή τη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Βοστάνειο.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και η εκτέλεση των πρώτων στεφανιογραφιών στη Λέσβο και στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης συγκεκριμένα.

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου η προσφάτως εκπαιδευμένη ομάδα του Νοσοκομείου (Ιατρός, τεχνικός, νοσηλεύτρια ) με επικεφαλής τον στρατιωτικό επεμβατικό καρδιολόγο, Mίλκα Αναστάσιο, έκανε ακόμη ένα σημαντικό βήμα προχωρώντας για πρώτη φορά στη Λέσβο με επιτυχία σε αγγειοπλαστική.

Πρόκειται για είδος θεραπείας της στεφανιαίας νόσου που διενεργείται από επεμβατικούς καρδιολόγους και αποσκοπεί στη διάνοιξη στενώσεων της στεφανιαίας αρτηρίας από μεγάλες αθηρωματικές πλάκες ή θρόμβους και την αποκατάσταση της ροής του αίματος με τοποθετήσεις stent!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey