Στόχος η διαμόρφωση πολιτικών στήριξης

Στιγμιότυπο από την ομιλία του βουλευτή Λέσβου, ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου Στιγμιότυπο από την ομιλία του βουλευτή Λέσβου, ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου Φωτογραφία Γραφείο Τύπου

Αθανασίου : Βασικός πυλώνας κοινωνικής συνοχής η προνοιακή φροντίδα

18/10/2024 - 13:39

«Η προνοιακή φροντίδα αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνικής συνοχής και ευημερίας. Με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα πιο δίκαιο και υποστηρικτικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών μας» είπε ο βουλευτής Λέσβου του κυβερνώντος κόμματος, Χαράλαμπος Αθανασίου κατά την ομιλία του στο συνέδριο «Διαμορφώνοντας το Μέλλον της Προνοιακής Φροντίδας στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας».

Ο κ. Αθανασίου στην ομιλία του τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης και αναβάθμισης της προνοιακής φροντίδας στη χώρα μας. Αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας της πρόνοιας και υπογράμμισε την ανάγκη για συντονισμένες προσπάθειες από την πολιτεία, τους φορείς και την κοινωνία των πολιτών. Ειδική αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Αθανασίου στην ενδοοικογενειακή βία και την εκμετάλλευση και κακοποίηση των παιδιών.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και συζητήσεις από εμπλεκόμενους φορείς όλης της Ελλάδας, καταγράφηκαν ζητήματα προς αντιμετώπιση αλλά και βέλτιστες πρακτικές στην προνοιακή φροντίδα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα όπως η στήριξη των ευάλωτων ομάδων, η ενίσχυση των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, τα παιδιά και η ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων υποστήριξης. Όλα αυτά θα συμβάλλουν ώστε να σχηματιστούν πολιτικές στήριξης με επίκεντρο τόσο τους ωφελούμενους όσο και τους εμπλεκόμενους που καταβάλλουν τα μέγιστα για την υποστήριξή τους.

Στο συνέδριο παρευρέθηκε και τοποθετήθηκε πλήθος Κυβερνητικών στελεχών όπως η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της Ελλάδας κα Σοφία Ζαχαράκη, η Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Μαρία Συρεγγέλα, ο Βουλευτής Επικρατείας και πρώην Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ Γιώργος Σταμάτης κ.α.  Όλοι ανέδειξαν πόσο ψηλά στην Κυβερνητική ατζέντα βρίσκονται τα ζητήματα που συζητήθηκαν.

Ο κ. Αθανασίου, με δελτίο Τύπου, εκφράζει τα συγχαρητήρια του στον Πρόεδρο του ΚΚΠΠΒΑ Βορείου Αιγαίου κ Δημήτρη Παραδέλλη, στο προσωπικό του ιδρύματος και σε όσους συνέβαλαν για την άρτια διοργάνωση του Συνεδρίου στο νησί μας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey