Νεκρή 72χρονη που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ

Σε εξέλιξη το κύμα γρίπης Η1Ν1

16/02/2016 - 14:21

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα γρίπης, η οποία διαπερνά όλες τις ηλικίες και μάλιστα σχετικά μικρότερες από αυτές που υποδεικνύει το ΚΕΕΛΠΝΟ στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα γρίπης, η οποία διαπερνά όλες τις ηλικίες και μάλιστα σχετικά μικρότερες από αυτές που υποδεικνύει το ΚΕΕΛΠΝΟ στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Την Παρασκευή έχασε τη ζωή της 72χρονη που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, και η οποία εμφάνιζε κάποια από τα συμπτώματα γρίπης Η1Ν1, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθούν και εργαστηριακά. Επίσης είχε πολλαπλά σοβαρά προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων και αναπνευστικά.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται από τις αρχές του μήνα δύο ασθενείς με τα συμπτώματα της γρίπης, μία γυναίκα 42 χρόνων από τη Λήμνο και ένας 40χρονος από τη Μυτιλήνη, οι οποίοι σύμφωνα με το διευθυντή της ΜΕΘ, Ευθύμη Ζιώγα, έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

Αυτό που προκαλεί, εντύπωση, πάντως στο νησί μας, αλλά και πανελλαδικά είναι ότι αυτή την περίοδο η γρίπη είναι σε έξαρση και «χτυπά» πολύ συχνότερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, μικρότερες ηλικίες, πολλές φορές χωρίς να έχουν επιβαρυμένο ιστορικό.

Ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, Χρήστος Θεοδώρου, αναφέρει ότι τα εξωτερικά ιατρεία και τα έκτακτα περιστατικά του «Βοστανείου» δέχονται όλες τις ώρες της ημέρας αρκετά μεγάλο αριθμό ασθενών, χωρίς, όμως, να υπάρχει πρόβλημα εξυπηρέτησης των περιστατικών.

Και στο παιδιατρικό
Αυξημένα είναι επίσης τα περιστατικά και στο Παιδιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου με το προσωπικό να επισημαίνει ότι παρατηρείται έξαρση του φαινομένου ιδιαίτερα στα βρέφη και στα παιδιά του Γυμνασίου.
Τα συμπτώματα της γρίπης είναι υψηλός πυρετός, μυαλγίες, έντονος βήχας, καταρροή και ρινίτιδα.

Ο ιός υποχωρεί μετά από τρεις ημέρες, στις περισσότερες περιπτώσεις, εκτός αν επιδεινωθεί ο βήχας, συνεχίζεται ο πυρετός ή το παιδί δεν έχει διάθεση.

Η γρίπη χρειάζεται ανάπαυση, ενυδάτωση, χρήση αντιπυρετικών και καλό φαγητό.
Για την πρόληψη της γρίπης συνίσταται σωστή υγιεινή, καλό πλύσιμο χεριών, αερισμός του χώρου και αποφυγή συνωστισμού σε κλειστούς χώρους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey