Εξαγγέλθηκε από τον αν. υπουργό Υγείας, Π. Πολάκη

Και απογευματινή βάρδια στο ΠΕΔΥ!

26/01/2016 - 15:07

Από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, εξήγγειλε ότι θα λειτουργήσει, εκτός από την πρωινή, και απογευματινή βάρδια στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης.

Από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, εξήγγειλε ότι θα λειτουργήσει, εκτός από την πρωινή, και απογευματινή βάρδια στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι αυτό αποφασίστηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο Περιφερειαρχών Υγείας και ότι αφορά συγκεκριμένα ΠΕΔΥ ανά την Ελλάδα, που θα αποτελούν κέντρα αναφοράς για εξειδικευμένες εργαστηριακές εξετάσεις.

Σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε ανέφερε ότι τα ΠΕΔΥ που θα λειτουργούν με απογευματινή βάρδια και ανήκουν στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου είναι το ΠΕΔΥ Πειραιάς και το ΠΕΔΥ Μυτιλήνης.


Το ζήτημα που τίθεται ωστόσο είναι ότι ο ίδιος υπουργός στη σχετική του δημοσίευση ανέφερε ότι πρέπει να επαρκεί και το προσωπικό.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού για να γίνει πραγματικότητα η συγκεκριμένη εξαγγελία.

Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί πολίτες αναρωτιούνται καθημερινώς πώς γίνεται το ΠΕΔΥ, που είναι 24ωρης λειτουργίας, να εξετάζει τακτικά, δηλαδή με ραντεβού, μόνο κατά την πρωινή βάρδια.

Παράλληλα με το υπάρχον προσωπικό έχει διαπιστωθεί ότι έχει υπερβεί εαυτόν κατά πολύ. Αρκεί να σημειωθεί ότι εδώ και πέντε μήνες που λειτουργεί σε 24ωρη βάση παρουσιάζει ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών-ασθενών στο Τμήμα Εκτάκτων-Επειγόντων Περιστατικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του προσωπικού, έχει φιλοξενήσει έως και 300 ασθενείς σε μία εβδομάδα, αριθμός καθόλου αμελητέος για μια νεοσύστατη δομή που μέχρι πρότινος ελάχιστοι γνώριζαν ότι λειτουργεί τα Επείγοντα 24 ώρες.

Επίσης, παράλληλα με την προσφυγική ροή να εντείνεται, το ΠΕΔΥ κατόρθωσε να εξετάσει πολλά περιστατικά και να κατευθύνει τους πολίτες αρμοδίως, δίνοντας πραγματικό νόημα στην έννοια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και φυσικά «ανακουφίζοντας» το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, στο οποίο πρωτίστως οι ασθενείς απευθύνονταν.

 

Σε Νοσοκομείο και ΠΕΔΥ ο Σ. Τάσσος



Κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Λέσβου του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή Σταύρο Τάσσο, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης και το ΠΕΔΥ την Παρασκευή.

Στο «Βοστάνειο» ο κ. Τάσσος μίλησε με τον πρόεδρο και το γραμματέα του σωματείου των εργαζομένων του Νοσοκομείου. Συζήτησε με τους εργαζομένους για τα προβλήματα που τους απασχολούν, για τις ανάγκες και τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό καθώς και σε εξοπλισμό και τους ανέπτυξε τις θέσεις τού ΚΚΕ για την υγεία.

Τόνισε ότι είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας και τους κάλεσε να απεργήσουν μαζικά στην πανελλαδική απεργία στις 4 του Φλεβάρη και να συμμετέχουν (!) στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ το πρωί της ίδιας μέρας στην πλατεία Σαπφούς.

Μετά, το κλιμάκιο επισκέφτηκε το διευθυντή του ΠΕΔΥ Λέσβου Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος και τον ευχαρίστησε, γιατί -όπως ο ίδιος είπε- «δεν περίμενε να καταθέσει τόσο άμεσα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ το αίτημα του Ιδρύματος για απόκτηση ψηφιακού τομογράφου».

Ακολούθησε συζήτηση για τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους εκεί, γιατρούς και νοσηλευτές, και μάλιστα παρουσία των γιατρών που εκλήθησαν να παραβρίσκονται στη συζήτηση.

Ο βουλευτής τούς τόνισε ότι θα είναι πάντα δίπλα τους για ό,τι χρειαστούν και ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι τώρα και για πολύ καιρό τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας μας λειτουργούν και προσφέρουν υπηρεσίες σε όσους έχουν ανάγκη χτις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο στο νησί μας με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν περάσει και που χρειάστηκαν περίθαλψη και φροντίδα.

Ο βουλευτής περιόδευσε επίσης στη Δημοτική Κοινότητα της Αγιάσου και στην αγορά της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής, όπου επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey