Με αφορμή δημοσιεύματα του «Ε»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τα τραγικά περιστατικά στην Υγεία

11/04/2014 - 16:41

Γνωστό, απαράδεκτο και σκαιό χαρακτηρίζει το ύφος του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμων και Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προς στο δημοσίευμα του «Ε» που ανέφερε ότι η 42χρονη συμπολίτισσά μας.

Γνωστό, απαράδεκτο και σκαιό χαρακτηρίζει το ύφος του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμων και Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προς στο δημοσίευμα του «Ε» που ανέφερε ότι η 42χρονη συμπολίτισσά μας, μητέρα ανήλικων παιδιών, έχασε τη ζωή της επειδή ως άνεργη και ανασφάλιστη δεν μπορούσε να ακολουθήσει τη φαρμακευτική αγωγή της.

Παράλληλα η «Λαϊκή Συσπείρωση» σχολιάζει και επόμενο δημοσίευμα του «Ε» που αφορούσε στα προβλήματα στην Υγεία και το περιστατικό με την επικίνδυνη περιπέτεια ενός 11χρονου με πυρετό στον Άι-Στράτη, ένα νησί που «η κυβέρνηση άφησε χωρίς γιατρό όταν το Νοσοκομείο της Λήμνου είναι χωρίς παιδίατρο».

Οι εργαζόμενοι, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «δεν περιμένουν τέτοια τραγικά περιστατικά για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τα αποτελέσματα των αντιδραστικών πολιτικών που εφαρμόζονται στην Υγεία».

Σε σχέση με τον Άδ. Γεωργιάδη, επισημαίνει ότι είναι τουλάχιστον προκλητικό «ο υπερασπιστής-εμπνευστής της πολιτικής των χαρατσιών και των περικοπών στην Υγεία να ζητάει και τα ρέστα. Και βέβαια, η κυβερνητική πολιτική που ο κ. Γεωργιάδης υπηρετεί, μετατρέπει τη φροντίδα υγείας σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ίδια τη ζωή του λαού μας, ιδιαίτερα των ανέργων και ανασφάλιστων. Και μάλιστα όταν η επιστήμη έχει κάνει απίστευτα άλματα και στον τομέα της υγείας».

Παράλληλα η «Λαϊκή Συσπείρωση» ασκεί κριτική σε παρατάξεις και κόμματα που όπως λέει «έσπευσαν να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα επιδεικτικά», ενώ «σε διάφορες παραλλαγές αποδέχονται και υποστηρίζουν τον ευρωμονόδρομο και διαγκωνίζονται για τη θέση του καλύτερου διαχειριστή της «ανάπτυξης» και στα νησιά μας, προς όφελος του κεφαλαίου με αντίτιμο την παραπέρα εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων.

Γνωρίζουν φυσικά ότι πολιτική τής Ε.Ε. που προσκυνούν, είναι η εμπορευματοποίηση της Υγείας και η παράδοσή της στην κερδοσκοπική βουλιμία του κεφαλαίου».

Τέλος, η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί το λαό των νησιών να πάρει στα χέρια του την υπόθεση της φροντίδας υγείας, της υγείας του, και να αγωνιστεί για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους και για την άμεση και πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας στα νησιά μας και του ΕΚΑΒ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey