Ικανοποιητική η συμμετοχή στην αιμοδοσία

Ενώ αυξάνονται οι ανάγκες

14/03/2014 - 17:38

Στο τριήμερο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας που ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης, οι αιμοδότες είχαν την ευκαιρία, όπως και σε κάθε Αιμοδοσία άλλωστε, να μετρήσουν τον αιματοκρίτη, αλλά και την πίεσή τους.

«Ωραία, ο αιματοκρίτης μου είναι 44!», φώναξε χαρούμενη πριν μπει για αιμοδοσία η 25χρονη Στέλλα προς τους φίλους της που περίμεναν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου - κι αυτοί για αιμοδοσία. Δεν ήξερε, όπως εξήγησε στη συνέχεια, για ποιο λόγο αυτό είναι καλό, αλλά «αφού το είπαν οι γιατροί, αυτοί ξέρουν!». Στο τριήμερο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας που ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης, οι αιμοδότες είχαν την ευκαιρία, όπως και σε κάθε Αιμοδοσία άλλωστε, να μετρήσουν τον αιματοκρίτη, αλλά και την πίεσή τους.

Τουλάχιστον 20 μέλη από το Δ.Σ., τη νεολαία και το Σύλλογο οργάνωσαν άρτια την Εθελοντική Αιμοδοσία, όλο το τριήμερο, δημιουργώντας πολύ καλό κλίμα. Από την είσοδο, μέλη της νεολαίας κρατούσαν τη γραμματεία, περνώντας τουλάχιστον στο αρχείο του Συλλόγου 43 νέες εγγραφές αιμοδοτών. Μεγάλη συμμετοχή είχαν και οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που πήγαιναν ανά παρέες. Φυσικά μετά τις μετρήσεις και την αιμοδοσία, τους εθελοντές περίμενε πορτοκαλάδα, τυροπιτάκια, κρακεράκια και σοκοφρέτες, για να ανακτήσουν γρηγορότερα τις χαμένες δυνάμεις!

Η Πετρούλα Χατζέλη, μέλος της νεολαίας του Συλλόγου, τόνισε στην εφημερίδα μας: «Με αφισοκολλήσεις και χρήση νέων τεχνολογιών, βοηθάμε όσο μπορούμε ώστε η αιμοδοσία να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Μας αρέσει στον ελεύθερο χρόνο μας να ασχολούμαστε με κάτι που είναι χρήσιμο για την τοπική κοινωνία, γιατί μας γεμίζει χαρά.» Από την πλευρά της, η ταμίας του Συλλόγου, Λουκία Αξαρλή, επεσήμανε: «Είναι πολύ σημαντικό οι εθελοντές, αν δεν μπορούν να έρχονται κατά τις τριήμερες προγραμματισμένες αιμοδοσίες, να συμμετέχουν στο χρόνο που μπορούν, πηγαίνοντας στο Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.»

Αυξημένες οι ανάγκες
Ικανοποιητική είδε τη συμμετοχή στην Εθελοντική Αιμοδοσία και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, μετρώντας 204 φιάλες. Ωστόσο - όπως δήλωσε η πρόεδρος των Αιμοδοτών, Μαρία Ζερβού - «οι ανάγκες είναι αυξημένες και το τελευταίο διάστημα περισσότερο παρά ποτέ λαμβάνουμε κλήσεις από το Νοσοκομείο για να στείλουμε αιμοδότες. Τουλάχιστον 57 τον προηγούμενο μήνα μετέβησαν εκτάκτως στο Νοσοκομείο γι’ αυτόν το λόγο και δεν μπορούσαν να παρευρεθούν στο τριήμερο της Αιμοδοσίας.».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey