Οι περισσότεροι γιατροί αναμένουν να προκηρυχθούν συμβάσεις

Μέχρι σήμερα επιλέγουν… ΠΕΔΥ

27/02/2014 - 14:31

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα κατάθεσης αίτησης από τους γιατρούς τού ΕΟΠΥΥ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, για να υπαχθούν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) με όρους πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα κατάθεσης αίτησης από τους γιατρούς τού ΕΟΠΥΥ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, για να υπαχθούν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) με όρους πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Για το εν λόγω θέμα συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γιατρών τού ΕΟΠΥΥ στη Λέσβο, οι περισσότεροι από τους οποίους, όπως φαινόταν μέχρι χτες που είχαν καταθέσει αίτηση μόνο τρεις, δεν είναι διατεθειμένοι να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ.

Αυτό που έχει διαρρεύσει από την Ομοσπονδία των Γιατρών τού ΕΟΠΥΥ προς τους κατά τόπους συλλόγους, είναι ότι με τη λήξη της κατάθεσης των αιτήσεων το Υπουργείο Υγείας θα προκηρύξει συμβάσεις για τους γιατρούς που ενδιαφέρονται να κρατήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο και να δέχονται ασθενείς μέσω Δημοσίου. Με τον τρόπο δηλαδή που ήταν συμβεβλημένοι οι ελάχιστοι ιδιώτες γιατροί στη Λέσβο. Μάλιστα, αυτό έχει επιβεβαιώσει και ως πληροφορία ο πρώην διευθυντής τού ΙΚΑ, Στρατής Κύτελης, και συζήτησε και το διοικητικό συμβούλιο.

Με τη διαρροή όμως της συγκεκριμένης πληροφορίας, οι περισσότεροι γιατροί όπως φαίνεται θα προτιμήσουν τη σύμβαση και όχι την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Εξάλλου, μέχρι χτες μόνο 700 από τους 5.500 γιατρούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πανελλαδικώς, είχαν καταθέσει αίτηση. Παρ’ όλ’ αυτά, η μη διασαφήνιση του Υπουργείου για το αν όντως θα προκηρύξει συμβάσεις είναι αρκετά προβληματική και εγκυμονεί κινδύνους.

Προφανώς, ο υπουργός Υγείας πρέπει να σχεδιάσει γρήγορα το οργανόγραμμα, ώστε αν μη τι άλλο να τηρήσει τη δέσμευσή του για επαναλειτουργία τού ΙΚΑ-ΠΕΔΥ από τις 20 Μαρτίου. Η μη κατάθεση αιτήσεων από τους γιατρούς συνεπάγεται και την κατάργηση των οργανικών τους θέσεων. Συνεπώς, αν δεν υπαχθούν στο ΠΕΔΥ όλες οι ειδικότητες, ειδικά στη Λέσβο, όπου σε αρκετές υπάρχει μόνο ένας γιατρός ανά μία, τότε θα έχουμε έλλειψη ακόμα και σε παθολόγο!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey