Ενισχύονται τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

15/11/2012 - 14:52

Προκειμένου να αντιμετωπισθεί στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Μυτιλήνης το σοβαρό πρόβλημα που οξύνεται όλο και περισσότερο το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τους μετανάστες να συνωστίζονται περιμένοντας να εξετασθούν, η διοίκηση του Βοστάνειου ζήτησε την ενίσχυση με έναν επιπλέον γιατρό.

Προκειμένου να αντιμετωπισθεί στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Μυτιλήνης το σοβαρό πρόβλημα που οξύνεται όλο και περισσότερο το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τους μετανάστες να συνωστίζονται περιμένοντας να εξετασθούν, η διοίκηση του Βοστάνειου ζήτησε την ενίσχυση με έναν επιπλέον γιατρό. Επίσης, με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό πρόκειται να επανδρωθούν τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου από τους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα», που θα προσφέρουν εθελοντική εργασία.

Συγκεκριμένα, σημαντική υποστήριξη σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό αναμένεται να δεχθεί το Νοσοκομείο Μυτιλήνης το προσεχές χρονικό διάστημα, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της συσσώρευσης των εξετάσεων και των εν γένει αναγκών ιατρικής περίθαλψης των μεταναστών. Στο Νοσοκομείο τον τελευταίο καιρό ανεβαίνουν σωρηδόν για εξετάσεις πρόσφυγες που έχουν συλληφθεί από την Αστυνομία, για ιατρικό έλεγχο.

Γεγονός που οδήγησε τη διοίκηση του Βοστάνειου να ζητήσει την επάνδρωση των εξωτερικών του ιατρείων από το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) με έναν επιπλέον γιατρό, που θα ασχολείται αποκλειστικά με την εξέταση των μεταναστών.

Το αίτημα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εγκριθεί από τη ΔΥΠΕ (Διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέρειας) και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται ο γιατρός τού ΚΕΕΛΠΝΟ να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

Και εθελοντές
Επιπλέον, το Νοσοκομείο, κατόπιν εθελοντικής προσφοράς των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» και μετά από συνεννόησή τους με το Δημήτρη Κατσιφαράκη, πρόκειται να ενισχύσει τα εξωτερικά ιατρεία του με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και με μεταφραστές. Ειδικότερα, οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» θα υπογράψουν ένα μνημόνιο συνεργασίας με το διοικητή του Νοσοκομείου, το οποίο θα περιγράφει τον ακριβή τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει το όλο εγχείρημα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι γιατροί και το όποιο προσωπικό θα είναι κάτω από τις εντολές και την επίβλεψη της διοίκησης του Νοσοκομείου. Να σημειωθεί ακόμα πως το προσωπικό αυτό, που θα εργαστεί εθελοντικά, θα βοηθάει μονάχα σε ό,τι έχει σχέση με την εξέταση και πιθανότατα την περίθαλψη των μεταναστών, ενώ οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» πρόκειται να προσφέρουν για τους μετανάστες φάρμακα και υγειονομικό υλικό.

Το Βοστάνειο από πλευράς του έχει ήδη μεριμνήσει για την εξεύρεση χώρου στον οποίο αποκλειστικά θα εξετάζονται οι πρόσφυγες. «Έχουμε φροντίσει για την εξεύρεση χώρου στον οποίο θα στεγαστεί το όλο εγχείρημα. Αυτός ο χώρος θα επανδρωθεί από το γιατρό τού ΚΕΕΛΠΝΟ και από προσωπικό του Νοσοκομείου. Υπήρξε και μια εθελοντική προσφορά από τους “Γιατρούς χωρίς Σύνορα” να βοηθήσουν στην όλη κατάσταση. Δεν είχαμε ζητήσει εμείς τη βοήθεια αυτή, αλλά όπως και να έχει, είναι καλοδεχούμενη», σημείωσε ο κ. Κατσιφαράκης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey