Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ζητά την άμεση πρόσληψη δεύτερου αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο της Λήμνου

Προσφυγή στον εισαγγελέα

05/10/2012 - 15:10

Στον εισαγγελέα Μυτιλήνης έφτασε το θέμα της μη αναπλήρωσης με δεύτερο αναισθησιολόγο του Νοσοκομείου της Λήμνου. Τόσο ο ίδιος ο γιατρός Δημήτρης Σταυρόπουλος, όσο και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ζητούν την άμεση πρόσληψη δεύτερου αναισθησιολόγου, καθώς ο μοναδικός που υπηρετεί στο Νοσοκομείο της Λήμνου αναγκάστηκε να εφημερεύει όλο το μήνα Σεπτέμβριο.

Στον εισαγγελέα Μυτιλήνης έφτασε το θέμα της μη αναπλήρωσης με δεύτερο αναισθησιολόγο του Νοσοκομείου της Λήμνου. Τόσο ο ίδιος ο γιατρός Δημήτρης Σταυρόπουλος, όσο και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ζητούν την άμεση πρόσληψη δεύτερου αναισθησιολόγου, καθώς ο μοναδικός που υπηρετεί στο Νοσοκομείο της Λήμνου αναγκάστηκε να εφημερεύει όλο το μήνα Σεπτέμβριο και όσο δεν καλύπτεται η θέση, η ίδια κατάσταση αναμένεται να συνεχιστεί και τον Οκτώβριο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας, τονίζει πως «στην καταγγελία ο συγκεκριμένος γιατρός αναφέρεται σε σκοπούμενη ενέργεια της διοίκησης, η οποία θα οδηγήσει ανθρώπους, που προσέρχονται στο Νοσοκομείο Λήμνου, σε πιθανό θάνατο ή σοβαρές σωματικές βλάβες. Τούτο, διότι ο εν λόγω γιατρός που κατέχει την καίρια ειδικότητα του αναισθησιολόγου, έχει μείνει ο μοναδικός αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο και εξαναγκάσθηκε από τη διοίκηση να εφημερεύσει το μήνα Σεπτέμβριο 30 συνεχόμενες ημέρες, πράγμα που θα επαναληφθεί και το μήνα Οκτώβριο και θα συνεχιστεί εσαεί, εκτός φυσικά του πενθήμερου τακτικού ωραρίου του, που ανέρχεται σε επτά ώρες ημερησίως!»

«Βιολογικώς αδύνατο»
Στη συνέχεια παραθέτει στον εισαγγελέα όλα τα στοιχεία, τονίζοντας ότι «είναι βιολογικώς αδύνατο ένας άνθρωπος να αντεπεξέλθει σε συνθήκες τέτοιας έντασης χωρίς να διαπράξει ιατρικό λάθος, πράγμα που έχει αποδειχθεί από δεκάδες επιστημονικές μελέτες».

Ο κ. Βαρνάβας κάνει λόγο για μονομερή αθέτηση της κλαδικής συμφωνίας από το Υπουργείο Υγείας, τονίζοντας ότι πρόκειται «για ενέργειες που εξοντώνουν σωματικά και ψυχικά τους γιατρούς και έχουν ως πολύ πιθανή κατάληξη το θάνατο ανθρώπων που προσφεύγουν στα νοσοκομεία προκειμένου να επιλύσουν προβλήματα υγείας, οξέα ή χρόνια. Μάλιστα, στην περίπτωση της Λήμνου, οι ασθενείς δεν έχουν δυνατότητα επιλογής άλλου νοσοκομείου, ενώ η διακομιδή τους είναι χρονοβόρα και προβληματική.».

Από την πλευρά του, ο αναισθησιολόγος Δημήτρης Σταυρόπουλος τονίζει πως έστειλε στον εισαγγελέα Μυτιλήνης το θέμα «γιατί μέχρι σήμερα κανένας αρμόδιος δεν έδωσε λύση στο μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει. Από τέλος Ιουνίου είμαι ο μόνος αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο και μόνο μια εβδομάδα, τέλος Αυγούστου, ήρθε ένας αναισθησιολόγος και με αναπλήρωσε. Θα πρέπει άμεσα να δοθεί λύση στο πρόβλημα, γιατί αυτό αποβαίνει σε βάρος της υγείας των ασθενών. Αυτές οι πρακτικές θα εξαντλήσουν και μένα προσωπικά.».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Δημήτρης Κατσιφαράκης, επικοινώνησε με τον υποδιοικητή της 2ης ΔΥΠΕ, Χαράλαμπο Πλάτση, και όπως δήλωσε στο «Ε» τού ανέφερε ότι το θέμα είναι σοβαρό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. «Εμείς ως Νοσοκομείο Μυτιλήνης δεν έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε το θέμα. Το ζήτημα της Λήμνου θα πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί μόνιμα και θα πρέπει άμεσα να προκηρυχθεί θέση επικουρικού και εφόσον βρεθεί αναισθησιολόγος, θα προσληφθεί άμεσα», καταλήγει ο κ. Κατσιφαράκης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey