Πληρώνονται οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο

«Πληρώστε και βλέπουμε…»

11/05/2012 - 14:07

Το γεγονός ότι άρχισαν να εξοφλούνται οι οφειλές προς τους συμβεβλημένους γιατρούς τού ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ο Οργανισμός. Ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να υπερβεί τις δυσκολίες που είχαν προκύψει και να προχωρήσει στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών του, σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης του τεταμένου κλίματος μεταξύ γιατρών και Οργανισμού πανελλαδικώς.

Το γεγονός ότι άρχισαν να εξοφλούνται οι οφειλές προς τους συμβεβλημένους γιατρούς τού ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ο Οργανισμός. Ο ΕΟΠΥΥ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, αποφάσισε να υπερβεί τις δυσκολίες που είχαν προκύψει και να προχωρήσει στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών του, σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης του τεταμένου κλίματος μεταξύ γιατρών και Οργανισμού πανελλαδικώς, ενώ η πληρωμή των γιατρών έγινε σύμφωνα με την πρόοδο εκκαθάρισης από τις περιφερειακές διευθύνσεις του Οργανισμού.

Στους γιατρούς, όμως, αν και οι οφειλές αντιστοιχούν σε 18 έως και 24 μήνες κατά περιπτώσεις, πληρώθηκαν οι μήνες Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Μάρτιος του τρέχοντος έτους, ενώ εξοφλήθηκε το 85% των γιατρών, καθώς απομένει να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση σε ορισμένες διευθύνσεις ταμείων ώστε να πληρωθεί το σύνολο της οφειλής. Παράλληλα, ο ΕΟΠΥΥ κατέβαλε και τις οφειλές προς τις κλινικές για τον Ιανουάριο, ενώ την ερχόμενη βδομάδα θα πληρώσει και την οφειλή του Φεβρουαρίου. Επιπλέον, χθες, ο Οργανισμός επρόκειτο να αποπληρώσει και τις οφειλές του για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2012 προς τα εργαστήρια, τα διαγνωστικά κέντρα, τα φυσικοθεραπευτήρια και τα κέντρα αποκατάστασης ανοιχτής νοσηλείας.

Στη Λέσβο
Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να δώσει κάποια λύση και στο θέμα που έχει προκύψει, όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα, έτσι και στη Λέσβο, με τους 22 εργαστηριακούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι από τις 9 Απριλίου έχουν προχωρήσει σε αναστολή της εκτέλεσης των παραπεμπτικών του Οργανισμού. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως οι 16 μικροβιολόγοι και οι έξι ακτινοδιαγνώστες, για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων των ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ αποφάσισαν εξ αρχής να τους χρεώνουν σύμφωνα με το κρατικό τιμολόγιο, το οποίο είναι φθηνότερο από το ιδιωτικό που ισχύει για όλους όσοι δεν είναι ασφαλισμένοι.

Σύμφωνα με τον κ. Πολύδωρο Αμπατζή, ακτινοδιαγνώστη και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί όλες οι πληρωμές των γιατρών, αλλά - όπως ο ίδιος τόνισε - οι οφειλές των προηγούμενων μηνών είναι πολύ μεγαλύτερες από τα χρήματα που θα δοθούν για τους τρεις αυτούς μήνες. «Αν όντως πληρωθούν σε όλους μας οι τρεις μήνες αυτοί, τώρα θα πρέπει να μαζευτούμε όλοι οι γιατροί και να συζητήσουμε για την εξέλιξη της αναστολής εκτέλεσης των παραπεμπτικών», αναφέρει στο «Ε» ο κ. Αμπατζής.

Σχετικά με την πληρωμή των προηγούμενων μηνών, όπως τόνισε στο «Ε» η προϊσταμένη τής ΥΠΑΔ Λέσβου, κ. Χριστίνα Μόλβαλη, είναι πιθανό η εξόφληση να γίνει από τον ΟΠΑΔ, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιοριστεί ακριβής ημερομηνία. Η ίδια δήλωσε: «Δεν ξέρουμε ακόμη τίποτα για τις υπόλοιπες οφειλές, αλλά μάλλον θα γίνουν από τον ΟΠΑΔ. Εμείς παίρνουμε εντολή από τις κεντρικές υπηρεσίες της Αθήνας και κάνουμε τις πληρωμές.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey