FOLLOW US

Πολιτισμός

  • Πολύς κόσμος στα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου του χωριού και βραβεύσεις των μελών της επιτροπής που ξεκίνησε την ανέγερσή του
Βρήκε επιτέλους «σπίτι» ο πολιτισμός του Μεσοτόπου

Κοσμοσυρροή, ενδεικτική της σημασίας της αναβάθμισης του Πολιτιστικού Κέντρου Μεσοτόπου, καταγράφτηκε την Κυριακή για τα εγκαίνια του Κέντρου που συνδυάστηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της τοπικής κοινότητας Μεσοτόπου. Η εκδήλωση στο κατάμεστο από κόσμο Πολιτιστικό Κέντρο ξεκίνησε με ένα σύντομο ιστορικό του έργου και ακολούθησε το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων, ο αγιασμός από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Υψηλού π. Πρόχορο  και η κοπή της βασιλόπιτας της Τοπικής Κοινότητας Μεσοτόπου 

Το έργο

Μετά την ολοκλήρωση των οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών, (ηχομονωτικές εργασίες, κατασκευή σκηνής, βελτίωση ακουστικής αίθουσας, τοποθέτηση φωτισμού τεχνολογίας led και σημάνσεων, εγκατάσταση ηχητικών συστημάτων, πυροπροστασίας, κλιματισμού, ράμπες Α.Μ.Ε.Α., παρεμβάσεις σε αποθήκη, καμαρίνι, τουαλέτες, σκάλες υπογείου και φουαγιέ, αλλαγή κουφωμάτων, επισκευή κεραμοσκεπής, χρωματισμός εσωτερικά - εξωτερικά κ.α.) και γενικότερα την αναβάθμισή του, το Πολιτιστικό Κέντρο Μεσοτόπου μπορεί πλέον να ανταποκριθεί πλήρως σε μία σειρά από ανάγκες πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων όπως θέατρο, μουσικές συναυλίες, επιστημονικά συνέδρια, διαλέξεις, συγκεντρώσεις πάσης φύσεως κ.τ.λ. Ανάδοχος του έργου ήταν η εταιρεία «Εργοτεχνική Λέσβου Ο.Ε. και το συνολικό κόστος του ανήλθε σε 270.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. και 50.000 Ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου Λέσβου.

 

Η τεράστια συνεισφορά του Μεσοτόπου στον πολιτισμό

Ο Δήμαρχος, στην ομιλία του, αφού ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά, είπε μεταξύ άλλων ότι αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί στον Μεσότοπο που είναι γνωστός για την πλούσια πολιτιστική του παράδοση, αλλά και γενικότερα στο νησί μας, ο Δήμος Λέσβου προσθέτει έναν υπερσύγχρονο πολυλειτουργικό χώρο, που θα αποτελέσει πόλο έλξης, μια κοιτίδα πολιτισμού, έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Μετά τις ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια ολοκλήρωση του έργου, ο κ. Γαληνός υπογράμμισε ότι το έργο αυτό είναι μια μικρή ανταπόδοση της προσφοράς των Μεσοτοπιτών στον πολιτισμό της Λέσβου και στην προσβολή του νησιού μας σε όλη την Ελλάδα. «Ο Δήμος Λέσβου, αλλά και εγώ ως Δήμαρχος είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έβαλα ένα λιθαράκι στην αποπεράτωση και στην παράδοση αυτού του κτηρίου. Και η χαρά μας είναι διπλή γιατί σύντομα θα γίνει πραγματικότητα και το άλλο μεγάλο έργο της τοποθέτησης χλοοτάπητα στο γήπεδο του Μεσοτόπου, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης των αθλητικών δραστηριοτήτων στην περιοχή», τόνισε ο κ. Γαληνός. Επεσήμανε παράλληλα ότι στην κατεύθυνση της ισόρροπης ανάπτυξης, με επίμονη και συστηματική δουλειά, η Δημοτική Αρχή, παραδίδει στους πολίτες μικρά και μεγάλα έργα που καλύπτουν τις ανάγκες τους  βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα τους, αλλά και τις υποδομές.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεσοτόπου, Γαβριήλ Πιπίνης, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, αναφέροντας αναλυτικά τα έργα που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή και είναι σημαντικά για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων ενώ χαιρετισμό εκ μέρους του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση» ανέγνωσε ο Ευθύμης Βασίλογλου.

 

Βραβεύσεις εκείνων που ξεκίνησαν το έργο

Ακολούθησαν βραβεύσεις από τον Δήμαρχο, Σπύρο Γαληνό, στον πρόεδρο και τους κοινοτικούς συμβούλους κατά τα έτη 1991 - 1995, οι οποίοι ήταν και μέλη της επιτροπής που ξεκίνησε την ανέγερση του πολιτιστικού κέντρου.

Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν οι: Βουδούρης Γρηγόριος του Αρτεμίου (Πρόεδρος), Βασίλας Βασίλειος του Δημητρίου (Σύμβουλος), Τζοβάνης Χρήστος του Κωνσταντίνου (Σύμβουλος), Κουρλής Παναγιώτης του Νικολάου (Σύμβουλος και πρόεδρος της τότε πολιτιστικής επιτροπής), Βακάλης Γεώργιος του Μάρκου (Σύμβουλος), Πιπίνης Γαβριήλ του Ευστρατίου (Σύμβουλος) και Ζαγκούλης Βασίλειος του Δημητρίου (Σύμβουλος)

Επίσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσοτόπου, Γαβριήλ Πιπίνης, απέδωσε τιμητική πλακέτα στον Σύλλογο Απανταχού Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση», που εκπροσωπήθηκε από τον Ευθύμη Βασίλογλου, ο σύμβουλος Βασίλης Ζαγκούλης στον πολιτιστικό Σύλλογο Μεσοτόπου «Ο Μεσότοπος», που παρέλαβε ο Πρόεδρος Παναγιώτης Κουρλής και ο σύμβουλος Αντώνης Σκούρτσος, στον Αθλητικό Όμιλο Μεσοτόπου, που παρέλαβε ο Πρόεδρος του Α.Ο.Μ., Μανώλης Κωνσταντιδέλλης. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου που πλαισίωσαν τα παιδιά του χορευτικού Μεσοτόπου και το συγκρότημα «Εφάπαξ» ενώ οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Μεσοτόπου και έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις ευχόμενοι καλή επιτυχία στη λειτουργία του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top