FOLLOW US

Πολιτισμός

  • Ο Μπάμπης Στόκας στο «Ε» εν όψει της σημερινής συναυλίας του στον «Οινοφόρο» με τη Β. Καρατζόγλου
«Το ροκ και το λαϊκό είναι το ίδιο. Η αλήθεια κάνει τη διαφορά»

Το Κτήμα Οινοφόρος υποδέχεται σήμερα, Σάββατο τον σπουδαίο καλλιτέχνη Μπάμπη Στόκα μαζί με την ξεχωριστή Βίκυ Καρατζόγλου. O Μπάμπης Στόκας με τις αγαπημένες επιτυχίες των Πυξ Λαξ αλλά και τα ολοκαίνουρια τραγούδια του ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και κάνει στάση στη Μυτιλήνη.

Με εφόδιο τη ξεχωριστή φωνή και ερμηνεία, συναντάει τη Βίκυ Καρατζόγλου, για να μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα βασισμένο τόσο στην πολύχρονη μουσική διαδρομή του Μπάμπη, όσο και σε τραγούδια από όλους τους χώρους της ελληνικής μουσικής που άφησαν ιστορία. Για όλ’ αυτά μιλά σήμερα στο «Ε».

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με τη Βίκυ Καρατζόγλου;

«Είχα δει την Βίκυ σε διάφορες μουσικές σκηνές, είχα ακούσει και το προσωπικό δίσκο της και ξεχώρισα ιδιαίτερα μάλιστα το τραγούδι «το όνειρο». Έτσι σε ένα live της που είχα πάει, της πρότεινα να έρθει μαζί μου για συναυλίες. Έτσι απλά έγινε και τώρα πια είμαστε φίλοι εκτός από συνεργάτες, που για μένα είναι πολύ σημαντικό».

Τι θα μας παρουσιάσετε το Σάββατο στον Οινοφόρο;

«Θα σας παρουσιάσουμε τραγούδια από την δισκογραφία μου και της Βίκυς, τραγούδια φίλων και γενικά τραγούδια που αγαπάμε. Έτσι κι αλλιώς κάθε βραδιά είναι μοναδική και είναι συνάρτηση δικιά μας και του κόσμου!

Είστε «ροκ» ή λαϊκός; Πώς θα περιγράφατε τη μουσική σας ταυτότητα;

«Νομίζω ότι είμαι και τα δυο. Έτσι κ αλλιώς το ροκ και το λαϊκό είναι πρώτα ξαδέρφια. Το ίδιο αγαπάω τον Μπρους Σπρίνγκστιν και τον Τσιτσάνη. Η αλήθεια στη ζωή σου κάνει τη διαφορά. Το ροκ και το λαϊκό είναι το ίδιο».

Αν και είναι «παιδί» των 90's, οι Πυξ Λαξ διαφοροποιήθηκαν. Ποια ήταν η συνταγή κατά τη γνώμη σας;

«Ήταν χημεία και βίωμα και η παρέα γενικά που έκανε τα τραγούδια που φτιάχναμε μοναδικά. Αυτή η παρέα δεν έγραφε τραγούδια κατά παραγγελία έγραφε τραγούδια που ένιωθε και που την απασχολούσαν, για αυτά που έβλεπε γύρω της και για αυτά που την ενοχλούσαν. Ετοιμάσαμε με το Φίλιππο και με την ομάδα των Πυξ Λαξ στους Αγίους Αναργύρους, την παλιά μας γειτονιά, ένα δίσκο που λέγεται «Μία μέρα πριν το χειμώνα» και που θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Panik Oxygen. Θέλαμε να δούμε αν τελικά μπορούμε να ξανά κάνουμε τραγούδια όλοι μαζί με τον τρόπο που τα κάναμε. Ο κριτής βέβαια πάντα είναι ο κόσμος και αυτός θα μας πει αν τελικά είχαμε δίκιο. Εμάς μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Το καλοκαίρι θα ξεκινήσει και η μεγάλη περιοδεία των Πυξ Λαξ για τα 30 χρόνια της μπάντας και θα είναι μια γιορτή και ένα ευχαριστώ στον κόσμο που τόσο μας αγάπησε. Θα παίξουμε σε μεγάλες πόλεις με τη μεγαλύτερη στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, στις 12 Ιουλίου».

Το αγαπημένο σας συγκρότημα και ο αγαπημένος σας καλλιτέχνης;

«Αγαπημένο μου συγκρότημα είναι οι pink Floyd και αγαπημένος μου καλλιτέχνης είναι ο Μπομπ Ντίλαν, ο μπρους Σπρίνγκστιν, ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας και ο Μάρκος Βαμβακάρης»

Η Λέσβος βρίσκεται εδώ και καιρό στο μάτι του κυκλώνα; Τι εντύπωση έχετε αποκομίσει για το νησί και τους κατοίκους;

«Έχω αποκομίσει τα καλύτερα για τους ανθρώπους της Λέσβου που έχουν δείξει σε όλους μας τα καλά χαρακτηριστικά του λαού μας σε όλα τα πέρατα του κόσμου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top