Θεατρική Παράσταση από την ομάδα του Αντρέα Σεφτελή

«Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά!»

23/01/2023 - 10:00

Η θεατρική ομάδα ΦΟΜ παρουσιάζει το θεατρικό έργο για παιδιά και μεγάλους με τίτλο «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά!», σε σκηνοθεσία Αντρέα Σεφτελή. Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν και θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, η πρώτη στις 17:00 και η δεύτερη στις 18:30. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο βιβλιοπωλείο BOOK and ART [Γενική είσοδος 8 ευρώ, διάρκεια 60 λεπτά].

Το έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν που αν και γράφτηκε το 1837, η εμβληματική του φράση «Ο βασιλιάς είναι γυμνός!» επανέρχεται πολύ συχνά στην καθημερινότητά μας, συμβολίζοντας τη δύναμη της αλήθειας απέναντι στο ψέμα και το καθήκον της εξουσίας να λειτουργεί με ειλικρίνεια και ταπεινότητα για να μπορεί να υπηρετεί τους πολίτες. Το έργο είναι μια μαγική ιστορία που συναρπάζει μικρά, μεγάλα παιδιά αλλά και «έξυπνους» ενήλικες που μπορούν εύκολα να παραλληλίσουν τα δρώμενά της με τα σημερινά. www.fom.gr

Οι συντελεστές

Τον Βασιλιά υποδύεται ο Μάριος Σπανός, τον Υπουργό ο Δημήτρης Καμπάς, τον Στρατηγό ο Κώστας Σταμόπουλος, την Πριγκίπισσα Τιράντ η Ειρήνη Δημητρίου, τον Ερασμιο Κρόοκ οι Ντέσσυ Κομνηνού και Μπέττυ Δερεδίνη και τον Αμάντιο Κρόοκ οι Χρήστος Σίμος και Πετρούλα Χατζέλλη.

Η σκηνοθεσία, όπως προαναφέρθηκε είναι του Αντρέας Σεφτελής, την διασκευή επιμελήθηκε ο Ρόλαντ Αλεξίου, την μουσική η Μαρία Γερούλια ( Θ.Ο. πασπΑΡΤτού), τα κοστούμια η Κλαίρη Φραγκουλάκη, τον φωτισμό ο Αντρέας Σεφτελής και το φωτογραφικό υλικό η Μπέττυ Δερεδίνη. Η ιδέα των σκηνικών ανήκει στην Βάνια Λουκίδη και οι ειδικές κατασκευές στους Κώστα Σταμόπουλο και Δημήτρη Καμπά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey