«Ανθρώπων Τέχνη 1922-2022..... Από την Καταστροφή στην Δημιουργία»

Από την εκδήλωση στην Γενική Γραμματεία Από την εκδήλωση στην Γενική Γραμματεία Φωτογραφία από ανάρτηση της αντπεριφερειάρχη Πολιτισμού Αναστασίας Αντωνέλλη

«Στα βήματα της Σαπφούς…»

06/07/2022 - 12:00 Ενημερώθηκε 06/07/2022 - 15:44

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού στο πλαίσιο  το 2ου Φεστιβάλ Τέχνης  Βορείου Αιγαίου «Ανθρώπων Τέχνη 1922-2022..... Από την Καταστροφή στην Δημιουργία» που φέτος είναι αφιερωμένο στην Μικρασιατική Καταστροφή και την συμπλήρωση των εκατό χρόνων από τότε, πραγματοποίησε τα Δευτέρα, 4 Ιουλίου, στον αύλειο  χώρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου Λογοτεχνική - Μουσική Εκδήλωση  με τίτλο  «Στα βήματα της Σαπφούς…».

Ο φιλόλογος, Διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης Παναγιώτης Σκορδάς μίλησε με θέμα ‘Αρχαιοελληνικός και νεοελληνικός λυρισμός» και η Ανθυποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, ποιήτρια Στέλλα Πετρίδου παρουσίασε τη νέα ποιητική συλλογή της Πέρθας Καλέμη «Ερωτικά Αλληλούια. Λυρικές μπαλάντες της καρδιάς και του πάθους» με ζωγραφική του Δημήτρη Καραπιπέρη, έκδοση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ποιήματα της συλλογής απήγγειλαν η Αναστασία Αντωνέλλη και η Αθανασία Δαφιώτη.

Μελοποιημένα ποιήματα ελλήνων ποιητών (Καβάφη, Ελύτη, Παλαμά, Σεφέρη, Καρυωτάκη, Σαραντάρη, κά) έπαιξε στο πιάνο, τραγούδησε και καταχειροκροτήθηκε ο τενόρος Γιάννης Φίλιας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Δημήτρης Μπούμπας, Πρόεδρος της Εταιρείας Αιολικών Μελετών.

Προλόγισε και χαιρέτησε η  Αναστασία Αντωνέλλη, Αντιπερειφερειάρχης Πολιτισμού κάνοντας ιδιαίτερο λόγο για το 2ο Φεστιβάλ Τέχνης  Βορείου Αιγαίου.

Την εκδήλωση παρακολούθησε η Μαρία Κομνηνάκα, Βουλεύτρια του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Βουνάτσος, ο υποδιοικητής της 98 ΑΔΤΕ, εκπρόσωποι αρχών και πολύς κόσμος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey