Παρέα στη Λέσβο

Περπατώντας στην Μυτιλήνη της Κατοχής

26/11/2021 - 12:16 Ενημερώθηκε 26/11/2021 - 12:20

«.. Σύθαμπα ακόμα, μόλις είχε βγει από τον Λεπέτυμνο χλωμός ο Αυγερινός, εκείνη την αυγή της Κυριακής στις 4 του Μάη, ακούστηκαν στο βάθος του πελάγους βαριοί απόηχοι από τις μηχανές των καραβιών».

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, τα μέλη της Παρέας στη Λέσβο, θα περιηγηθούν στην πόλη της Μυτιλήνης, ζωντανεύοντας την ιστορία κάποιων κτιρίων που έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στα γεγονότα της Γερμανικής Κατοχής και της ελληνικής αντίστασης.

Σ' έναν περίπατο μιάμιση περίπου ώρας θα αναβιώσουν μνήμες και ιστορίες μιας γνώριμης εποχής, αλλά και τόσο άγνωστης συγχρόνως.

Μετά το τέλος της ξενάγησης στο καφέ Πανελλήνιο θα ακολουθήσει παρουσίαση - συζήτηση, με ομιλητή τον κ. Δημήτρη Μάντζαρη υποψήφιο διδάκτορα του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται, στις 10:45 π.μ. Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Βουρνάζων 27 (κτίριο πρώην ΑΤΕ), απέναντι από τον ΟΤΕ.

Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον του καλώντας στο 6988704107.

Λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό του COVID-19, για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή αρνητικό Rapid test. Απαραίτητα άνετα παπούτσια.

Υπενθυμίζεται ότι στους κλειστούς χώρους εστίασης η είσοδος επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey