Με αφορμή εκδήλωση στο ΦΟΜ

11/05/2018 - 16:51

Κατάμεστο το θεατράκι του ΦΟΜ, από κόσμο πάσης ηλικίας και κοινωνικής προέλευσης. Δεν γνωρίζω πώς, αλλά οι πρωταγωνιστές του Ομίλου έχουν την τέχνη να γεμίζουν από κόσμο το χώρο όποια εκδήλωση και αν κάνουν.

Αυτό έχω διαπιστώσει χρόνια τώρα, που χάρη στις προσκλήσεις που δέχομαι από τον ρέκτη Πρόεδρο κ. Περικλή Μαυρογιάννη απολαμβάνω θεάματα και ακροάματα.

Οι πρωταγωνιστές

Την Κυριακή 22 Απριλίου οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης ήταν πολλοί.

Ο στιχουργός κ. Παναγιώτης Η. Χαχάλης με τους «Νυχτερινούς Αντίλαλους» του, οι κ.κ Χριστίνα Βογιάνη και Μαριλένα Δεληγιάννη με τις απαγγελίες και αναφορές στους σύγχρονους Έλληνες ποιητές και ορισμένους ξένους.

Ήταν η μικτή χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Παμφίλων. Ήταν η δασκάλα μουσικής κ. Δώρα Χαραλαμπή με τις ωραίες συνθέσεις της.

Τέλος, η Βασιλική με το βιολί της και ο Βασίλης με την κιθάρα, αμφότεροι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου, που ιδιαίτερα με γοήτευσαν.

Η εκτέλεση του προγράμματος

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του ΦΟΜ κ. Περικλής Μαυρογιάννης παρουσιάζοντας το τιμώμενο πρόσωπο και την ποιητική συλλογή του.

Δεν έτυχε να γνωρίζω τον δάσκαλο, στιχουργό διότι την εποχή που γεννήθηκε ο κ. Παναγιώτης Χαχάλης εγώ υπηρετούσα τη θητεία μου στο στρατό!

Με ευχαρίστηση άκουσα από τον παρουσιαστή ότι έχει πλήρη παιδαγωγική κατάρτιση, είναι Διευθυντής σχολείου και συνεχίζει να σπουδάζει. Και παράλληλα βρίσκει τον καιρό να στιχουργεί. Δεν τον ονομάζω «ποιητή» γιατί τη θεωρώ μεγάλη λέξη, που λίγες φορές τη χρησιμοποιώ στις παρουσιάσεις νέων λογοτεχνών.

Θεωρώ όμως, ότι είναι τέχνη υψηλή να έχεις το ταλέντο να συνταιριάζεις λέξεις και συλλαβές και να κάνεις ρίμα.

Συνάδελφε δάσκαλε, εγώ δεν έχω ένα τέτοιο ταλέντο. Γι’ αυτό σε θαυμάζω.

Στη συνέχεια η κ. Βογιάνη απήγγειλε ποιήματα από την τελευταία ποιητική συλλογή «Νυχτερινοί Αντίλαλοι» του κ. Χαχάλη και η κ. Δεληγιάννη έκανε μια αναδρομή στην ιστορία της ποίησης και στους σύγχρονους ποιητές και πολύ μου άρεσε.

Το μουσικό μέρος

Η Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Παμφίλων υπό την Διεύθυνση της κ. Χαραλαμπή απέδωσε μουσικά, δύο συνθέσεις της Δώρας σε στίχους του κ. Χαχάλη.

Με την κ. Δώρα Χαραλαμπή συνεργαστήκαμε στο παρελθόν σε σχολείο της Γέρας, όταν έκανε τα πρώτα επαγγελματικά της βήματα.

Αγαπούσε τη δουλειά της, είχε την τέχνη να επιβάλλεται στις συλλογικές δουλειές και να τις πειθαρχεί και έδειχνε ότι ήταν μια «νέα με καλές συστάσεις». Την Κυριακή βλέποντάς την να διευθύνει τη χορωδία με τις συνθέσεις της, θαύμασα την εξέλιξη της και το χρόνο που στάθηκε τόσο γενναιόδωρος μαζί της. Λες και δεν πέρασε από πάνω της…

Θέλω να κλείσω με τη μικρή Βασιλική με το βιολί και το Βασιλάκη με την κιθάρα. Έχετε ταλέντο μικρά μου και σας ευχαριστώ για τους απαλούς και γλυκούς ήχους των οργάνων σας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey