Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Έως 5 Μαρτίου η έκθεση ICARUS στην K- Gold Temporary Gallery

20/02/2023 - 13:30 Ενημερώθηκε 20/02/2023 - 15:33

Δύο Σαββατοκύριακα έμειναν για την ολοκλήρωση της επιτυχημένης εικαστικής έκθεσης ΕΚΘΕΣΗ ICARUS  της K-Gold Temporary Gallery στην Αγία Παρασκευή Λέσβου.

Η έκθεση, σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή, λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, όπου εννιά καλλιτέχνες ως επιβάτες, μοιράζονται ιστορίες γύρω το ταξίδι. Οι αφηγήσεις τους παίρνουν τη μορφή φωτογραφιών, βίντεο, γλυπτών και εγκαταστάσεων, εξετάζοντας την προσδοκία, τον έρωτα, την απώλεια και την πτώση με αναφορές στην επικαιρότητα.

Συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό: Absalon, Bas Jan Ader, Γιάννης Βούλγαρης, Daniel Everett, Felix Gonzalez-Torres, Κατερίνα Κομιανού, Γιώργος Κόντης, Mark Wallinger και Άγγελος Φρέντζος. Επίσης, το κοινό έχει την ευκαιρία να δει έργα των Christian Michael Filardo και Virginia Russolo από τη συλλογή της Gallery.

Την έκθεση συνοδεύει ένας δίγλωσσος κατάλογος που τεκμηριώνει όλες τις πολιτιστικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2022 ενώ οι επισκέπτες μπορούν να αποκτήσουν συλλεκτικά αντικείμενα, αναμνηστικά και εκδόσεις.

Τέλος, σημειώνουμε ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και ενήλικες σε συνεργασία με το βιωματικό πολυχώρο τέχνης Λευκό Χαρτί στη Μυτιλήνη καθώς και μια σειρά επισκέψεων από σχολεία.

H K-Gold Temporary Gallery φέρνει το ευρύ κοινό σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη και θα ανακοινώσει σύντομα τον καλοκαιρινό της προγραμματισμό που σηματοδοτεί δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας της στη Λέσβο.

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την έκθεση  Σάββατο και Κυριακή, 15:00-20:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διεύθυνση: Αγία Παρασκευή, 81102 Λέσβος

Τηλέφωνο: 6942202222

Website: kgoldtemporarygallery.tumblr.com

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social Media: @kgoldtemporarygallery

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey