FOLLOW US

Πολιτισμός

Δωρεάν σεμινάρια παραγωγής ντοκιμαντέρ του Δήμου Λέσβου

Ο Δήμος Λέσβου, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ «AegeanDocs» και το «StoryDoc», οργανώνει Σχολή παραγωγής ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με σεμινάρια - εργαστήρια. Τα ντοκιμαντέρ θα προβληθούν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «AegeanDocs», το οποίο διοργανώνεται από τον Δήμο Λέσβου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι συμμετέχοντες θα διεκδικήσουν το βραβείο κοινού, αξίας 500 ευρώ.

Το πρόγραμμα παραγωγής ντοκιμαντέρ θα διεξαχθεί στην Μυτιλήνη και απευθύνεται σε κάθε φίλο του ντοκιμαντέρ και του κινηματογράφου ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας στο αντικείμενο, όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Λέσβου, Κώστας Αστυρακάκης. Ιδιαίτερα τμήματα θα αναπτυχθούν, στο πλαίσιο των σεμιναρίων, για μαθητές, φοιτητές και ενηλίκους αλλά και για μεγαλύτερους. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και παρέχεται κινηματογραφικός εξοπλισμός σε κάθε συμμετέχοντα. Τα σεμινάρια θα ολοκληρωθούν σε 3 τριήμερα σεμινάρια, τον Ιανουάριο 2018, τον Μάρτιο, τον Ιούνιο και σε εργαστήριο μοντάζ τον Ιούλιο.

 

Συμμετοχές

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται έως τις 15 Ιανουαρίου 2018 με αποστολή email στην διεύθυνση: info@storydoc.gr. Στo email οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα, την ιδέα τους σε σύντομη περίληψη και πώς σκέφτονται να πραγματοποιήσουν την ταινία-με κινηματογράφηση σκηνών, με συνεντεύξεις κλπ.. Όσοι έχουν αποστείλει email για την συμμετοχή τους θα ειδοποιηθούν με απαντητικό email για την επιλογή στα σεμινάρια. Εmail επίσης θα λάβουν και όσοι δεν επιλεγούν.

Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ατομικές ή και ομαδικές. Οι ομάδες μπορεί να είναι αμιγώς νεανικές ή και μικτές με συμμετοχή ενηλίκων (εκπαιδευτικοί και μαθητές/φοιτητές) ή αποκλειστικώς από ενήλικες.

Τα θέματα είναι: α) Η καταγραφή προφορικών μαρτυριών για την ιστορία του τόπου, την καθημερινή ζωή, την ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης, της ιστορίας της οικονομικής ζωής, της λαϊκής, αστικής και βιομηχανικής αρχιτεκτονικής.

β) Η ανάδειξη κοινωνικών προβλημάτων όπως η οικονομική κρίση, οι προσφυγικές ροές, η ανεργία, η αντιμετώπιση των ΑΜΕΑ και άλλα.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας - 2ο Γυμνάσιο (πρώην Παρθεναγωγείο), Πιττακού 44 στη Μυτιλήνη στις 26 Ιανουαρίου 2018, ώρες 16.00 - 21.00, 27 και 28 Ιανουαρίου, ώρες 10.30 - 14.30 και 16.00 - 20.00. Για τα επόμενα 3 σεμινάρια-εργαστήρια οι ημερομηνίες θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν σε επόμενο χρόνο.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγείται προς χρήση πλήρης ψηφιακός αλλά και τεχνικός εξοπλισμός κινηματογράφησης για τις συγκεκριμένες παραγωγές. Ο τεχνικός εξοπλισμός θα χορηγείται εκ περιτροπής. Κάμερες, που τυχόν διαθέτουν οι συμμετέχοντες, μπορεί επίσης, να χρησιμοποιούνται.

 

Επανέρχεται

Εξάλλου, η μεγάλη επιτυχία που γνώρισε φέτος το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ «AegeanDocs» ωθεί τους διοργανωτές σε μεταφεστιβαλικές προβολές. Το κοινό μπορεί να αποφασίσει το ίδιο ποιες ταινίες από το 5ο «AegeanDocs Festival» θέλει να προβληθούν στο «AegeanDocs Winter». Οι 8 ταινίες με τις περισσότερες ψήφους θα προβληθούν στο «AegeanDocs Winter» στις 26, 27 και 28 Ιανουαρίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Εντυπωσιακά αυξημένη ήταν η συμμετοχή Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών στη φετινή διοργάνωση: 42 καλεσμένοι, 12 ξένοι και 30 Έλληνες δημιουργοί ήρθαν στο Φεστιβάλ για να συζητήσουν με το κοινό τις ταινίες τους. Το Φεστιβάλ συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου -Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Αιγαίου- και το Δήμο Λέσβου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου. Επίσης το «AegeanDocs» φιλοξένησε το «American Film Showcase» - Αφιέρωμα στο Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ που διοργανώθηκε από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και την «Exile Room». Πραγματοποιήθηκε επίσης ένα άκρως ενδιαφέρον Master Class με τον τίτλο «Ηθική και Ντοκιμαντέρ - Documentary Ethics» με τον παραγωγό Gordon Quinn και τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κυκλοφορεί ο νέος του δίσκος! Τα βιβλία παίζει »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top