Απονομή βραβείων στην κυριακάτικη βραδιά- έκπληξη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Αυλαία με ταινία για Όσκαρ στα Aegean Docs!

08/10/2018 - 14:20

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ AegeanDocs που επισκέφτηκαν εκατοντάδες θεατές, αλλά και σκηνοθέτες διεθνούς φήμης φτάνει σήμερα στο τέλος του με προβολές στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και σε άλλες αίθουσες, το πρόγραμμα του οποίου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα AegeanDocs. Αύριο, όμως Κυριακή πέφτει η αυλαία με την απονομή βραβείων στα ντοκιμαντέρ που ξεχώρισαν, αλλά και με μία ταινία υποψήφια για όσκαρ που αξίζει να δούμε. Θυμίζουμε ότι η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι δωρεάν.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, λοιπόν, με την πολυβραβευμένη ταινία, υποψήφια για τα βραβεία ΟΣΚΑΡ και τα βραβεία ΕΜΜΥ θα ξεκινήσει φέτος η τελετή λήξης του 6ου AegeanDocs, πριν από τις απονομές των βραβείων, αύριο, Κυριακή στις 7 το απόγευμα. «O Εχθρός μου, ο Αδελφός μου» είναι ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία δύο ανδρών, που πολέμησαν για τις πατρίδες τους στον πόλεμο, Ιράν-Ιράκ. Έμειναν πιστοί στον όρκο τους, αλλά η ανθρωπιά που κατάφεραν να διασώσουν μέσα τους, τους έκανε φίλους καρδιακούς, «αδελφοποιτούς», για μια ζωή. Ο Ζαχέντ, ένας Ιρανός επιστρατευμένος έφηβος είχε σώσει τη ζωή του τραυματία Ιρακινού Ναζάχ. Συναντήθηκαν ξανά στο Βανκούβερ, στον Καναδά 30 χρόνια μετά. Στην ταινία κάνουν ένα συναισθηματικό ταξίδι, που τους φέρνει στην καρδιά των σημερινών συγκρούσεων σε μια περιοχή που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο και το ISIS. Η αναζήτηση τους είναι μια εκπληκτική επιβεβαίωση της λύτρωσης που φέρνει ο ανθρωπισμός.

Συγχαρητήρια από ΕΟΤ και υπουργείο Τουρισμού

Τα «συγχαρητήρια» για τη διοργάνωση και το αποτέλεσμα του διεθνούς φεστιβάλ που έχει καταστεί θεσμός για το Αιγαίο εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Τσέγας: «Για μια ακόμη χρονιά, ο θεσμός «Aegean Doc» αναδεικνύει την πανάρχαια, πανέμορφη περιοχή του Βόρειου Αιγαίου σε βασικό πρωταγωνιστή των πολιτιστικών δρώμενων της ευρύτερης περιοχής. Στο σταυροδρόμι ηπείρων και πολιτισμών, νευραλγικό σημείο διάβασης του διεθνών μεταναστευτικών ρευμάτων, τα νησιά μας, που αποτέλεσαν καταφύγιο για πολλούς κατατρεγμένους πρόσφυγες, γίνονται φιλόξενοι τόποι όχι μόνο για την επιβίωση αλλά και την τέχνη.

Το Φεστιβάλ, καθώς συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δήμο Λέσβου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, αποτελεί μια αξιόλογη καλλιτεχνική πρωτοβουλία των τοπικών φορέων, που συμπράττουν με σκοπό να προβληθούν τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου ως ένας μοναδικός και συγχρόνως πολύπτυχος προορισμός θεματικού - εναλλακτικού Τουρισμού.

Η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, και ο ΕΟΤ στηρίζουν έμπρακτα τέτοιου είδους προσπάθειες που προβάλλουν την περιοχή ως προορισμό πολιτισμού ικανό να προσφέρει μοναδική αυθεντική ταξιδιωτική εμπειρία στους επισκέπτες της.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey