Μεγάλη μουσική βραδιά στην μουσική σκηνή στο Κτήμα Οινοφόρος

Αφιέρωμα στον Σόλωνα Λέκκα

22/07/2021 - 12:26 Ενημερώθηκε 22/07/2021 - 16:22

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του Λέσβιου καλλιτέχνη Σόλωνα Λέκκα και οι μουσικοί συνεργάτες του, θα τιμήσουν την μνήμη του, την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 στην μουσική σκηνή του Κτήματος Οινοφόρου .

Φίλοι και συνεργάτες του θα συναντηθούνε για να θυμηθούνε τα τραγούδια και τις ιστορίες του Σόλωνα. Σε αυτό θα συμβάλουν οι Δημήτρης Μυστακίδης στην κιθάρα και στο τραγούδι, Κυριάκος Γκουβέντας στο βιολί, Βασίλης Βέτσος στο τσέλο, ο εγγονός του Σόλωνα Σόλων Λέκκας στο μπουζούκι, Νίκος Χριστιανός στο βιολί, Βαγγέλλης Σαραντίδης στο βιολί, Νίκος Ανδρικός στο ούτι και στο τραγούδι, Στρατής Καζαντζής στο σαντούρι, Βασίλης Κασούρας στο ούτι και στο τραγούδι, Βαγγέλης Πασχαλίδης στο σαντούρι, Απόστολος Τσαρδάκας στο κανονακι, Γιώργος Ψάλτης στο βιολίτραγούδι,  Κώστας Καλδέλλης στο τραγούδι και Μαρία Σεϊτανίδου στο τραγούδι.

Στην εκδήλωση θα διοργανωθεί πάνελ συζήτησης με εκπροσώπους από το Δήμο Μυτιλήνης, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, των μουσικών συνεργατών του. Θα μιλήσει επίσης ο  καθηγητής – συγγραφέας Χρήστος Χατζηλίας και όποιος επιπλέον από το κοινό επιθυμεί.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μυτιλήνης και του Οινοφόρου Λέσβου και η είσοδος στο κοινό θα είναι ελεύθερη.

«Είστε όλοι καλεσμένοι στον Οινοφόρο την Τετάρτη 28 Ιουλίου για να αποτίσουμε  φόρο τιμής στον αξέχαστο  Σόλωνα Λέκκα, γνήσιο εκφραστή της ελληνικής δημοτικής μουσικής και της ολοένα και πιο σπάνιας τέχνης του «αμανέ» (…) Θα γίνουμε μια μεγάλη παρέα σιγοτραγουδώντας σκοπούς και τραγούδια μιας άλλης εποχής, που πιστά πρέσβευε ο Σόλων Λέκκας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey