Στα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα το προσφυγικό

Εντυπωσιασμένος ο Κινέζος Ai Weiwei από τη ΦΕΜ

26/01/2016 - 15:34

Ανάμεσα στους επισκέπτες της έκθεσης ήταν και ο κορυφαίος καλλιτέχνης και ακτιβιστής   Ai Weiwei, ο οποίος αφού συνεχάρη τα μέλη της ΦΕΜ για τη δουλειά τους, αγόρασε φωτογραφίες για ενίσχυση των προσφύγων και  τους  κάλεσε να συμμετάσχουν με φωτογραφίες τους στην  μεγάλη προσωπική του έκθεση που ετοιμάζει στην Αθήνα το Μάιο. Έκθεση η οποία θα μεταφερθεί μετά και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Φυσικά τα μέλη της ΦΕΜ με χαρά αποδέχτηκαν την πρόσκληση.

Στην κατάμεστη αίθουσα της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης στο Κάτω Κάστρο έγιναν σήμερα τα εγκαίνια της ομαδικής φωτογραφικής έκθεσης των μελών της με θέμα «Πρόσφυγες». Τα μέλη της ΦΕΜ με περισσή ευαισθησία κατέγραφαν όλο αυτό τον καιρό με το φακό τους τα δρώμενα γύρω από το προσφυγικό στο νησί . Φωτογραφίες που πρόθεση δεν έχουν να εκθέσουν την δυστυχία  στην περιέργεια, αλλά να καταγράψουν το δικαίωμα αυτών των ανθρώπων στην ειρήνη. Μιλώντας ο πρόεδρος της ΦΕΜ κ. Στρατής Τσουλέλλης τόνισε – πολλές φορές δοκιμάστηκαν τα όρια της ανθρωπιάς μας. Βλέποντας όλους αυτούς τους ανθρώπους,  μανάδες με παιδιά ημερών στην αγκαλιά τους, ανθρώπους να σκύβουν να φιλούν το χώμα, άντρες να κλαίνε με λυγμούς για την απώλεια κάποιου δικού τους. Ο πόνος για το ξεριζωμό αλλά και η πάλη για τη ζωή.

Ανάμεσα στους επισκέπτες της έκθεσης ήταν και ο κορυφαίος καλλιτέχνης και ακτιβιστής   Ai Weiwei, ο οποίος αφού συνεχάρη τα μέλη της ΦΕΜ για τη δουλειά τους, αγόρασε φωτογραφίες για ενίσχυση των προσφύγων και  τους  κάλεσε να συμμετάσχουν με φωτογραφίες τους στην  μεγάλη προσωπική του έκθεση που ετοιμάζει στην Αθήνα το Μάιο. Έκθεση η οποία θα μεταφερθεί μετά και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Φυσικά τα μέλη της ΦΕΜ με χαρά αποδέχτηκαν την πρόσκληση.

Στην έκθεση συμμετέχουν τα μέλη της ΦΕΜ

Τάσος Ζερβόπουλος , Θωμάς  Μαμάκος, Ηλίας Μάρκου, Μιχάλης Μπάκας, Πέτρος Τσακμάκης, Όλγα Σαλιαμπούκου, Μπάμπης  Στυλιανίδης, Στρατής Τσουλέλλης, Δημήτρης Φωτίου, Στρατής Μυρογιάννης

Επίσης στην έκθεση ευγενικά συμμετέχουν οι Bonneti Andrea (Freelance Photographer), Gabriel Tizon (Freelance Photographer), Santi Palacios (AP – AssosiatedPress), Δημήτρης Μιχαλάκης (Freelance Photographer), Γιώργος Μουτάφης (Freelance Photographer - Reuters) , Μαρία Κουρή (Freelance Photographer), Λευτέρης  Παρτσαλής (Freelance Photographer), Άρης  Μεσσήνης (AFP Γαλλικό πρακτορείο), Πέτρος Γιαννακούρης (AP - Assosiated Press), Γιάννης Κολεσίδης (EPA European Press Agancy), Παύλος Αβαγιανός, Jerome Sessini (MagnumPhotos), Γιώργος Γιαννόπουλος (Freelance Photographer).

Η έκθεση πραγματοποιείται  στο νέο εκθεσιακό χώρο της ΦΕΜ στο Κάτω Κάστρο της Μυτιλήνης. Οι φωτογραφίες της έκθεσης των μελών της ΦΕΜ πωλούνται στη συμβολική τιμή των 20 ευρώ προκειμένου να μαζευτούν χρήματα τα οποία θα διατεθούν για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Επίσης σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιείται συλλογή ειδών ρουχισμού  (ρούχα –παπούτσια-babylino  κλπ) είδη που θα διατεθούν για τον ίδιο λόγο.

Διάρκεια έκθεσης 25 Ιανουαρίου έως  5 Φεβρουαρίου,

18.00-20.30 καθημερινά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey