Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και ποικιλία εκδηλώσεων

Η «Γιορτή του Κάστανου» εξελίσσεται σε επιτυχημένο θεσμό

18/11/2015 - 15:16

Βοηθούντος και του πολύ καλού για την εποχή καιρού, για άλλη μια φορά χιλιάδες κόσμου ανηφόρισαν την Κυριακή που μας πέρασε, στην ορεινή Αγιάσο, όπου διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 12η Γιορτή Κάστανου από τη Δημοτική Κοινότητα Αγιάσου και άλλους συνεργαζόμενους φορείς.

Βοηθούντος και του πολύ καλού για την εποχή καιρού, για άλλη μια φορά χιλιάδες κόσμου ανηφόρισαν την Κυριακή που μας πέρασε, στην ορεινή Αγιάσο, όπου διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 12η Γιορτή Κάστανου από τη Δημοτική Κοινότητα Αγιάσου και άλλους συνεργαζόμενους φορείς.

Από το πρωί άναψαν, στις εισόδους και στα κεντρικά μέρη του χωριού, οι φωτιές στις παραδοσιακές φουφούδες και στα καζάνια για το ψήσιμο και το βράσιμο των κάστανων.
Στο Φουαγιέ του Αναγνωστηρίου, λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής μαθητών της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγιάσου με θέμα «Τα παιδιά της προσφυγιάς», ενώ στον ίδιο χώρο γινόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τις ανάγκες των προσφύγων.

Δραστηριότητες και εκδηλώσεις
Στις 11 το πρωί στο Θέατρο του Αναγνωστηρίου, παρουσία πλήθους παιδιών (μεταξύ των οποίων Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων και Οδηγιστών της Μυτιλήνης), ο συγγραφέας και δάσκαλος Αριστείδης Ν. Σγατζός, παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο, το βιβλίο του «Ιστορίες της Μανιταρολάνδης» και ακολούθησε βιωματικό εργαστήρι με κατασκευές που έφτιαξαν τα παιδιά που παρακολούθησαν την παρουσίαση.

Το μεσημέρι από την Πλατεία Δημαρχείου ξεκίνησαν οι ομάδες περιπατητών για τον καστανιώνα. Στη 1 μ.μ., στη θέση «Πατσαβούρα», μέλη του Μυκητολογικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Μανιταρόφιλοι Λέσβου» πραγματοποίησαν έκθεση - ταυτοποίηση μανιταριών του καστανιώνα, που συνέλεξαν από το πρωί, την οποία παρακολούθησαν οι διελθόντες από εκεί περιπατητές.

Στο πλαίσιο της Γιορτής, έλαβαν χώρα δραστηριότητες του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) Μυτιλήνης, του 2ου Συστήματος Προσκόπων και του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ασωμάτου και του ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης.

Και η κεντρική εκδήλωση
Το απόγευμα έγινε στο Θέατρο του Αναγνωστηρίου η κεντρική εκδήλωση της Γιορτής, που, μεταξύ των άλλων, περιλάμβανε ομιλία - παρουσίαση του Μάκη Αξιώτη με θέμα «Όλυμπος, η στέγη της Αγιάσου» και παρουσίαση του βιβλίου «100+1 Μανιτάρια.

Η έρευνα στη Λέσβο» από το σύλλογο «Μανιταρόφιλοι Λέσβου», για το οποίο μίλησαν ο Γιώργος Φρανσουάς και ο Κώστας Ζιαμπάρας, πρόεδρος και γραμματέας του συλλόγου, αντίστοιχα.

Η εκδήλωση έκλεισε με το σατιρικό θεατρικό μονόπρακτο του Αντώνη Μηνά «Επενδύσεις». Τους ρόλους υποδύθηκαν οι μαθητές του Λυκείου Μιχάλης Κουτσκουδής - Βουρλής, Ιωάννα Καρακωνσταντή, Μαρία Πετεινέλλη και Αντώνης Ασβεστάς. Τις παρουσιάσεις επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Κορομηλάς. Το τραγούδι που ακούστηκε στο τέλος (στίχοι, μουσική και εκτέλεση) ήταν της Μυρσίνης Κουτσκουδή - Βουρλή.

Έντυπη έκδοση της Εφημερίδας Εμπρός

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey