Με εισιτήρια ύψους 2.000 ευρώ χορηγεί τα σχολεία η Περιφέρεια

Ανοίγει ξανά η Συλλογή της Βρίσας

09/01/2015 - 15:52

Δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια το Τοπικό Συμβούλιο Βρίσας και ο πρόεδρος, Στρατής Παράκοιλας, ο οποίος, βλέποντας πάλι το κλείσιμο στη Συλλογή Φυσικής Ιστορίας, ήρθε σε επικοινωνία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αλλά και με τον αναπληρωτή πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνη Καλοκαιρινό, προκειμένου να δοθεί παράταση ζωής.

Δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια το Τοπικό Συμβούλιο Βρίσας και ο πρόεδρος, Στρατής Παράκοιλας, ο οποίος, βλέποντας πάλι το κλείσιμο στη Συλλογή Φυσικής Ιστορίας, ήρθε σε επικοινωνία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αλλά και με τον αναπληρωτή πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνη Καλοκαιρινό, προκειμένου να δοθεί παράταση ζωής.

Με απόφαση της Περιφέρειας, δίνονται 2.000 ευρώ στην Εκπαίδευση ώστε να τα χρησιμοποιήσουν τα σχολεία για την έκδοση εισιτηρίων και να επισκεφτούν το Μουσείο.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, την περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου και τον αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Βαλσαμίδη, σχεδιάζεται οριστική λύση για την ανάπτυξη της Συλλογής και τη δημιουργία Κέντρου Έρευνας, Πολιτισμού και Εκπαίδευσης.

Σήμερα είναι κλειστό το Μουσείο. Κι αυτό, γιατί ο διευθυντής, κ. Θεοδώρου, λείπει στο εξωτερικό, γεγονός που εμπόδισε την ανανέωση σύμβασης του υπαλλήλου.

«Ο κ. Καλοκαιρινός επισκέφτηκε τη Συλλογή της Βρίσας μέσα στο Δεκέμβριο και στη συνέχεια συζητήσαμε από κοινού με την κ. Καλογήρου και τον κ. Βαλσαμίδη.

Σε πρώτη φάση, αποφασίστηκε από την Περιφέρεια να δοθούν 2.000 ευρώ, ενώ ελπίζουμε σε ακόμα 2.000 ευρώ που θα δοθούν στην Εκπαίδευση, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους μαθητές του νησιού να επισκεφτούν το Μουσείο μας», λέει στο «Ε» ο κ. Παράκοιλας. Παράλληλα, τόνισε ότι μετά τις 15 Ιανουαρίου θα ανοίξει ξανά το Μουσείο, καθώς έχει βρεθεί υπάλληλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύζυγος του αναπληρωτή πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κατάγεται από τον Πολιχνίτο, γεγονός που μας τόνισε και ο ίδιος σε επικοινωνία που είχαμε.

«Το Πανεπιστήμιο επιθυμεί και θέλει να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε στη Βρίσα, καθώς και να προχωρήσει η δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου. Θα έχουμε και άλλες συναντήσεις, μετά τη συνεννόηση και της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου.

Είναι πάντως πολύ θετικό το γεγονός ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου επιθυμεί να εξασφαλίσει τη συνέχεια του Μουσείου και να συνεργαστεί με το ίδρυμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλοκαιρινός στο «Ε».

Κέντρο Έρευνας
Αναφορικά με το Κέντρο Έρευνας, Πολιτισμού και Εκπαίδευσης, έχει εκπονηθεί μελέτη από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, η περιφερειακή αρχή επιθυμεί να ολοκληρωθεί η συζήτηση με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ώστε να τεθούν στη μελέτη και τα νέα δεδομένα για τη δημιουργία του Κέντρου.

Από κει κι έπειτα, στόχος και των δύο πλευρών είναι η νέα μελέτη και η δημιουργία του Κέντρου να ενταχθούν σε πρόγραμμα.

Σε σχέση με το προσωπικό, η κ. Καλογήρου έχει προχωρήσει σε ενέργειες ώστε το Υπουργείο Παιδείας να δεχτεί την εξαίρεση του υπαλλήλου που τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο τον περασμένο Μάιο μπήκε το λουκέτο στη Συλλογή της Βρίσας.

Στόχος της κ. Καλογήρου είναι να εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα ο μοναδικός υπάλληλος, λόγω νησιωτικότητας. Με το ίδιο σκεπτικό, δηλαδή, με το οποίο εξαιρέθηκαν οι υπάλληλου της Αποκεντρωμένη Διοίκησης Αιγαίου, αλλά και του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey