Καλοκαιρινή γιορτή λήξης στο «Πόλιον»

Με μουσική, χορούς και ζωγραφιές

27/06/2014 - 20:57

Οι χοροί, η μουσική, τα τραγούδια και οι ζωγραφιές παιδιών και ενηλίκων πρωταγωνίστησαν στη γιορτή λήξης των απογευματινών μαθημάτων δημιουργικής απασχόλησης που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολύκεντρου Πλωμαρίου.

Οι χοροί, η μουσική, τα τραγούδια και οι ζωγραφιές παιδιών και ενηλίκων πρωταγωνίστησαν στη γιορτή λήξης των απογευματινών μαθημάτων δημιουργικής απασχόλησης που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολύκεντρου Πλωμαρίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης και σε όλους τους μαθητές δόθηκαν καλαίσθητα, έντυπα ενθύμια παρακολούθησης των μαθημάτων. Επίσης οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν τα απογευματινά εδέσματα που ετοίμασαν οι μαμάδες των μαθητών και τα αναψυκτικά που προσέφερε ο Σύλλογος.

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Μυρσίνη Βαρτή - Ματαράγκα, τόνισε σχετικά: «Πέρασε η χρονιά αυτή δημιουργικά, όμορφα, αλλά και με μεγάλες δυσκολίες. Χωρίς, όμως, να σταματήσουμε τα μαθήματα, γιατί θέλαμε να προσφέρουμε αυτό που έλειπε, την απογευματινή, δημιουργική και ψυχαγωγική απασχόληση παιδιών, εφήβων ακόμη και ενηλίκων.

Θαυμάσαμε τα αποτελέσματα της προσπάθειας μαθητών, δασκάλων, γονιών και των μελών του Συλλόγου μας που σήκωσαν το βάρος διεξαγωγής των μαθημάτων όλη τη χρονιά», προσέθεσε η πρόεδρος του «Πόλιον».

Τρίτη χρονιά…
Τα μαθήματα διοργανώνονται για τρίτη συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλωμαρίου «Το Πόλιον» και με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, που παρείχε την αίθουσα του Πολύκεντρου. Σε αυτά έλαβαν μέρος συνολικά 100 παιδιά και ενήλικες και συγκεκριμένα συγκροτήθηκαν δύο τμήματα Παραδοσιακών Χορών με δάσκαλο τον καθηγητή Σωματικής Αγωγής Γιάννη Μουτζούρη, δύο τμήματα Ρυθμικής Γυμναστικής με δασκάλα την καθηγήτρια Σωματικής Αγωγής Μαρία Καραμολέγκου, ένα τμήμα Ζωγραφικής με δασκάλα την Ειρήνη Μιχαλέλλη, ένα τμήμα Χορωδιακής Διδασκαλίας, μαθήματα πιάνου με δάσκαλο το μουσικό Στέφανο Φευγαλά και τέλος ένα τμήμα μαθημάτων Ξιφασκίας με δάσκαλο το Γιάννη Μυταρό.

Το κόστος συμμετοχής των παιδιών στα μαθήματα αυτά ήταν σχεδόν συμβολικό και αφορούσε, κυρίως, στα έξοδα μετακίνησης των δασκάλων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου συγχαίρει τους δασκάλους, τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου, τους εκπαιδευτικούς για τη διευκόλυνση επικοινωνίας με τους γονείς των παιδιών, τους γονείς και όλους όσοι βοήθησαν στην πρωτοβουλία αυτή, τη Λίτσα Κοντού - Ασβεσταδέλη, τη Μαρία Λούπου, τους κ.κ. Μπάμπη Πετρέλη, Δημήτρη Βελούτσο και ιδιαίτερα το Σάββα Ρεβύθη στη ρύθμιση των ηχητικών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey