O «Άλλος Δρόμος» για το Μουσείο Βρίσας

04/06/2014 - 15:31

Ευθύνες στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, επιρρίπτει η δημοτική παράταξη «Ο Άλλος Δρόμος» αναφορικά με το λουκέτο στο Μουσείο Βρίσας μετά τη διαθεσιμότητα του μοναδικού υπαλλήλου του Μουσείου.

Ευθύνες στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, επιρρίπτει η δημοτική παράταξη «Ο Άλλος Δρόμος» αναφορικά με το λουκέτο στο Μουσείο Βρίσας μετά τη διαθεσιμότητα του μοναδικού υπαλλήλου του Μουσείου.
«Ήταν Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Αθανασίου, επισκέφτηκε τη Βρίσα για να στηρίζει τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς υποψηφίους με την παρουσία του.

Όλα ήταν, λέει, όμορφα και οι υποσχέσεις, πολλές. Οι εκλογές όμως πέρασαν ο κ. Αθανασίου και οι συν αυτώ έφυγαν και πιστεύοντας ότι προς το παρόν διασώθηκαν με το εκλογικό αποτέλεσμα, συνεχίζουν να εφαρμόζουν την καταστροφική πολιτική τους θέτοντας μαζί με άλλους συναδέλφους του σε διαθεσιμότητα το μοναδικό υπάλληλο που υπηρετεί στη Συλλογή Φυσικής Ιστορίας Βρίσας του Πανεπιστημίου Αθηνών», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Η παράταξη καταγγέλλει στο λεσβιακό λαό «αυτούς που με τις πράξεις και τις ενέργειές τους καθημερινά υποβαθμίζουν τη ζωή μας και απαξιώνουν τον τόπο μας. Αυτούς που ψηφίζουν απολύσεις, διαθεσιμότητες και άλλα μέτρα, ταγμένοι στη λογική να μην αφήσουν ζωτικό χώρο για μια ανθρώπινη ζωή».

Στο πλαίσιο αυτό, ζητά την άρση της διαθεσιμότητας του υπαλλήλου της Συλλογής Φυσικής Ιστορίας Βρίσας του Πανεπιστημίου Αθηνών και των άλλων συναδέλφων του, την παραμονή της Συλλογής στη Βρίσα, ανάδειξη και εμπλουτισμό της, ώστε «να γίνει πραγματικός πόλος έλξης επισκεπτών και ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Συμπαραστεκόμαστε στην τοπική κοινωνία και δηλώνουμε ρητά ότι θα είμαστε στον πλευρό της σε κάθε μορφή αντίδρασης που θα αποφασίσει προκειμένου να παραμείνει στο χωριό η Συλλογή και ο υπάλληλός της, που τόσα χρόνια έδωσε τον εαυτό του για να την κρατήσει όρθια. Δεν είναι καιρός για πισωγυρίσματα.

Ο δρόμος της δυναμικής διεκδίκησης και της καταγγελίας αυτών που μας τρώνε τις ζωές μας, είναι ο μόνος δρόμος για το “αύριο”».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey