Ο δήμαρχος Λέσβου, στο πολυσυνέδριο Capital + Vision 2012 για τα γεωπάρκα

Η κοινωνική διάσταση των πολιτιστικών οδοιπορικών

04/10/2012 - 15:50

Στο πολυσυνέδριο «Capital + Vision», που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα, συμμετείχε ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος. Το συνέδριο αφορούσε στα πολιτιστικά οδοιπορικά για την Ελλάδα «Geo Routes & Aegean Routes», που τελούν υπό την αιγίδα τής Ε.Ε. για την UNESCΟ.

Στο πολυσυνέδριο «Capital + Vision», που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα, συμμετείχε ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος. Το συνέδριο αφορούσε στα πολιτιστικά οδοιπορικά για την Ελλάδα «Geo Routes & Aegean Routes», που τελούν υπό την αιγίδα τής Ε.Ε. για την UNESCΟ και όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς παρουσίασαν την κοινωνική τους διάσταση και τη μέριμνά τους για τη συμβολή στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν από το δήμαρχο Λέσβου κατά την προχτεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Παλιό Δημαρχείο Μυτιλήνης, τα οκτώ κομβικά σημεία του Πυλώνα ΙΙΙ των «Geo Routes» ανέπτυξε ο επικεφαλής των «Geo Routes & Aegean Routes», διευθύνων σύμβουλος της «Gnomon Performance S.A.», Γιάννης Μπαλακάκης, ο οποίος ανέφερε ότι ήταν εξ αρχής ζητούμενο, μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις και ενέργειες, να γίνει προσπάθεια συμβολής στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, διευκρινίζοντας πως ο Πυλώνας ΙΙΙ κατ’ αρχήν αφορά στον Εθελοντισμό και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Εκ μέρους των φορέων, μίλησαν σχετικά με τις δράσεις και τη συνεργασία τους με τα «Geo Routes», η ειδική σύμβουλος της Διεθνούς Εταιρείας Εθελοντισμού Αννίτα Πατσουράκη, ο πρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Κρίτων Πιπέρας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων Μανώλης Πατεράκης, ο πρόεδρος της Green Project Γιάννης Τζώρτζης και η αντιπρόεδρος των Ελληνίδων του Κρασιού Μαρία Κατσούλη.

Από πλευράς του, ο κ. Βουνάτσος αναφέρθηκε στην επιτυχία ένταξης του νησιού στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων τής UNESCO με απόφαση του Οργανισμού στις 20 Σεπτεμβρίου και επέδωσε το πρώτο αντίγραφο του πιστοποιητικού αναγνώρισης στον επικεφαλής των «Geo Routes», κ. Μπαλακάκη.

Τα οκτώ σημεία του Πυλώνα ΙΙΙ
Τα οκτώ σημεία του Πυλώνα ΙΙΙ των «Geo Routes», είναι: ο «ενεργός» ταξιδιώτης, που μεταξύ άλλων αναλαμβάνει το «ρόλο» να καταγράψει και να μεταφέρει ανάγκες και προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, που διαβιβάζονται στους συνεργαζόμενους φορείς και επιχειρήσεις, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ικανοποίησής τους· το «Geo Festival», η ετήσια έκθεση-εκδήλωση που αποσκοπεί στην αναφορά των πεπραγμένων του προηγούμενου έτους και στην προβολή των πλέον αξιόλογων από τους τόπους διέλευσης των «Geo Routes»· η «Υιοθεσία Οδοιπορικών», με προτεινόμενες δράσεις για φορείς και επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συνδράμουν στην κοινωνία, τον πολιτισμό ή το περιβάλλον.

Είναι επίσης η τιμητική διάκριση «Geo CSR Excellence by UNESCO», οι «Geo Ambassadors» (άτομα που ζουν, εργάζονται και συμμετέχουν στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας), η χαμηλή και μέση τουριστική περίοδος ως χρόνος υλοποίησης οδοιπορικών, ο σχεδιασμός οδοιπορικών και τα μνημόνια συνεργασίας με διάφορους φορείς.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey