24.000 ευρώ ενέκρινε ο γενικός γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής για τη μεταφορά των έργων του Θεόφιλου στην Αθήνα

Λίγα - λίγα, για συντήρηση

07/07/2012 - 14:40

Εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής το κονδύλι των 24.000 ευρώ που θα εξασφαλίσει τη μεταφορά των πινάκων του Θεόφιλου στην Αθήνα για συντήρηση. Το ποσό αυτό φιλοδοξεί να καλύψει και την ασφάλιση των έργων του λαϊκού ζωγράφου και αυτό που αναμένεται τώρα, είναι η εύρεση εταιρείας που θα αναλάβει το σημαντικό αυτό έργο.

Εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής το κονδύλι των 24.000 ευρώ που θα εξασφαλίσει τη μεταφορά των πινάκων του Θεόφιλου στην Αθήνα για συντήρηση. Το ποσό αυτό φιλοδοξεί να καλύψει και την ασφάλιση των έργων του λαϊκού ζωγράφου και αυτό που αναμένεται τώρα, είναι η εύρεση εταιρείας που θα αναλάβει το σημαντικό αυτό έργο, το οποίο αποτελεί κομμάτι του συνολικού έργου συντήρησης και ανάδειξης του Μουσείου Θεοφίλου.

Το θέμα της τύχης των πινάκων που φιλοξενούνται στο Μουσείο της Βαρειάς, απασχόλησε το Δήμο Λέσβου και τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού κι Αθλητισμού από την πρώτη στιγμή που αποφασίστηκε η υλοποίηση εργασιών στο χώρο. Το Υπουργείο Πολιτισμού είχε προσφερθεί ήδη από τότε να αναλάβει τη συντήρηση των έργων στα εργαστήριά του κι αυτό που έμενε να λυθεί, ήταν το ζήτημα της μεταφοράς και ασφάλισής τους.

Ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρης Χαλκιώτης, κράτησε την υπόσχεση που είχε δώσει και χτες ενέκρινε κονδύλι ύψους 24.000 ευρώ, για να καλύψει η Γενική Γραμματεία τη μεταφορά των έργων και την παράλληλη ασφάλισή τους.

Ένα μόνο θέμα μένει να λυθεί πριν αρχίσει η μεταφορά, και αυτό είναι το πώς θα γίνει να μεταφερθούν τμηματικά οι πίνακες, κάτι που ήταν και η αρχική πρόθεση του Δήμου Λέσβου, προκειμένου να μη λείψουν όλα μαζί από το νησί.

Επιλογή αυτών που προηγούνται
Όπως εξήγησε χτες ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου, Κώστας Αστυρακάκης, θα πρέπει να γίνει μια καλή έρευνα αγοράς, ώστε να βρεθεί η μεταφορική εταιρεία που θα μπορεί να επιτελέσει το έργο, και να επαρκέσει παράλληλα το ποσό και για την ασφάλιση των πινάκων του λαϊκού ζωγράφου.

«Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου λέει για τμηματική μεταφορά», αναφέρει ο ίδιος. «Θα πρέπει τουλάχιστον να ξεχωρίσουμε τα έργα που χρήζουν άμεσα συντήρησης, αφού ορισμένα έχουν μεγάλες αλλοιώσεις και άλλα όχι, και να σταλούν πρώτα εκείνα. Πρόκειται για δεκάδες πίνακες και από τη στιγμή που ήρθε η έγκριση που περιμέναμε από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το θέμα αναλαμβάνει πλέον ο Δήμος Λέσβου.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey