FOLLOW US

Πολιτική

  • «Μαγειρέματα», τακτικισμοί, μυστικές συμφωνίες και μπόλικο παρασκήνιο κρίνουν την επόμενη ημέρα της δημοτικής αρχής
Θρίλερ η ψηφοφορία για Ψαρρόπουλο και ΑΔΕΛ!

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της (δεδομένης πρόθεσης πια) αντικατάστασης των μελών του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Αθλητισμού και της ΑΔΕΛ, αφού μέχρι και λίγη ώρα πριν την (χθεσινή) έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την άμεση ανασυγκρότηση των διοικητικών συμβουλίων, ο δήμαρχος ζύγιζε… ψήφο με ψήφο, την εξασφάλιση της πλειοψηφίας για να «περάσουν» από το δημοτικό συμβούλιο οι σχεδιασμένες αλλαγές του. Ο Σταύρος Ψαρρόπουλος, μέσα στο σαββατοκύριακο έδωσε οριστικά τα χέρια με τον Σπύρο Γαληνό για να αναλάβει την προεδρία του ΝΠΔΔ, αλλά για τα μάτια του, επρόκειτο χθες, κατά την (μυστική) ψηφοφορία για την αποδοχή της τοποθέτησής του, να γίνει ένα πραγματικό ντέρμπι. Αφού ο Σταύρος Ψαρρόπουλος που προέρχεται (και ανήκει) στον χώρο της ΝΔ, έφερε σε τεράστια αμηχανία την μείζονα αντιπολίτευση και την παράταξη του «Αδέσμευτου Συνδυασμού» που μέχρι και παραμονή της συνεδρίασης στάθμιζε σοβαρά την στάση που επρόκειτο να κρατήσει στην ψηφοφορία.

 Αν όμως η υπόθεση «αποδοχής» του Σταύρου Ψαρρόπουλου για την προεδρία του ΝΠΔΔ χαρακτηρίζεται θρίλερ, η υπόθεση αλλαγής προέδρου στην ΑΔΕΛ, σίγουρα κρύβει πολλά ακόμη επεισόδια. Αφού η πρόεδρός της Ταξιαρχούλα Πνακά εμφανώς πια «κλωτσάει» στην επικείμενη «καρατόμησή» της, ενώ την ίδια στιγμή η διάδοχη κατάστασή της δεν έχει βρεθεί. Με τον ίδιο το δήμαρχο να φαντάζει αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό πρόσωπο να αναλάβει προσωρινά την διοίκησή της, μέχρι (και αν) βρεθεί ιδανικός αντικαταστάτης της κ. Πνακά.  Έχει σχολιαστεί από την πρώτη στιγμή που ο δήμαρχος αποφάσισε να αντιμετωπίσει δραστικά τα εσωτερικά προβλήματα της παράταξής του: ο Σπύρος Γαληνός, εμφανίζεται έκτοτε ως ένας άλλος άνθρωπος, με διάθεση να παίξει «όλα για όλα» το παιχνίδι, με απώτερο σκοπό να αξιοποιήσει το μειονέκτημα της εύθραυστης εσωτερικής συνοχής της δημοτικής αρχής σε πλεονέκτημα. Μη διστάζοντας να προχωρήσει σε ευθείες συγκρούσεις με ασταθείς συνεργάτες του και να συμμαχήσει ακόμα και με το «διάβολο». Και όπου «διάβολος», μπορεί κανείς να βάλει την αντιπολίτευσή του στο δημοτικό συμβούλιο ή ακόμα και τη ΝΔ, για την επίσημη τουλάχιστον έκφραση της οποίας, ο Σπύρος Γαληνός αποτελεί persona non grata.

Εκανε άνω κάτω και τον «Αδέσμευτο»!

Κάπως έτσι ενεργοποίησε την «βόμβα» Ψαρρόπουλου, με τον πανίσχυρο παράγοντα της ΕΠΣ Λέσβου να εμφανίζεται τελικά αδιάφορος απέναντι στο όποιο πολιτικό κόστος μπορεί να έχει η απόφασή του να αποδεχτεί την προεδρία του ΝΠΔΔ και να λέει το «ναι» στον Σπύρο Γαληνό. Δίνοντας την ευκαιρία στο δήμαρχο με αυτή τη συμφωνία του, να μεταφέρει με μαεστρικό τρόπο το πρόβλημά του στην αντιπολίτευση! Εξάλλου για χάρη του Σταύρου Ψαρρόπουλου, μέσα στο σαββατοκύριακο, προκλήθηκαν δεκάδες μυστικές συναντήσεις μεταξύ κορυφαίων στελεχών της ΝΔ, αφενός για να αξιολογηθεί η πρόθεση του προέδρου της ΕΠΣΛ να δώσει χείρα βοηθείας στη δημοτική αρχή, αφετέρου για να δοθεί… «γραμμή» στα στελέχη που πρόσκεινται στη ΝΔ και συμμετέχουν στον «Αδέσμευτο Συνδυασμό». Και χωρίς να έχει διευκρινιστεί το τι τελικά απεφάνθη η ΝΔ για την πρόθεση του κ. Ψαρρόπουλου να επανέλθει στα δημοτικά πράγματα, είναι σαφές πως ο «Αδέσμευτος» φορτώθηκε την κρίση της δημοτικής αρχής, βάζοντας στον επικεφαλής του, Στρατή Κυρατζή απροσδόκητα μεγάλο «πονοκέφαλο». Αφού μέχρι και πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν είχε γίνει γνωστό το τι στάση επρόκειτο να κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Μαγειρέματα» για να βγουν οι ψήφοι

Με τις ισορροπίες λοιπόν από τις «διαγραφές» μελών στην παράταξη της πλειοψηφίας (23-22 το θεωρητικό προβάδισμα της πλειοψηφίας στο σώμα), να βρίσκονται επάνω σε μία λεπτή κλωστή, η ψηφοφορία για την αποδοχή του Σταύρου Ψαρρόπουλου από το σώμα, επρόκειτο να γίνει θρίλερ. Με την (μυστική τονίζουμε) ψήφο της αντιπολίτευσης ουσιαστικά να είναι σε θέση να κρίνει θετικά ή στο ακραίο σενάριο, αρνητικά την εισήγηση του δημάρχου. Και πολλά μέλη του «Αδέσμευτου Συνδυασμού» να επιθυμούν (για διαφορετικούς λόγους το καθένα) να ψηφίσουν κατά συνείδηση, άλλοι έχοντας έλθει σε προσωπική συμφωνία με τον δήμαρχο και άλλοι έχοντας προσωπικούς λόγους να επιθυμούν την καρατόμηση των Αλεξίου και Πνακά.  

Αλεξίου και Πνακά θα πάνε στα άκρα

Βέβαια οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκαλούν τα «μαγειρέματα» Γαληνού, δεν αγγίζουν μόνο την αντιπολίτευση, αλλά και τη δημοτική αρχή. Με τους Δημήτρη Αλεξίου και Ταξιαρχούλα Πνακά που οδεύουν προς αντικατάσταση, να εμφανίζονται αποφασισμένοι να αντισταθούν καταρχήν με κάθε μέσο που τους δίνει ο «Καλλικράτης» στην υποχρεωτική «παραίτησή» τους και να επιφυλάσσονται για τις επόμενες πολιτικές κινήσεις τους. Και στο πλάι τους, δεν αποκλείεται να συνταχθούν και άλλα δυσαρεστημένα μέλη της πλειοψηφίας, τα οποία με το κάλυμμα που τους παρέχει το μυστικό της ψηφοφορίας, είναι πολύ πιθανό να επιχειρήσουν να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους στις επιλογές του δημάρχου. Μάλιστα, για την περίπτωση της αντικατάστασης των μελών της ΑΔΕΛ, το πιο πιθανό σενάριο είναι να (αυτό)προταθεί για πρόεδρός της ο ίδιος ο δήμαρχος, αφού μέχρι και χθες δεν είχαν αποδώσει οι επαφές για να βρεθεί αντικαταστάτης. Με τον Άρη Χατζηκομνηνό (και άλλους) μάλιστα, να εμφανίζεται αρνητικός στην βολιδοσκόπηση της δημοτικής αρχής των προθέσεών του, για το ενδεχόμενο ανάληψης της ΑΔΕΛ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 15:23
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top