FOLLOW US

Πολιτική

  • «Μας χρειάζεται επινοητικότητα και πολιτική δημιουργία», τόνισε η Καλογήρου, η οποία μαζί με την Ρένα Δούρου έστειλαν ένα ιδιαίτερο μήνυμα για τον ρόλο των Περιφερειών
«Πολιτική επιλογή η στήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου»

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν χθες το πρωί οι περιφερειάρχες Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, και Αττικής, Ρένα Δούρου, παρουσιάζοντας την δωρεά της Περιφέρειας Αττικής σε αυτή του Βορείου Αιγαίου, ύψους 2,9 εκατ. ευρώ. Το ποσό θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να κατασκευαστεί τμήμα της επαρχιακής οδού Παπάδου - Πλωμαρίου (πρόκειται για παράκαμψη του οικισμού του Αγίου Ισιδώρου στο Πλωμάρι), που το προηγούμενο διάστημα δημοσιοποιήθηκε ως η βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής στην σεισμόπληκτη Λέσβο.

Η κ. Καλογήρου ευχαρίστησε την κ. Δούρου και τόνισε: «Υπάρχουν καταστάσεις, συνθήκες και ανάγκες, που φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά, κάνουν τα ενδιαφέροντά τους να συναντηθούν, αναζητούν απαντήσεις και επεξεργάζονται λύσεις», ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: «Πιστεύω βαθιά ότι οι Περιφέρειες με οδηγό ένα πνεύμα αμοιβαιότητας και αλληλεγγύης, έχουν πολλά να προσφέρουν σε μια εποχή που έχει την κρισιμότητα που όλοι γνωρίζουμε και όλοι ζούμε.

Καθώς εξελίσσονται τα πράγματα σε κάθε εποχή που τα ζητήματα τίθενται με νέο τρόπο, εμείς ως εκφραστές μιας περιφερειακής αντίληψης διακυβέρνησης, οφείλουμε να κατανοήσουμε τις νέες συνθήκες και να επεξεργαστούμε νέους τρόπους αντιμετώπισης.

Η επινοητικότητα και η πολιτική δημιουργία είναι αυτό που μας χρειάζεται σήμερα».

 

Συνεργασία στο όνομα του δημόσιου συμφέροντος

Από την πλευρά της, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, τόνισε ότι δεν πρόκειται για μια αποσπασματική απόφαση, αλλά τμήμα της ευρύτερης στρατηγικής περιφερειακής συνεργασίας και πρόσθεσε: «Μια συνεργασία που οφείλει να διέπεται από τις αρχές της αλληλεγγύης, της αμοιβαιότητας, της συλλογικότητας, στο όνομα της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών. Μια συνεργασία δηλαδή, η οποία αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο που έχουν και πρέπει να διαδραματίζουν οι Περιφερειακές Αρχές, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, είτε πρόκειται για τα αναπτυξιακά ζητήματα της παραγωγικής ανασυγκρότησης, είτε για συνδρομή σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

Παράλληλα προχωρήσαμε στη συνδιαμόρφωση του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου, ύστερα από τη διαπίστωση ανάγκης για νομοθετική ρύθμιση, για να μην μένουν λόγια του αέρα, οι υποσχέσεις στήριξης, οικονομικής και όχι μόνο. Προχωρήσαμε έτσι στην απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση, που ήλθε και ψηφίστηκε στη Βουλή στις 27 Ιουνίου.

Με τον τρόπο αυτόν αντιλαμβανόμαστε όχι μόνο την έμπρακτη αλληλεγγύη αλλά την ίδια την παραγωγή έργου και την άσκηση πολιτικής από την Περιφέρεια Αττικής.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς εντυπωσιοθηρίες, χωρίς ξύλινο προπαγανδιστικό λόγο, χωρίς να κάνουμε μικροπαραταξιακά, μικροκομματικά παιχνίδια. Με σεβασμό στους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες που δοκιμάζονται από τους σεισμούς, κάνουμε σοβαρή πολιτική παρέμβαση, μετρήσιμη, με απτά αποτελέσματα».

Η κ. Δούρου κλείνοντας την τοποθέτηση της, θέλησε να δείξει ότι πρόκειται για πολιτική επιλογή η δωρεά προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που υλοποιείται «με σεβασμό της νομιμότητας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης όχι μόνο των Περιφερειών αλλά όλων των δημόσιων φορέων μιας συντεταγμένης Πολιτείας».

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top