FOLLOW US

Πολιτική

  • Οι στοχεύσεις των κομμάτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για μη στήριξη Καλογήρου

Με τις δικές τους διαφορετικές πολιτικές γραμμές προσεγγίζουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κυρίως στις περιφέρειες, τα τρία κυρίως κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΝΔ, που απ’ ότι φαίνεται θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο στη συγκρότηση ψηφοδελτίων, είτε με ξεχωριστά δικά τους ψηφοδέλτια , είτε σε συνεργασίες, ακόμη κι αν προκαλούν έκπληξη. Από τη μία, το κυβερνών κόμμα θέλει να υλοποιήσει μέσω των τοπικών εκλογών το στρατηγικής φύσεως διακύβευμα, της δημιουργίας «προοδευτικού πόλου», και ως εκ τούτου είναι βέβαιο πως θα στηρίξει πρόσωπα που δεν ανήκουν απαραίτητα στο στενό κομματικό του πυρήνα. Άλλωστε οι δυνάμεις του στην αυτοδιοίκηση είναι από αναιμικές έως ανύπαρκτες και γ’ αυτό έχει «πλευρίσει» για τα καλά τους νυν αυτοδιοικητικούς που πρόσκεινται στο ΚΙΝ.ΑΛ. Αντιθέτως, η Ν.Δ., το κόμμα με τον πιο ισχυρό παραδοσιακά κομματικό μηχανισμό, θα έχει παντού δικούς της υποψηφίους, αλλά προτίθεται να υποστηρίξει και υποψηφίους που δεν ανήκουν στη «γαλάζια» παράταξη, προκειμένου να υπηρετηθεί η κύρια στόχευση του Κυρ. Μητσοτάκη, να μη πάει καμιά Περιφέρεια στο ΣΥΡΙΖΑ. Συγχρόνως με την κίνηση αυτή θέλει να στείλει και ένα σαφές μήνυμα ότι η προσέγγιση με την κεντροαριστερά, που εξήγγειλε και από το βήμα της ΔΕΘ, δεν είναι σχήμα λόγου χάριν των εντυπώσεων, αλλά συνειδητή επιλογή, που έχει διά ταύτα. Από τη δική του σκοπιά το ΚΙΝΑΛ, μέσω των αυτοδιοικητικών εκλογών θέλει να κρατήσει τις όχι ευκαταφρόνητες δυνάμεις που διαθέτει, δηλώνοντας ισχυρό παρών στο πολιτικό σκηνικό εν όψει των όποιων εξελίξεων.

Όχι σε Καλογήρου, ίσως σε Μαλέλη;

Με αυτά τα δεδομένα έχει αξία να διαβάσει κανείς τα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται στις προθέσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις και στις αποφάσεις των κομμάτων, εν όψει των υποψηφιοτήτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Για παράδειγμα προκαλεί εντύπωση το δημοσίευμα της έγκυρης Κυριακάτικης «Καθημερινής», της εφημερίδας του ευρύτερου χώρου της κεντροδεξιάς, που μάλιστα ως γνωστόν έχει πρόσβαση και σε πηγές της Πειραιώς, που αναφερόμενη στα σενάρια που υπάρχουν για τις 13 Περιφέρειες της χώρας, σε ότι αφορά το βόρειο Αιγαίο, μιλά με βεβαιότητα για την μη στήριξη της Χρ. Καλογήρου από τη ΝΔ.

Το σχετικό δημοσίευμα που υπογράφεται από τον δημοσιογράφο Σταύρο Παπαντωνίου γράφει σχετικά: «Βόρειο Αιγαίο. Στην Πειραιώς έχουν αποκλείσει τη στήριξη της νυν περιφερειάρχου Χριστιάνας Καλογήρου, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί ποιος θα πάρει το χρίσμα. Από το ΚΙΝΑΛ, πιθανότατα υποψήφιος θα είναι ο Σταμάτης Μαλέλης, που ίσως στηριχθεί και από τη ΝΔ».

Θολό το τοπίο

Είναι φανερό ότι η παραπάνω πληροφορία, όταν έχει δει το φως της δημοσιότητας, ακόμη και ως διαρροή σε αρκετά μέσα ενημέρωσης που έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστες πηγές, παίρνει άλλη αξία και ως τέτοια αξιολογείται. Άλλωστε όπου υπάρχει... καπνός κάπου θα υπάρχει και... φωτιά! Και ο... καπνός στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι μόνο σε ότι αφορά την μη υποστήριξη της Χρ. Καλογήρου από τη ΝΔ, αλλά και το ενδεχόμενο στήριξης του Στ. Μαλέλη, που αποτελεί στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ. Πάντως το γεγονός ότι η ΝΔ δεν έχει εκδηλώσει τη στήριξή της στη νυν περιφερειάρχη του Βορείου Αιγαίου ακόμη, σε αντίθεση με άλλους εκλεγμένους «γαλάζιους» περιφερειάρχες κάτι σημαίνει, που από ότι φαίνεται θα ξεκαθαριστεί το επόμενο διάστημα, όπως προανήγγειλε και ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Επίσης δεν είναι και άνευ αξίας το γεγονός ότι η Χρ. Καλογήρου δηλώνει σε όσους τη ρωτούν ότι η ίδια ετοιμάζεται να ξανακατέβει ανεξαρτήτως της στήριξης του κόμματός της και γι’ αυτό και το τελευταίο ειδικά διάστημα περιοδεύει στα νησιά της περιφέρειας της κάνοντας αισθητή την παρουσία της και προφανώς και την πρόθεσή της να είναι υποψήφια όπως κι αν έχει η κατάσταση το σκηνικό είναι ακόμη θολό και η όποια πρόβλεψη κατά τη γνώμη μας ενέχει ρίσκο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 17:33
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top