FOLLOW US

Πολιτική

  • Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία Μητσοτάκη, και στη στήριξη της υποψηφιότητας της Χρ. Καλογήρου
Μητσοτάκης και Καλογήρου θέλουν να γίνει «μπλε» ο χάρτης

Απάντηση στην επίσκεψη και στα λεγόμενα της κεντρικής ομιλίας του  προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη στο δημοτικό θέατρο και στη στήριξη που έδωσε από το βήμα της συγκέντρωσης στην υποψήφια περιφερειάρχη Χρ. Καλογήρου, επιχειρεί να δόσει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση που έδοσε στη δημοσιότητα. 

 «Ο κ. Μητσοτάκης ήλθε στη Μυτιλήνη με μοναδικό στόχο να λύσει τα εσωκομματικά προβλήματα της Ν.Δ., επιδημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρουμε αν κατάφερε τελικά να πείσει τον βουλευτή του, τον κ. Αθανασίου καθώς επίσης και τα άλλα στελέχη της ΝΟΔΕ, να στηρίξουν την επίσημη υποψήφια του κόμματος του, την κ. Καλογήρου. Αυτό θα το δείξουν οι επόμενες μέρες. Επίσης δεν γνωρίζουμε, αν η κ. Καλογήρου, θα συνεχίσει να προωθεί τον εαυτό της, σαν μια υποψήφια που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι «η ανάπτυξη της περιφέρειας». Όπως άλλωστε, ο ίδιος ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε, ο κοινός τους στόχος είναι η περιφέρεια Β. Αιγαίου, να παραμείνει «μπλε».

Η αντίκρουση του ΣΥΡΙΖΑ

Για τις άλλες αναφορές της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη στη Μυτιλήνη ο αντίλογος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι:

Κατά τα άλλα, στην ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης, όπως μας  έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό, διαβεβαίωσε τους οπαδούς της Ν.Δ. ότι «έχει σχέδιο για το μέλλον», χωρίς όμως να το φανερώσει, ενώ δεν παρέλειψε να …αποκαλύψει ότι έχει «ειδικό σχέδιο για τα νησιά τα οποία έχουν χτυπηθεί περισσότερο από το προσφυγικό κύμα».

Υποσχέθηκε δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης, αυτό που εδώ και δύο χρόνια έχει κάνει πράξη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Το «ειδικό αναπτυξιακό των νησιών του Β. Αιγαίου», στο οποίο ήδη έχουν ενταχθεί δεκάδες έργα σε όλα τα νησιά. Ισως, βέβαια, ο ίδιος να μην το γνωρίζει, αλλά γιατί δεν φρόντισαν, η παριστάμενη Περιφερειάρχης και οι άλλοι  κομματικοί παράγοντες της Ν.Δ. να τον ενημέρωσαν, έτσι ώστε να προστατεύσουν τον αρχηγό τους, από μια, ακόμα, γκάφα;

Ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να μας υπενθυμίσει ότι «δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια» Αυτός βέβαια είναι ο λόγος που ως το 2015, το ΠΔΕ του Β. Αιγαίου, δηλαδή οι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό που προορίζονται για αναπτυξιακά έργα στα νησιά μας, άγγιζαν με τα βίας το 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Αναρωτιόμαστε όμως: Η κ, Καλογήρου, που είδε ως περιφερειάρχης, την τετραετία 2015 - 2018, τριπλασιασμό και τετραπλασιασμό, των ετήσιων πόρων του ΠΔΕ, που κατευθύνονται στα ταμεία της Περιφέρειας και σήμερα αυτά είναι γεμάτα σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να μοιράζει δεξιά και αριστερά χρήματα, πως αισθάνθηκε με την, έμμεση, πλην σαφή προειδοποίηση του αρχηγού της, ότι αυτοί οι πόροι θα μειωθούν, εάν φυσικά ο κ. Μητσοτάκης γίνει, ποτέ, πρωθυπουργός;

Θέλουν να παραμείνει μπλέ ο χάρτης

Είναι σαφές ότι τα μόνα που ΔΕΝ ενδιαφέρουν τον κ. Μητσοτάκη, αλλά και την κ. Καλογήρου, είναι τα νησιά μας, οι άνθρωποι τους και η ανάπτυξή τους. Αυτό, άλλωστε φαίνεται και στις επιδόσεις της κ. Καλογήρου στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, που κατατάσσουν την Περιφέρεια μας, στις τελευταίες περιφέρειες της χώρας. Αυτός, φανταζόμαστε, είναι και ο λόγος που δεν έγινε καμία αναφορά στο γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να διπλασιαστούν οι πόροι του ΕΣΠΑ που θα έλθουν στα νησιά την επόμενη περίοδο του ΕΣΠΑ.

Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Καλογήρου, είναι «να κρατήσουν» την περιφέρεια Β, Αιγαίου, Να παραμείνει δηλαδή «μπλε». Με άλλα λόγια να παραμείνει μια περιφέρεια φτωχή, όπως την είχαν φτάσει και τώρα μας την παραδίδουν, με αναπτυξιακούς δείκτες, από τους πιο χαμηλούς της χώρας, χωρίς πόρους και με την ελάχιστη στήριξη από το κεντρικό κράτος.

Δυο οι επιλογές

Τούτων δοθέντων, ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να κάνει απολύτως καθαρές τις δύο επιλογές που έχουν μπροστά τους, στις επόμενες περιφερειακές εκλογές, οι πολίτες των νησιών μας:

Δεν θα κάνουν το χατίρι, στον κ. Μητσοτάκη και την Χ. Καλογήρου γιατί δεν θέλουν να καταδικάστουν τα νησιά μας σε μια ακόμα περίοδο υπανάπτυξης, με πολύ λίγες ευκαιρίες αξιοποίησης των νέων δυνατοτήτων που έχει διαμορφώσει η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Αντίθετα, θα κάνουν την μεγάλη ανατροπή και θα παραδώσουν, την περιφέρεια Β. Αιγαίου, σε εκείνες τις δυνάμεις, που όχι μόνο έχουν την βούληση, αλλά και την γνώση, προκειμένου να απελευθερώσουν το αναπτυξιακό δυναμικό των νησιών μας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που σήμερα υπάρχουν. Η επιλογή τους είναι καθαρή: ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, με επικεφαλής τον Γιάννη Σπιλάνη!

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top