FOLLOW US

Πολιτική

  • Ανακοίνωση ΚΚΕ για τους «λαθρο»μετανάστες της ΕΛΜΕ:
«Καντάρια ρατσισμού και ευθύνες ΝΔ και Αθανασίου»

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Λέσβου σχετικά με τον όρο «λαθρομετανάστες»: «Το αιτιολογικό της απόφασης αποπνέει καντάρια ρατσισμού. ».

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Το υποκριτικό ενδιαφέρον που φαίνεται να δείχνει για την ανθρώπινη διαβίωση των προσφύγων και μεταναστών πνίγεται κυριολεκτικά μέσα στο αίσχος της Μόριας, έργο καθαρά δικό της , που δίνει πατήματα για να καρπίσουν τέτοιες απαράδεκτες και αντιανθρώπινες θεωρίες.Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Ν.Δ, του βουλευτή Αθανασίου και της ΝΟΔΕ του νησιού που με τις ακραίες θέσεις που κατά καιρούς εκφράζουν, δίνουν άλλοθι σε τέτοιες αποφάσεις.

 

Ερώτηση Δανέλλη για την ΕΛΜΕ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, κατέθεσε ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, σημειώνοντας ότι: «Είναι σαφές, πως η απόφαση της ΕΛΜΕ Λέσβου έχει έντονο άρωμα ρατσισμού, ενώ προσβάλει τον παιδευτικό ρόλο των εκπαιδευτικών, καθώς βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση από τις ανάγκες της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας, που καλείται να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την αρμονική συμβίωση και την ομαλή ένταξη των αλλοδαπών μαθητών στην ελληνική πραγματικότητα.

Παράλληλα, προκαλεί εντύπωση πως παρά τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών του νησιού, αλλά και του Υπουργείου Παιδείας, η ΕΛΜΕ Λέσβου επιμένει προκλητικά στην απόφασή της. Ερωτάται λοιπόν ο υπουργός:

«Με ποιες συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες θα επέμβετε προκειμένου η συγκεκριμένη απόφαση της ΕΛΜΕ Λέσβου να μην πυροδοτήσει στις σχολικές κοινότητες του νησιού κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας;»

 

Και η «Συνύπαρξη» για την απόφαση της ΕΛΜΕ

Να αποδοκιμαστεί η «σύσταση» της τοπικής ΔΑΚΕ

Με αίσθημα ντροπής, λέει η Συνύπαρξη ότι διάβασε τη σύσταση της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ) της ΕΛΜΕ Λέσβου να χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί τον όρο «λαθρομετανάστες» κατά το διδακτικό τους έργο. Με δύο λόγια, προσθέτουν, «να διοχετεύουν το δηλητήριο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στο μυαλό των αθώων μαθητών τους. Οι κύριοι αυτοί, προκειμένου να προωθήσουν την ακραία ιδεολογία τους και να εξυπηρετήσουν τον εγχώριο πολιτικό εξτρεμισμό, δεν διστάζουν να αγνοήσουν την συμβουλή του Αρείου Πάγου να μην χρησιμοποιείται αυτός ο όρος ώστε «να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για την προσωπικότητα ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού». Κάνοντας ακριβώς το αντίθετο, στην ουσία καλούν τους συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς να μην καλλιεργούν στα παιδιά τα ιδανικά της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και του σεβασμού για ανθρώπους που ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους για να αποφύγουν αυτοί και τα παιδιά τους τη βία, το θάνατο και τη δυστυχία»

Η «Συνύπαρξη» χαιρετίζει εκείνα τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που, «σε αντίθεση με τους ρατσιστές της τοπικής ΔΑΚΕ, χρησιμοποιούν σταθερά τον δόκιμο όρο "παράτυποι μετανάστες" κατά την εκφορά του πολιτικού τους λόγου.»

Επίσης καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση, «να αγνοήσουν και να αποδοκιμάσουν τη "σύσταση" της τοπικής ΔΑΚΕ. Να μην ενδώσουν στις κραυγές του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας. Να συνεχίσουν έντιμα το διδακτικό τους έργο. Να καλλιεργήσουν στους μαθητές τους την περηφάνια για τη "Λέσβο της Αλληλεγγύης"», αλλά και το υπουργείο Παιδείας να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή της διοχέτευσης της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στη δημόσια εκπαίδευση.

Τέλος καλεί την επίσημη ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαιτήσει από την τοπική ΔΑΚΕ να ανακαλέσει τη "σύσταση" «που προσβάλει, όχι μόνο την προσωπικότητα των προσφύγων-μεταναστών, αλλά και το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου της Λέσβου και της χώρας».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018 18:41
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top