«Ανεπιθύμητοι οι Χρυσαυγίτες βουλευτές στη Λέσβο»

Η ώρα... του ΚΚΕ!

15/11/2016 - 14:19

Τη στρατηγική της να διεκδικήσει την τρίτη έδρα του Νομού Λέσβου η Χρυσή Αυγή στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, γεγονός που επεσήμανε το «Ε» σε σχετικό άρθρο-ανάλυση από τις 4 Νοεμβρίου, επιβεβαίωσε με τον πιο προφανή τρόπο, το ίδιο το ναζιστικής ιδεολογίας κόμμα, στέλνοντας μέσα στην εβδομάδα, δυο από τους πιο προβεβλημένους βουλευτές του, Η. Κασιδιάρη και Γ. Λαγό, για ομιλία. 

Τη στρατηγική της να διεκδικήσει την τρίτη έδρα του Νομού Λέσβου η Χρυσή Αυγή στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, γεγονός που επεσήμανε το «Ε» σε σχετικό άρθρο-ανάλυση από τις 4 Νοεμβρίου, επιβεβαίωσε με τον πιο προφανή τρόπο, το ίδιο το ναζιστικής ιδεολογίας κόμμα, στέλνοντας μέσα στην εβδομάδα, δυο από τους πιο προβεβλημένους βουλευτές του, Η. Κασιδιάρη και Γ. Λαγό, για ομιλία.

Η συγκυρία δεν είναι τυχαία, καθώς θα μιλήσουν για το «λαθρομεταναστευτικό» τόσο στη Λέσβο όσο και στη Χίο, σε μια προσπάθεια να καρπωθούν τη δυσαρέσκεια των νησιωτών απέναντι στη διαχείριση του προσφυγικού από την κυβέρνηση, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια ώρα το ΚΚΕ, που παραδοσιακά βγάζει στο Νομό Λέσβου την τρίτη έδρα και απέχει μπροστά 1.753 ψήφους από τη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του 2015, καλείται να δώσει τη δική του «μάχη» -όσο η ψαλίδα μοιάζει, ελέω προσφυγικού, να μικραίνει.

 

Οι περιοδείες

Το ΚΚΕ τον τελευταίο χρόνο, δείχνει να κάνει στοχευμένες περιοδείες σε χωριά της Λέσβου, όπου έχει σημειωθεί μεγάλη ένταση σε σχέση με το προσφυγικό. Εξάλλου τα ποσοστά της Χ.Α. μέσα σε 8 μήνες (Ιανουάριος 2015 - Σεπτέμβριος 2015) εκτινάχτηκαν στα ύψη στα χωριά γύρω από την πόλη: 14% στον Αφάλωνα από 5,3%, 13,5% στη Μόρια από 6,9%, 11,5% στην Αγία Μαρίνα από 4,2%, 11,4% στους Ταξιάρχες από 4,3%. Συνολικά σε 21 χωριά της Λέσβου και της Λήμνου, έλαβε πάνω από 10%. Σε 33 χωριά του νομού, η Χρυσή Αυγή κατέγραψε ποσοστά από 4,9% ως 10% και στην πόλη της Μυτιλήνης ήρθε τρίτο κόμμα.

 

Ξανά ο Λαγός

Η επίσκεψη Λαγού στη Λέσβο, φαίνεται ότι είναι πολύ καλύτερα σχεδιασμένη σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2015, όπου ο βουλευτής της Χ.Α. μίλησε στα (άδεια) γραφεία του κόμματος χωρίς να κάνει δημόσια ομιλία στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών, όπως είχε προγραμματιστεί. Σωματεία, φορείς και συλλογικότητες με μεγάλη κινητοποίηση, είχαν αποτρέψει την εν λόγω ομιλία.

Αυτή τη φορά, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Κι όπως φαίνεται, ένας κόσμος που μέχρι πρότινος -και στο φόντο της δολοφονίας Φύσσα- δεν εκφραζόταν δημόσια εδώ στη Λέσβο, μετά το μεγάλο συλλαλητήριο των κατοίκων της Μόριας, όπου παρεισφρήσανε μέλη της Χ.Α., πλέον εκφράζεται επωνύμως και δημόσια, σε ένα βαθμό.

Από την άλλη, έχει σημασία ότι τη διοργάνωση της επικείμενης επίσκεψης και ομιλίας, την οργανώνει ο «Φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης», «Ελληνική Αυγή για το Βόρειο Αιγαίο», γεγονός που δείχνει μια επιχείρηση στησίματος εκ νέου, στελέχωσης της Χ.Α. στα νησιά και ενδεχομένως επικείμενη παρουσία στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Η τομεακή επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σημειώνει ότι αποτελεί πραγματικά πρόκληση η επίσκεψη των δύο πρωτοκλασάτων στελεχών της Χ.Α., «σε έναν τόπο ποτισμένο με το αίμα αγωνιστών, που αλύγιστα πάλεψαν ενάντια στους ναζί κατακτητές και τα ντόπια τσιράκια τους, των οποίων τιμητές και επίδοξοι απόγονοι είναι οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Πόσο μάλλον, όταν επιλέγονται για την επίσκεψη αυτή, οι μέρες που πανελλαδικά τιμάμε τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου».

Σε σχέση με τις επιδιώξεις της επίσκεψης, αναφέρουν: «Θέλουν για ακόμα μια φορά, να συσκοτίσουν τις αιτίες που γεννούν το προσφυγικό - μεταναστευτικό, στοχοποιώντας τα θύματα και όχι τους θύτες. Βάζουν στο στόχαστρο, τους ξεριζωμένους από τις συνέπειες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, πρόσφυγες και μετανάστες, βγάζοντας λάδι αυτούς που απ’ τη μια δίνουν Γη και ύδωρ στα γεράκια των Ιμπεριαλιστών που αιματοκυλούν τους λαούς της Μέσης Ανατολής και απ’ την άλλη στηρίζουν τις συνθήκες και συμφωνίες της Ε.Ε., που κρατούν διπλά εγκλωβισμένους τους πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά μας.

Επιδιώκουν με κάθε τρόπο να ποτίσουν με ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο τη νεολαία, διακηρύσσοντας την εγκληματική ναζιστική ιδεολογία τους, που από την ίδια τη φύση της, εχθρεύεται το λαϊκό κίνημα».

 

Αντιδράσεις φορέων για την έλευση στελεχών της Χ.Α. στη Λέσβο

«Απάντηση με μαζικό συλλαλητήριο»

 

Ως περιοδεία «μίσους» χαρακτηρίζει η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ), την έλευση των στελεχών της Χρυσής Αυγής μία μέρα πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Από την άλλη, ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, κάνει λόγο για ρατσιστικό δηλητήριο που σκοπεύουν να σπείρουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Όλοι οι φορείς καλούν στο συλλαλητήριο που έχει καλέσει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο την Πέμπτη, ανήμερα της επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς.

 

Η ΚΕΕΡΦΑ

«Επέλεξαν να επισκεφθούν την Λέσβο, τη μέρα που κάθε δημοκράτης τιμά την μνήμη του Μιχάλη Μυρογιάννη που τον δολοφόνησε ο Ντερτιλής. Η Χρυσή Αυγή τιμά τους δολοφόνους της χούντας. Η επίσκεψη των Κασιδιάρη - Λαγού αποτελεί επιθεώρηση της επανίδρυσης των ταγμάτων εφόδου που επιχειρούν να τα βγάλουν στα νησιά κατά των προσφύγων, των αλληλέγγυων και των αγωνιστών του εργατικού κινήματος και της νεολαίας», αναφέρει αρχικά η ΚΕΕΡΦΑ.

«Στα τέλη Σεπτέμβρη, οι επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη Λέσβο προκάλεσαν αντιφασιστικό ξεσηκωμό όταν επιτέθηκαν κατά δημοσιογράφων και αλληλέγγυων», προσθέτει. «Είναι καιρός, η κυβέρνηση να σταματήσει την αδιέξοδη πολιτική της μετατροπής των νησιών σε Γκουαντάναμο με την επιβολή καθεστώτος εσωτερικών συνόρων σε βάρος των προσφύγων με τον εγκλεισμό τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την απαγόρευση μετακίνησης από τα νησιά», συνεχίζει.

Μεταξύ άλλων, καταλήγει: «Τις μέρες που οι εργαζόμενοι ξεσηκώνονται με απεργίες ενάντια στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης και την υποδοχή που ετοιμάζει στον πλανητάρχη Ομπάμα, η Χρυσή Αυγή χαιρέτισε την επικράτηση Τραμπ στις ΗΠΑ και χύνει ρατσιστικό δηλητήριο, για να αποπροσανατολίσει την οργή του κόσμου.

Καλούμε τα σωματεία, τους φοιτητές, τις συλλογικότητες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, το Εργατικό Κέντρο, να ματαιώσουν τις φασιστικές προβοκάτσιες των νεοναζί της Χρυσής Αυγής με τις ρατσιστικές εκδηλώσεις μίσους στις 16 Νοέμβρη και να κλιμακώσουμε με μαζική συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη».

 

Οι φοιτητές

«Είναι πρόκληση αυτήν την περίοδο, η επίσκεψη των υμνητών του δικτάτορα Μεταξά και του δικτάτορα Παπαδόπουλου, αυτών που δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη νεκρών στο Πολυτεχνείο. Το αίμα των νεκρών όμως, όπως του Μιχάλη Μυρογιάννη, ο οποίος κατάγεται από τη Λέσβο, και το άγαλμά του βρίσκεται στη πόλη της Μυτιλήνης, δεν επιτρέπει το ξαναγράψιμο της ιστορίας» λέει ο Σύλλογος Φοιτητών της Ανθρωπολογίας.

«Εμείς οι φοιτητές που μας βγάζουν από τις εστίες, που μας υποχρεώνουν να πληρώνουμε για τις σπουδές μας, μπορούμε παλεύοντας όλοι μαζί, να αντεπιτεθούμε σε αυτούς που γεννούν και εξοπλίζουν τον φασισμό. Σε αυτούς που καταστρέφουν τα όνειρά μας, που επιτίθενται σε εμάς και τις οικογένειες μας», συνεχίζει, καλώντας σε μαζική συμμετοχή την Πέμπτη και καταλήγοντας: «Να μην έχουν τόπο να πατήσουν!». 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey