Η επιστολή του δημάρχου Καλίνινγκραντ στον δήμαρχο Λέσβου και η προσδοκώμενη σύσφιξη των σχέσεων και των συνεργασιών της Λέσβου με την Ρωσία

Από τη Ρωσία με... αγάπη!

16/07/2015 - 20:09

Στα πλαίσια της διαδικασίας που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό για την αδελφοποίηση του δήμου Λέσβου, με τον δήμο Καλίνινγκραντ της Ρωσίας, η δημοτική αρχή δημοσιεύει σήμερα το μεταφρασμένο περιεχόμενο της επιστολής του δημάρχου Αλεξάντερ Γκιόργκεβιτς Γιάροσουκ. Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Δήμος Λέσβου, μαζί με το Επιμελητήριο Λέσβου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έχουν αναλάβει μια πολύ σημαντική προσπάθεια, προκειμένου να συσφιχθούν οι σχέσεις της Λέσβου με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Στα πλαίσια της διαδικασίας που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό για την αδελφοποίηση του δήμου Λέσβου, με τον δήμο Καλίνινγκραντ της Ρωσίας, η δημοτική αρχή δημοσιεύει σήμερα το μεταφρασμένο περιεχόμενο της επιστολής του δημάρχου Αλεξάντερ Γκιόργκεβιτς Γιάροσουκ. Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Δήμος Λέσβου, μαζί με το Επιμελητήριο Λέσβου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έχουν αναλάβει μια πολύ σημαντική προσπάθεια, προκειμένου να συσφιχθούν οι σχέσεις της Λέσβου με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Η επιστολή του Ρώσου δημάρχου, δείχνει λοιπόν σε πρώτη φάση πως… υπάρχει προοπτική στις σχέσεις που αναπτύσσονται:

Η επιστολή

«Αξιότιμε κύριε Γαληνέ. Σας ευχαριστώ θερμά για την επιστολή σας με την πρόταση συνεργασίας ανάμεσα στη νήσο Λέσβο και την πόλη του Καλίνινγκραντ. Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες, ότι η Ελλάδα, οι Έλληνες και ιδιαιτέρως οι κάτοικοι της Λέσβου τρέφουν αδελφικά αισθήματα για τη Ρωσία και το ρωσικό λαό. Τις χώρες και τους λαούς μας συνδέουν οι κοινές μακραίωνες παραδόσεις, καθώς και η κοινή ιστορική πορεία. Πάντα στηρίζαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, ότι ο επόμενος χρόνος, το 2016, θα γίνει Έτος Ελλάδας στη Ρωσία και Έτος Ρωσίας στην Ελλάδα. Θα γίνει έτος συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες μας σε όλους τους τομείς, πρωτίστως στον τομέα του πολιτισμού και του εμπορίου, και η συνεργασία ανάμεσα στις πόλεις μας θα δώσει μια νέα ώθηση στις παραδοσιακά αδελφικές σχέσεις ανάμεσα στους λαούς μας και τις χώρες μας.

Θέλω ακόμα και σήμερα να ευχηθώ καλή έκβαση στο Έτος Ελλάδας-Ρωσίας, το οποίο θα ενισχύσει τις ήδη υπάρχουσες επαφές και θα συνδράμει στη δημιουργία νέων συνεργασιών».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey