Πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση του ψηφοδελτίου στο Νομό Λέσβου

Δύο βουλευτές θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

09/01/2015 - 15:31

Νίκη με μεγάλη διαφορά που θα μπορούσε να δώσει δύο από τους τρεις βουλευτές του Νομού Λέσβου στο ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιδίωξη του κόμματος.

Νίκη με μεγάλη διαφορά που θα μπορούσε να δώσει δύο από τους τρεις βουλευτές του Νομού Λέσβου στο ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιδίωξη του κόμματος.

Την παραπάνω επιδίωξη έθεσε χθες με έντεχνο τρόπο (χωρίς να την παρουσιάσει ως εκλογικό στόχο) ο συντονιστικής τού ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, Δημήτρης Μάντζαρης, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στη 1 μετά το μεσημέρι για να παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο Νομό.

Χαρακτήρισε ιστορική στιγμή αυτές τις εκλογές, καθώς η Αριστερά διεκδικεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο κ. Μάντζαρης θεωρεί πως αυτές οι εκλογές είναι ο δεύτερος σταθμός για την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια και τις πολιτικές που τα συνοδεύουν.

Ο πρώτος σταθμός ήταν η πτώση της συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, στόχος που επιτεύχθηκε με την άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο λαός με την ψήφο του έχει τη δυνατότητα να σταματήσει το μνημονιακό κατήφορο, όπως χαρακτηριστικά αποκάλεσε ο κ. Μάντζαρης την πορεία της χώρας, και να ανοίξει το δρόμο για τη συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς, κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στους απερχόμενους βουλευτές Νίκο Σηφουνάκη και Παύλο Βογιατζή και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως τα νομοσχέδια και οι πολιτικές που ψήφισαν στη Βουλή, ρήμαξαν τον τόπο.

Αναφερόμενος στην πολιτική που θα υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Εμείς δε θέλουμε να διαχειριστούμε την κρίση.

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι για μας η κόκκινη γραμμή, είναι η βάση πάνω στην οποία θα χτίσουμε την πορεία για μια νέα Ελλάδα. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όπως επικαιροποιήθηκε στο Διαρκές Συνέδριο με την εισηγητική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, θα είναι και οι προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Είπαν…
Στη συνέχεια, σύντομες τοποθετήσεις έκαναν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος, με εξαίρεση το χειρουργό γιατρό Γιώργο Κότσαλη από τη Λήμνο.

Ο Γιάννης Ζερδελής, στη σύντομη τοποθέτησή του, τόνισε πως στόχος τού ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανατάξει την ελληνική οικονομία και κοινωνία και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με την πολιτική της δημιούργησε τρία εκατομμύρια πολίτες ανασφάλιστους, έφερε την ανεργία σε πρωτοφανή ύψη, που ανέρχεται στο 60% για τους νέους, ενώ παράλληλα 150.000 νέοι επιστήμονες έχουν μεταναστεύσει την τελευταία πενταετία.

Η Χρυσούλα Ζωγράφου τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη θέληση να «τα βάλει» με αυτούς που έχουν τον πλούτο κι είναι αποφασισμένος να τους φορολογήσει προκειμένου να καλύψει τις κοινωνικές ανάγκες.

Ο Γιάννης Μπουρνούς τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση είναι αποφασισμένος να κάνει πράξη αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί. Επίσης μίλησε για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για αποκατάσταση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων, για φορολόγηση του πλούτου. Θεωρεί δε ότι η νίκη τού ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα αλλάξει το πολιτικό κλίμα σε ολόκληρη την Ευρώπη και θα σημάνει την αρχή του τέλους των πολιτικών λιτότητας.

Ο Γιώργος Πάλλης υπογράμμισε πως στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει τέτοιο ποσοστό, που θα του δώσει τη δυνατότητα να σχηματίσει μόνος του κυβέρνηση.

«Σε αντίθεση με άλλα κόμματα», είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί συλλογικά και δεν έχει εσωκομματικές αντιπαραθέσεις. Κι αυτό είναι ένα στοιχείο που τον κάνει να ξεχωρίζει».

 

Μπάκας: «Ένωση δυνάμεων κατά των πολιτικών της φτώχειας»

Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με Οικολόγους Πράσινους

Οριστικοποιήθηκε η προεκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων Πράσινων μετά το έκτακτο Εκλογικό Συνέδριο των τελευταίων, την Κυριακή στην Αθήνα.

Η απόφαση που πάρθηκε, είναι η συμμετοχή των μελών των Οικολόγων Πράσινων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

«Η κρισιμότητα της πολιτικής κατάστασης της χώρας επιβάλλει συνένωση δυνάμεων απέναντι στις πολιτικές που μαστίζουν τα τελευταία χρόνια την ελληνική κοινωνία», τόνισε σε δήλωσή του ο Μιχάλης Μπάκας, υπεύθυνος της κίνησης των Οικολόγων Πράσινων στο Βόρειο Αιγαίο.

Πάντως δεν αναμένεται να υπάρχει συμμετοχή μέλους των Οικολόγων Πράσινων στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Λέσβου, παρά το γεγονός ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων οριστικοποιήθηκε σε κεντρικό επίπεδο με το Συνέδριο των Οικολόγων την περασμένη Κυριακή.

Το ενδεχόμενο συμμετοχής στο τοπικό ψηφοδέλτιο απέκλεισε ο κ. Μπάκας λέγοντας πως είναι πλέον λίγος ο χρόνος για μια διαφορετική εξέλιξη, ενώ ταυτόχρονα οι διεργασίες τού ΣΥΡΙΖΑ -και τοπικά- για τη σύνθεση ψηφοδελτίων έχουν προχωρήσει αρκετά.

Η αποδοχή της πρότασης προέκυψε μετά από κοινή συμφωνία των δύο πλευρών σε πάγιες οικολογικές θέσεις για ένα νέο, εφαρμόσιμο, οικολογικό παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα, όπως αναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι σε ανακοίνωσή τους, παρουσιάζοντας και τις βασικές θέσεις της συμφωνίας.

Βασικοί άξονες είναι η προστασία των δημόσιων αγαθών, η αλλαγή του ενεργειακού μοντέλου και του μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων, η διασφάλιση της ίσης μεταχείρισης των νησιωτικών περιοχών με αυτές της χερσαίας χώρας και ένα δίκαιο και μακρόπνοο φορολογικό σύστημα, που θα βάλει τέλος στη φοροδιαφυγή, την παραοικονομία και τις αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές.

Ο Μιχάλης Μπάκας, σχολιάζοντας τα παραπάνω, δήλωσε στο «Ε» ότι «στην παρούσα πολιτική συγκυρία, οι Οικολόγοι Πράσινοι επιλέγουν να βάλουν πάνω από οποιοδήποτε στενό μικροκομματικό συμφέρον, τη δοκιμαζόμενη κοινωνία.

Τασσόμαστε με τις δυνάμεις εκείνες που πιστεύουμε ότι θα σταματήσουν τη διολίσθηση μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας στη φτώχεια και στην ανέχεια, καταργώντας τις πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων.

Ταυτόχρονα είμαστε παρόντες στο πολιτικό σκηνικό και συνεχίζουμε να συμβάλλουμε για την εμπέδωση πολιτικών που μπορούν να μας βγάλουν από την ύφεση, με όρους πάντα σοφής και βιώσιμης ανάπτυξης, φιλικής προς το περιβάλλον».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey