Γαληνός:

Αναφερόμουν στα όσα έγιναν όταν πήγα στο Δημοτικό Θέατρο

07/12/2014 - 19:55

Η δήλωσή μου για την υπεύθυνη στάση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, αστυνομίας και διαδηλωτών, αναφέρεται αποκλειστικά από τη χρονική στιγμή της άφιξής μου στο Δημοτικό Θέατρο και έπειτα και όχι σε προγενέστερα περιστατικά. Στόχος μου ήταν η παρέμβαση ώστε να βρεθεί λύση και όχι να αποδοθούν ευθύνες και να καταδειχθούν ένοχοι. Σε αυτή μου την ενέργεια, οι δυο πλευρές συμπεριφέρθηκαν με απόλυτη υπευθυνότητα και η δήλωσή μου αναφέρεται αποκλειστικά σε αυτό. Άλλωστε, η υπεύθυνη αυτή στάση και ο μεσολαβητικός μου ρόλος  κρίνεται εκ του αποτελέσματος, με την εκτόνωση της κατάστασης και την αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων.

 

Σχετικά με την διευκρινιστική δήλωση που αναφέρεται στο δελτίου τύπου (07/12/2014), όσον αφορά τα γεγονότα που συνέβησαν το Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2014, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός αναφέρει τα εξής:

 

«Η δήλωσή μου για την υπεύθυνη στάση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, αστυνομίας και διαδηλωτών, αναφέρεται αποκλειστικά από τη χρονική στιγμή της άφιξής μου στο Δημοτικό Θέατρο και έπειτα και όχι σε προγενέστερα περιστατικά. Στόχος μου ήταν η παρέμβαση ώστε να βρεθεί λύση και όχι να αποδοθούν ευθύνες και να καταδειχθούν ένοχοι. Σε αυτή μου την ενέργεια, οι δυο πλευρές συμπεριφέρθηκαν με απόλυτη υπευθυνότητα και η δήλωσή μου αναφέρεται αποκλειστικά σε αυτό. Άλλωστε, η υπεύθυνη αυτή στάση και ο μεσολαβητικός μου ρόλος  κρίνεται εκ του αποτελέσματος, με την εκτόνωση της κατάστασης και την αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων.

 

Θεωρώ ότι και κατά τη διήμερη κατάληψη του Δημαρχείου που προηγήθηκε, η στάση των διαδηλωτών ήταν υπεύθυνη και επαινετή και γι’ αυτό τους ευχαριστώ». 

 

Η διευκρινιστική δήλωση Γαληνού

Με αφορμή δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικές εφημερίδες, για τα χθεσινά γεγονότα στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, μετά την διαδήλωση πολιτών της Λέσβου, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες και απρόβλεπτες εξελίξεις μέσα σ’ ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, έγιναν από την πλευρά μου διαδοχικές προσπάθειες συνεννόησης, τόσο με τους διαδηλωτές, όσο και με τα στελέχη της αστυνομίας, σε επαφή με τον συμπατριώτη μας Υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου και την Εισαγγελία Μυτιλήνης, με σκοπό να βρεθεί μια λύση που θα εκτονώσει την πολύ μεγάλη ένταση.

Με πνεύμα νηφαλιότητας και ψυχραιμίας, αναζητούσαμε διαρκώς μια λύση εκτόνωσης. Οι δηλώσεις που μου αποδίδονται περί δήθεν απαράδεκτης στάσης της Αστυνομίας, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αντιθέτως η συνεργασία μου με τα στελέχη της Αστυνομίας ήταν άριστη.

Η ένταση των ημερών απαιτεί από όλους μας ψυχραιμία, σύνεση και συνδιαλλαγή, για να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις που δεν αρμόζουν στον πολιτισμό και στην κοινωνική ζωή του νησιού μας».     

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey