Για την κατάληψη στον καταπέλτη τού «Λισσός»

Δικάζονται τρία στελέχη τού Κ.Κ.Ε.

04/02/2014 - 15:25

Τρία στελέχη τού Κ.Κ.Ε. δικάζονται την Πέμπτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης, για την κατάληψη στον καταπέλτη του «Λισσός» πριν λίγα χρόνια.

Τρία στελέχη τού Κ.Κ.Ε. δικάζονται την Πέμπτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης, για την κατάληψη στον καταπέλτη του «Λισσός» πριν λίγα χρόνια.

Πρόκειται για τους Στρατή Αντώνα, πρόεδρο του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΠΕΚ) Λέσβου, Νικόλαο Μπουλμπούλη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, και Παρασκευά Γεωργούλα, γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου τού Κ.Κ.Ε..

Σε βάρος των προαναφερομένων είχε καταθέσει μήνυση ο πλοίαρχος του «Λισσός» καθ' υπόδειξη της πλοιοκτήτριας εταιρείας ΑΝΕΚ.

Τα στελέχη τού Κ.Κ.Ε. μαζί με άλλα μέλη τού ΠΑΜΕ είχαν κάνει κατάληψη στον καταπέλτη του πλοίου κατά την διάρκεια απεργίας που είχε προκηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο.), για να περιφρουρήσουν την απεργία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το ΠΕΚ, υπογραμμίζει ότι αυτό που πραγματικά διώκεται, είναι το δικαίωμα στην απεργία και η ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων.

«Είναι πολιτική δίωξη, είναι δίωξη που στόχο έχει το ταξικό εργατικό, λαϊκό κίνημα.

Στόχο έχει να κάμψει τους αγώνες του λαού, για να περάσουν πιο εύκολα τα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα, που με αφορμή την κρίση από κοινού συνέταξαν και επέβαλαν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, με αρχή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια οι τρικομματικές και η σημερινή δικομματική κυβέρνηση, με βασικό κορμό Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και τους δορυφόρους τους, ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ, και πάντα με την καθοδήγηση και στενή συνεργασία και τις υποδείξεις τής Ε.Ε. και των άλλων οργανισμών του κεφαλαίου, την Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ.», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων το ΠΕΚ και καλεί το λαό της Λέσβου να δείξει εμπράκτως τη στήριξή του στους διωκομένους με την παρουσία του στις 9 το πρωί της Πέμπτης στο δικαστικό μέγαρο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey