Ποιοι έχουν επιλεγεί από την MRB στην πρώτη δημοσκόπηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Λήμνο

Υποψήφιοι σε Δήμο και Περιφέρεια

13/12/2013 - 16:11

«Άρωμα» αυτοδιοικητικών εκλογών έφερε η δημοσκόπηση που διενεργεί αυτές τις μέρες στη Λήμνο η εταιρεία δημοσκοπήσεων MRB, ζητώντας από τους Λημνιούς να εκφράσουν την προτίμησή τους, τόσο σε επίπεδο Δήμο Λήμνου όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

«Άρωμα» αυτοδιοικητικών εκλογών έφερε η δημοσκόπηση που διενεργεί αυτές τις μέρες στη Λήμνο η εταιρεία δημοσκοπήσεων MRB, ζητώντας από τους Λημνιούς να εκφράσουν την προτίμησή τους, τόσο σε επίπεδο Δήμο Λήμνου όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η δημοσκόπηση έχει πολυσυζητηθεί στο νησί, καθώς καλύπτει ένα μεγάλο δείγμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τηλέφωνα που έχουν γίνει στα νοικοκυριά, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, κάτι που προκάλεσε εντύπωση στους Λημνιούς και σχολιάστηκε έντονα, κυρίως για το ποιος δαπανά στην εποχή της κρίσης μεγάλα χρηματικά ποσά για τις δημοσκοπήσεις. Ερώτημα που γίνεται ακόμη εντονότερο, αν πρόκειται, όπως φημολογείται, για κόμμα της κυβέρνησης και συγκεκριμένα για τη Ν.Δ..

Η φημολογία εντάθηκε ακόμη περισσότερο κυρίως σ’ ό,τι αφορά στην επιλογή προσώπων για τη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη, καθώς τα τέσσερα από τα επτά πρόσωπα που έχουν επιλεγεί, προέρχονται από τη Ν.Δ..

Συγκεκριμένα στο ερωτηματολόγιο, που καλούνταν να απαντήσει αυτός που είχε επιλεγεί σε τυχαίο δείγμα από την εταιρεία, υπήρχαν υποψηφιότητες για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και για το Δήμο Λήμνου.

Αναφορικά με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τα ονόματα των υποψηφίων ήταν του περιφερειακού συμβούλου Θόδωρου Βαλσαμίδη, του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, του βουλευτή τής Ν.Δ. Παύλου Βογιατζή, του περιφερειάρχη Νάσου Γιακαλή, της γενικής γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Χριστιάνας Καλογήρου, του πρώην πρύτανη Κώστα Μουτζούρη και του δημάρχου Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή.  

Αλλά και…

Για το Δήμο Λήμνου, τα ονόματα επιλογής ήταν του συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής τού ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Γιαρμαδούρου, της πρώην προέδρου τής ΝΟΔΕ Λήμνου και πολιτευτή, Μόλυς Μαχαίρα, του αντιδημάρχου Λήμνου Παναγιώτη Τσανταρλιώτη και του δημάρχου Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή.

Μέχρι στιγμής, κανένας από όσους παρουσιάζονται στη δημοσκόπηση δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το τι θα πράξει στις εκλογές, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση θα αποτελεί ένα δυνατό «εργαλείο» για την επιλογή και την κάθοδο προσώπων στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σ’ ό,τι αφορά στο δήμαρχο Λήμνου, μετά και την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να τον συμπεριλάβει στα ονόματα που θα επιλέξει να υποστηρίξει στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο κ. Χατζηδιαμαντής δεν κάνει καμμία δήλωση για τις εκλογές και την ίδια στάση τηρεί και ο αντιδήμαρχος Λήμνου Παναγιώτη Τσανταρλιώτης, όπως και ο Βαγγέλης Γιαρμαδούρος. Η μόνη που έχει δηλώσει, σε ραδιόφωνα της Λήμνου, παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις του νησιού, είναι η κ. Μαχαίρα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey